Back

ⓘ Kabupatén Acéh Tengah




Kabupatén Acéh Tengah
                                     

ⓘ Kabupatén Acéh Tengah

Acéh Tengah nyaéta hiji kabupatén di Propinsi Daérah Istiméwa Acéh. Sabagéan gedé pangeusina asalna ti Suku Gayo. Aceh Tengah kasohor ku ayana Situ Laut Tawar.

                                     

1. Wawates Wilayah

  • Wetan: kabupatén Aceh Timur
  • Kidul: kabupatén Gayo Lues
  • Kaler: kabupatén Bener Meriah jeung kabupatén Bireuen
  • Kulon: kabupatén Aceh Barat, kabupatén Pidie jeung kabupatén Nagan Raya
                                     

2. Kacamatan

1. Atu Lintang 2. Bebesen 3. Bies 4. Bintang 5. Celala 6. Jagong Jeget 7. Kebayakan 8. Ketol 9. Kute Panang 10. Laut Tawar 11. Linge 12. Pegasing 13. Rusip Antara 14. Silih Nara

                                     

3. Bupati

Bupati nu ayeuna nyaéta Ir. H. Nasaruddin, MM dilironkeun Drs. H. Sahbuddin, BP nu dilantik Gubernur Nanggroe Aceh Darussalam kaping 3 April 2007. Ir. H. Nasaruddin, MM lahir di Takengon, 17 Juli 1957. Pendidikan terakhir S-2 Program Manajemen Universitas Syiah Kuala Banda Aceh. Wakil Bupati nyaéta Drs. H. Djauhar Ali.

                                     

4. Pariwisata

Objek wisata di Aceh Tengah nyaéta Situ Laut Tawar, Pantan Terong pamandangan, Taman Buru Linge Isaq berburu, Gua Loyang Koro, Loyang Pukes, Loyang Datu, Burni Klieten hiking, dan Krueng Peusangan rafting.

                                     
  • Silih Nara nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Acéh Tengah Propinsi Acéh Indonésia. Citakan: Silih Nara, Acéh Tengah
  • Kute Panang nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Acéh Tengah Propinsi Acéh Indonésia. Citakan: Kute Panang, Acéh Tengah
  • Rusip Antara nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Acéh Tengah Propinsi Acéh Indonésia. Citakan: Rusip Antara, Acéh Tengah
  • Kluet Tengah nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Acéh Kidul, Propinsi Acéh Indonésia. Citakan: Kluet Tengah Acéh Kidul
  • Atu Lintang nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Acéh Tengah Propinsi Acéh Indonésia. Citakan: Atu Lintang, Acéh Tengah
  • Jagong Jeget nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Acéh Tengah Propinsi Acéh Indonésia. Citakan: Jagong Jeget, Acéh Tengah
  • Trumon Tengah nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Acéh Kidul, Propinsi Acéh Indonésia. Citakan: Trumon Tengah Acéh Kidul
  • Tamiang Kabupatén Acéh Tengah Kabupatén Acéh Tenggara Kabupatén Acéh Wétan Kabupatén Acéh Kaler Kabupatén Bénér Mériah Kabupatén Bireuén Kabupatén Gayo Lués
  • Kabupatén Bireuen nya éta salasahiji kabupatén nu aya di Provinsi Acéh Indonésia. Bireuen minangka puseur dayeuh ti Kabupatén Bireuen. Kabupatén Bireuen
  • Jaya Kabupatén Acéh Selatan Kabupatén Acéh Singkil Kabupatén Acéh Tamiang Kabupatén Acéh Tengah Kabupatén Acéh Tenggara Kabupatén Acéh Timur Kabupatén Acéh

Users also searched:

...