Back

ⓘ Kanari



Kanari
                                     

ⓘ Kanari

Kanari nyaéta genus ti kira-kira 75 spésiés tuwuhan tropis ti kulawarga Burseraceae. Asal tuwuhan ieu téh ti Afrika tropis, Asia kidul, Nigeria kidul, Madagaskar, Mauritius, India, Cina kidul, Indonésia, sarta Filipina. Jangkungna tuwuhan anu héjo terus sapanjang taun ieu bisa ngahontal 40-50 méter. Nurutkeun International Union for Conservation of Nature and Natural Resources spésiés Canarium kipella anu éndemis di Indonésia kaancam sirna.

                                     

1. Pamangpaatan

Sawatara spésiés miboga siki anu bisa didahar, ogé dipikawanoh minangka kacang kanari. Canarium indicum sarta Canarium ovatum nyaéta jinis-jinis anu kawentar sikina di Indonésia sarta Filipina. Spésiés Canarium luzonicum kawentar alatan ngahasilkeun resin elemi.

Canarium odontophyllum kawentar ku buahna anu rasana jiga buah alpuket. Buahna bisa didahar sanggeus dikeueum dina cai haneut. Buah spésiés ieu ngandung protéin, karbohidrat, sarta lemak antukna cocog dijadikeun bahan kadaharan. Jinis ieu diwanohkeun ayana di Kalimantan nepi ka Australia. Buah tuwuhan ieu ogé mindeng jadi bahan kadaharan lemur di Madagaskar.

Spésiés petingan
                                     

2. Tumbu ka luar

  • en International Plant Genetic Resources Institute: Pili Nut
  • en Photo of Canarium albeum foliage
  • en Canarium pseudosumatranum factsheet
  • en Photo of Canarium ovatum foliage and nuts
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →