Back

ⓘ Kanari




Kanari
                                     

ⓘ Kanari

Kanari nyaéta genus ti kira-kira 75 spésiés tuwuhan tropis ti kulawarga Burseraceae. Asal tuwuhan ieu téh ti Afrika tropis, Asia kidul, Nigeria kidul, Madagaskar, Mauritius, India, Cina kidul, Indonésia, sarta Filipina. Jangkungna tuwuhan anu héjo terus sapanjang taun ieu bisa ngahontal 40-50 méter. Nurutkeun International Union for Conservation of Nature and Natural Resources spésiés Canarium kipella anu éndemis di Indonésia kaancam sirna.

                                     

1. Pamangpaatan

Sawatara spésiés miboga siki anu bisa didahar, ogé dipikawanoh minangka kacang kanari. Canarium indicum sarta Canarium ovatum nyaéta jinis-jinis anu kawentar sikina di Indonésia sarta Filipina. Spésiés Canarium luzonicum kawentar alatan ngahasilkeun resin elemi.

Canarium odontophyllum kawentar ku buahna anu rasana jiga buah alpuket. Buahna bisa didahar sanggeus dikeueum dina cai haneut. Buah spésiés ieu ngandung protéin, karbohidrat, sarta lemak antukna cocog dijadikeun bahan kadaharan. Jinis ieu diwanohkeun ayana di Kalimantan nepi ka Australia. Buah tuwuhan ieu ogé mindeng jadi bahan kadaharan lemur di Madagaskar.

Spésiés petingan
                                     

2. Tumbu ka luar

  • en International Plant Genetic Resources Institute: Pili Nut
  • en Photo of Canarium albeum foliage
  • en Canarium pseudosumatranum factsheet
  • en Photo of Canarium ovatum foliage and nuts
                                     
  • pingpinan Al - Afdhal Syahansyah. 1492 Christopher Columbus anjog ka Kapuloan Kanari dina lalampahan kahijina ka Dunia Anyar. 1877 - Asaph Hall manggih Deimos
  • ngabébaskeun Pangepungan Orleans. 1483 Gran Canaria, pulo utama di Kapuloan Kanari ditalukkeun ku Karajaan Kastile. 1521 Perang Pangbébasan Swédia: Pasukan
  • Boeing 747 tabrakan dina cuaca nu pinuh ku kabut di Tenerife, Kapuloan Kanari nelasan 583 jalma. 248 ti KLM, 335 ti Pan Am Genep puluh hiji urang

Users also searched:

...
...
...