Back

ⓘ Manggu




Manggu
                                     

ⓘ Manggu

Manggu nyaéta sajenis tuwuhan ti wewengkon tropis anu dipercaya asalna ti Kapuloan Indonésia. Tangkalna tumuwuh nepi ka ngahontal 7 nepi ka 25 méter. Buahna, anu ogé disebut manggu, boga warna beureum semu wungu waktu asak, sanajan aya ogé wanda anu warna kulitna beureum. Buah manggu dina dunya jual beuli dipikawanoh minangka "ratu buah", minangka papasangan kadu, si "raja buah".

Manggu sadulur jeung asem kandis jeung asem galugur, samara asakan dina tradisi India jeung Sumatera.

                                     

1. Tumbu ka luar jeung rujukan

  • en Fruits of Warm Climates: Mangosteen
  • en Five Decades with Tropical Fruit, A Personal Journey 2001 by William Francis Whitman
  • id Khasiat manggis bagi kesehatan
  • en Garcinia mangostana Clusiaceae
  • en Mangosteen Research Studies
  • en Know and Enjoy Tropical Fruit: Kadu & Mangosteens