Back

ⓘ Peuteuy sélong




Peuteuy sélong
                                     

ⓘ Peuteuy sélong

Peuteuy sélong mangrupa tutuwuhan tropis anu leutik nu asalna ti Méksiko. Ieu tutuwuhan digunakeun pikeun rupa-rupa tujuan, saperti suluh jeung kadaharan sapopoé.

Peutuey sélong geus dimangpaatkeun pikeun ngahasilkeun biomassa. Tutuwuhan ieu ogé éfisién pikeun fiksasi nitrogén.

Dina taun 1970-an jeung 1980, peuteuy sélong dipromosikeun minangka "tutuwuhan ahéng" lantaran rupa-rupa kagunana.

Hiji kakurang ieu spésiés nyaéta kauduhna ku serangan sarangga. Dina taun 1980-an, aya kajadian kajadia musnahna ieu tangkal di wewengkon anu lega di Asia Tenggara akibat serangan sarangga psyllids.

                                     

1. Sifat nu gancang nyebar

Peuteuy sélong kacida teu dipikahayang di sabagian wewengkon Taiwan, kapuloan Hawai jeung Fiji. Ieu tangkal tumuwuh kacida gancangna, sarta ngabentuk jumplukan anu padet anu ngaheurinan tuwuhan asli lianna.

                                     

2. Ngaran dina basa-basa lian

  • Basa Hawai haole koa atawa koa haole
  • Basa Tagalog: ipil-ipil
  • Myanmar: Bawzagaing
  • Thailand: krathin Basa Thai: กระถิน;
  • Basa Jawa: lamtoro atawa lamotorogung
  • Basa Indonésia: petai cina
  • India: Subabul
                                     

3. Tumbu ka luar

  • Handbook of Energy Crops at Purdue University: Leucaena leucocephala
  • Economics of Subabul Plantation In Hegde, N.G. and Abhyanker, P.D. eds. The Greening of Wastelands.
  • Germplasm Resources Information Network, Leucaena leucocephala Lam. de Wit"

Relwani, L.L. & Hegde, N.G. 1986.

                                     
  • pucuk sampeu, saladah cai, pucuk gedang, kembang gedang, jantung cau, peuteuy sélong nu geus kolot atawa gumading, gedang ngora, jeung sajabana. Tempo ngadaharna
  • buah jeung sajabana nu haseum kénéh tapi téréh asak. Kumapalang: peuteuy atawa sélong anu ngora kénéh. Kumecrot: buah paré nu eusina éncér kénéh mun dipencét
  • kalapa ngora beunang marud sahulu, dua canggeum atawa 100 gram siki peuteuy sélong atawa urang Jawa mah nyebutna malading, jeung 60 gr teri jeung ki. Kulub

Users also searched:

...