Back

ⓘ Stasion Saga




Stasion Saga
                                     

ⓘ Stasion Saga

Stasion Saga 佐賀駅, Saga-eki? nyaéta stasion kareta di Kota Saga, Saga Prefecture, Jepang. Dioperasikeun ku JR Kyushu sarta aya di Nagasaki Main Line. Kareta ti stasion ieu nerus ogé ka Sasebo sarta Karatsu Line. Kurang leuwih 25.000 urang ngaliwatan Stasion Saga unggal poe. Lolobana ka Fukuoka ngagunakeun kareta ekspress jeung beus.

                                     

1. Sajarah

  • 28 Maret, 1987 - Jalur Saga dieureunkeun
  • 20 Agustus 1891 - Stasion diwangun ku Kyushu Railroad
  • 6 Juni, 1976 - Trek ti Tosu ka Hizen-Koga ka Nagasaki ngagunakeun listrik
  • 1 April, 1987 - Kareta api diprivatisasi tur JR Kyushu nu ngolokolakeun ieu stasion
  • 9 Pebruari, 1976 - Stasion dikaluhurkeun tur dipindahkeun 100 méter ka beulah kaler
  • 7 Juli 1907 - Kyushu Railroad dinasionalisai tur stasion aya dina kakawasaan kamentrian kareta api
  • 25 Méi 1935 - Jalur Saga dibuka
                                     
  • Chikuhō Main Line Harada Line Keyakidai けやき台 99.9 km - - Kiyama, Miyaki Saga Kiyama 基山 101.4 km Amagi Railway: Amagi Line Yayoigaoka 弥生が丘 103.5 km

Users also searched:

...