Back

ⓘ Frank Gray (panalungtik)



                                     

ⓘ Frank Gray (panalungtik)

Frank Gray nyaéta hiji ahli fisika jeung panalungtik di Bell Labs nu nyieun sababaraha inovasi dina television, boh mekanis atawa elektronis, sarta dipieling alatan Gray code-na.

Gray code, atawa kode biner nu direfleksikeun, mucunghul dina paten Gray taun 1953, nyaéta sistim panomeran biner nu mindeng dipaké dina elektronika, sarta loba panerapanana dina matematika.

Gray naratas panalungtikan dina ngamekarkeun televisi; anjeunna ngusulkeun wangun awal "flying spot scanner" keur sistim TV heubeul taun 1927, sarta mantuan ngamekarkeun sistim TV scan mekanis dua jalur taun 1930.

Babarengan jeung Pierre Mertz, Gray nulis paper klasik dina matematika sisitim raster scan taun 1934. anjeunna tuluy ilubiung dina mangsa munggaran révolusidigital, bareng jeung Raymond W. Séars, William M. Goodall, John Robinson Pierce, jeung liana di Bell Labs, ku jalan nyadiakeun kode biner nu dipaké ku Séars dina solobong PCM-na, hiji solobong defleksi sinae nu tipena dikolaborasi ku Séars jeung Pierce, nu dipaké dina Televisi Goodall maké modulasi kode pulsa pulse code modulation, PCM".

                                     

1. Paten lianna

Bareng jeung Herbert E. Ives minangka pamanggih bareng, Gray ngoropakkeung dua paten AS taun 1927: "Electro-optical system" jeung "Electro-optical transmission", sarta hiji nu maké ngaranna: "Television system" US 2.113.254, issued Apr. 5 1938. anjeunna matenkeun loba timuan nu meh sarua lianna sababaraha taun satuluyna.

                                     

2. Tumbu luar

  • Two Way Television 1930 booklet by AT&T, with photo of Frank Gray
  • Science Newsletter, April 16, 1927 reproduced at Science News Online "How New Television Process Works" with Grays flying-spot scanner innovation

Citakan:Inventor-stub

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →