Back

ⓘ Transformasi Fourier Diskrit



Transformasi Fourier Diskrit
                                     

ⓘ Transformasi Fourier Diskrit

Transformasi Fourier Diskrit nyaéta salah sahiji wangunan transformasi Fourier nu maké pajumlahan sabagé gaganti integral. Dina matematika mindeng ogé disebut sabagé transformasi Fourier kahingga, nyaéta transformasi Fourier anu réa dilarapkeun dina pamrosesan sinyal digital sarta widang-widang nu patali pikeun nganalisa frékuensi-frékuensi anu dikandung ku hiji sinyal atawa isarat, pikeun ngabéréskeun persamaan diferensial parsial, sarta pikeun ngalakonan sajumlah operasi, contona waé operasi-operasi konvolusi. TFD ieu bisa diitung sacara éfisien ngagunakeun algoritma transformasi Fourier gancang.

LAntaran TFC umumna dipaké pikeun ngitung TFD, dua istilah ieu mindeng silih dipatukeurkeun dina pamakéanana, sanajan aya béda anu écés antara duanana: "TFD" ngarujuk kana hiji transformasi matematik bébas atawa henteu gumantung kumaha transformasi kasebut diitung, sedengkeun "TFC" ngarujuk kana hiji atawa sawatara algoritma nu éfesien pikeun ngitung TFD.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →