Back

ⓘ Universitas Islam Bandung




Universitas Islam Bandung
                                     

ⓘ Universitas Islam Bandung

Universitas Islam Bandung atawa nu ilahar dipiwanoh UNISBA nyaéta salah sahiji paguron luhur swasta nu aya di Bandung, Jawa Kulon. Alamatna di Jalan Tamansari No. 01.

                                     

1. Sajarah

Universitas Islam Bandung disingket Unisba lahir lantaran alpukah para inohong umat Islam sarta tungtutan masarakat Jawa Kulon supaya aya paguron luhur anu boga nafas Islam sarta ngababarkeun intelektualitas muslim. Cikal bakal Unisba dimimitian ku lahirna Perguruan Islam Tinggi PIT dina ping 15 Nopémber 1958, anu aya dina panangtayungan Yayasan Pendidikan Islam YPI. Fakultas anu kahiji diadegkeun nyaéta Fakultas Syariah dina taun 1958, saterusna disusul ku Fakultas Ushuluddin sarta Fakultas Tarbiyah dina taun 1961.

Saterusna dina taun 1967 PIT dirobah jadi Universitas Islam Kiansantang. Saterusna dina taun 1969 diganti ngaranna jadi Universitas Islam Bandung UNISBA sarta satuluyna diadegkeun Fakultas Hukum 1971, Fakultas Élmu Pasti jeung Élmu Alam 1972 ayeuna MIPA, Fakultas Psikologi 1973, Fakultas Téknik 1973, Fakultas Ékonomi 1979, sarta Fakultas Élmu Komunikasi 1982 dina taun 2004 diadegkeun ogé Fakultas Kadokteran.

Tujuan atikan di Unisba nyaéta ngawujudkeun mujahid pajoang, mujtahid panalungtik sarta mujaddid pembaharu dina hiji masarakat ilmiah anu Islami. Mangkana dina prosés atikan di Unisba réa dimuat atikan kaislaman nyaéta Atikan Agama Islam saban semester, mentoring Agama Islam, pasantrén mahasiswa sarta sarjana. Sagala rupa sarana katut prasarana atikan, prakték sarta panalungtikan minangka pangrojong prosés atikan di Unisba, disadiakeun sacara pepek, di antarana: laboratorium, pabukon, puseur binaan jeung laboratorium basa, puseur pangolahan data, internet, sarta sagala rupa puseur panalungtikan sarta pangabdian ka masarakat.

Pikeun nyumponan tungtutan atikan anu leuwih luhur, saprak taun 1998 Unisba geus muka Program Pascasarjana nyaéta Program Studi Élmu Hukum kalayan konséntrasi dina Hukum Islam sarta Hukum Pidana jeung Program Studi Manajemén Atikan Islam. Kiwari, kalayan idin operasional nomer 2952/D/T/2003, Unisba nambahan Program Pascasarja anyar, nyaéta Program Studi Élmu Komunikasi.

                                     

2. Daptar fakultas

Universitas Islam Bandung miboga 10 Fakultas nu ngawengku 18 Program Studi pikeun Sarjana, nyaéta:

Fakultas Kedokteran

  • Pendidikan Kedokteran
  • Pendidikan Profesi Kedokteran

Fakultas Teknik

  • téhnik Perencanaan Wilayah & Kota
  • téhnik Industri
  • téhnik Pertambangan
  • Pendidikan Profesi Insinyur

Fakultas Ilmu Komunikasi

  • Jurnalistik
  • Hubungan Masyarakat
  • Manajemen Komunikasi

Fakultas Tarbiyah

  • Pendidikan Guru Pendidikan Anak Usia Dini
  • Pendidikan Agama Islam
                                     

3. Pascasarjana

Numutkeun putusan Direktur Direktorat Jenderal Pendidikan Tinggi Republik Indonesia Nomor 235/Dikti/Kep/1998 tanggal 09 Juli 1998, Universitas Islam Bandung atawa UNISBA dibéré kawasa ku pamaréntah pikeun ngabuka Program Magister S2 Ilmu Hukum Persaingan. Sallian ti éta UNISBA ogé muka sababaraha program studi Magister, di antarana:

Ilmu Hukum

Konsentrasi Hukum Islam, Hukum Pidana, Hukum Administrasi.

Manajemen Pendidikan Islam

Konsentrasi Manajemen Pendidikan Islam, Pendidikan Anak Usia Dini PAUD.

Ilmu Komunikasi

Konsentrasi Komunikasi Bisnis, Komunikasi Politik, Komunikasi Dakwah.

Profesi Psikologi

Konsentrasi Psikologi Klinis, Psikologi Pendidikan.

Manajemen

Konsentrasi Keuangan & Perbankan, Kepemimpinan, Kewirausahaan, Rumah sakit.

                                     
  • Institut Agama Islam Al Aqidah, Jakarta Wétan Institut Agama Islam Daar Al Ulum Asahan, Asahan, Sumatera Kulon Institut Agama Islam Jamiat Khair, Jakarta
  • I Agama Islam Depok CV.Arya Duta. Kaca 35 id Tim Dosen Agama Islam UNIVERSITAS INDONESIA. 2009. Islam Tuntutan dan Pedoman Hidup. Bandung Value Press
  • kagiatan diajar sacara otodidak. Sanajan lulus ti Fakultas Hukum Universitas Islam Nusantara Uninus tapi Cécép leuwih loba icikibung dina dunya jurnalistik
  • STT Bandung Dina taun 1946, STT Bandung dipindahkeun ka Yogyakarta sarta jadi cikal bakal lahirna Universitas Gajah Mada. Dina tanggal 21 Juni 1946
  • maksiat. Tim Dosen Agama Islam UNIVERSITAS INDONESIA. 2009. Islam Tuntutan dan Pedoman Hidup. Bandung Value Press Bandung Kaca 56 Abdullah, S.Ag. &
  • paguron luhur, di antarana Universitas Siliwangi Unsil Institut Agama Islam Cipasung IAIC Singaparna jeung Institut Agama Islam Latifah Mubarokiyah IAILM
  • Réktor Universitas Islam Bandung Dr. K.H E.Z. Muttaqien Anjeunna ogé saurang inohong anu gedé pongrojongna kana kamekaran museum Sribaduga di Bandung Saeutikna
  • PTT Bandung ti Jepang. 1962 Républik Arab Yaman ngadeg. 1962 Universitas Mulawarman ngadeg di Samarinda, Kalimantan Wétan. 1965 Universitas Atmajaya
  • dosén luar biasa di Universitas Islam Nusantara 1984 - 1989 Sabada pangsiun ti Depdikbud 1989 jadi dosén luar biasa di Universitas Pasundan. Ti taun
  • FISIP Universitas Pasundan Pupuhu Majelis Pertimbangan Daerah PKS Kota Bandung 2006 - 2009 Pupuhu DPD PKS Kota Bandung Anggota DPRD Kota Bandung 2019 - 2014

Users also searched:

...
...
...