Back

ⓘ Stasion Ueno




Stasion Ueno
                                     

ⓘ Stasion Ueno

Stasion Ueno nyaéta stasion kareta utama di ward Taitō Tokyo. Stasion ieu dipaké keur ngalayanan distrik Ueno jeung Ueno Park - nu di jerona aya Tokyo National Museum, The National Museum of Western Art, Ueno Zoo, Tokyo National University of Fine Arts and Music tur fasilitas budaya séjénna. Titik komuter utama, ogé terminal tradisional keur kareta jarak-jauh ti Jepang beulah kaler, sanajan keur Jalur Shinkansen nerus nepi ka Stassion Tokyo. Padeukeut jeung Keisei-Ueno Station, terminal Tokyo ti Keisei Main Line ka Narita Airport Station.

                                     

1. Sajarah

Stasion dibuka dina tanggal 28 Juli 1883. Sanggeus wangunan munggaran ruksak ku kahuruan sabab lini gedé Kanto 1923, Japanese Government Railways ngawangun deui stasion kiwari. Dina taun 1927, Tokyo Underground Railway kiwari Tokyo Metro dibuka tur mangrupa jalur subway munggaran ti dieu ka Asakusa Station.Sanggeus Perang Dunya II, hareupeun Stasion Ueno jadi pusat aktivitas pasar gelap.

                                     

2. Jalur-jalur

Stasion dilayanan ku jalur-jalur di handap ieu:

  • Tokyo Metro
  • Ginza Line
  • Hibiya Line
  • Akita Shinkansen
  • Tōhoku Shinkansen
  • Jōban Line
  • Keihin-Tōhoku Line
  • Takasaki Line
  • East Japan Railway Company
  • Jōetsu Shinkansen
  • Tōhoku Main Line Utsunomiya Line
  • Jalur Yamanote
  • Hokuriku Shinkansen Nagano Shinkansen
  • Yamagata Shinkansen
                                     
  • Sacara resmi jalur ieu mimiti ti Stasion Tokyo di Chiyoda, Tokyo, tapi lolobana kareta jarak jauh mimitina ti Stasion Ueno di Taitō, Tokyo, sarta ngalitawatan
  • kareta malem Kitaguni jeung Hokuriku ka Osaka jeung Ueno ngaliwat ka ieu stasion JR West Hokuriku Main Line 1 April 1898 - Stasion Kanazawa dibuka.
  • Tokyo. Rutena siga lingkaran, ngahubungkeun stasion utama di Tokyo sarta pusat urban kaasup wewengkon Ueno Akabane, Urawa jeung Omiya nu sakabéhna pakait
  • Omiya - Morioka dibuka. 14 Maret 1985: bagéan antara Ueno - Omiya dibuka. 20 Juni 1991: bagéan antara Tokyo - Ueno dibuka. Oktober 1998: penumpang ka sajuta dina
  • Stasion Tokyo 東京駅, Tōkyō - eki? nyaéta stasion kareta nu lokasina di Marunouchi distrik bisnis Chiyoda, Tokyo, deukeut ka Imperial Palace jeung pusat komersil
  • 739099 E 35.628157 139.739099 Stasion Shinagawa 品川駅, shinagawa - eki? nyaéta stasion utama di kiduleun Stasion Tokyo jeung sisimpangan utama kareta
  • Ueno Osaka Kyobashi Station Osaka Namba Station Osaka Station Stasion Shin - Osaka Tennoji Station Umeda Station Kyoto Stasion Kyoto Nagoya Stasion Nagoya

Users also searched:

...