Back

ⓘ Stasion Shinjuku




Stasion Shinjuku
                                     

ⓘ Stasion Shinjuku

Stasion Shinjuku nyaéta stasion kareta di wards Shinjuku jeung Shibuya di Tokyo, Jepang.

Stasion ieu ngarupakan panghubung utama keur patalimarga kareta antara pusat Tokyo jeung wewengkon kulon suburban dina jalur inter-city rail, commuter rail jeung metro, stasion dipaké ku kira-kira 3.31 juta jiwa unggal poena dina taun 2006, ngajadikeun stasion pangsibukna di dunya dumasar kana jumlah penumpang. Keur jumlah pastina, tempo diskusi di handap.

Dumasar kana legana, Shinjuku nyaéta stasion nomer dua panggedéna di dunya sanggeus Stasion Nagoya.

                                     

1. Jalur

Shinjuku dilayanan ku sistim kareta di handap ieu:

  • Jalur Utama Chūō
  • Chūō-Sōbu Line
  • JR-East
  • Jalur Yamanote
  • Shōnan-Shinjuku Line
  • Saikyō Line
  • Odakyu Electric Railway
  • Odakyu Odawara Line
  • Keio Corporation
  • Keiō Line
  • Keio New Line
  • Jalur Marunouchi
  • Tokyo Metro
  • Toei Ōedo Line
  • Toei Shinjuku Line
  • Toei Subway
                                     

2. Fasilitas stasion

Tokyo Metro

Tokyo Metro aya dua peron jero taneuh Marunouchi Line manjang kulon-wetan kalereun fasilitas JR jeung Odakyu, dihandapeun langsung mall jero taneuh Metro Promenade.

Terminal Beus

Aya terminal beus di panto kaluar beulah kulon nu ngalayanan boh lokal jeung beus jarak jauh, sarta terminal Beus JR Highway di panto kaluar anyar beulah kidul.

                                     

2.1. Fasilitas stasion JR

Stasion di tengah-tengah dikurilingan ku fasilitas keur ngalayanan Jalur East Japan Railway Company JR-éast. Stasion ieu aya 7 tingkat island platform 14 tracks ti kidul-kaler, dihubungkeun ku dua overhéad jeung dua underground. Lolobana layanan JR keur jalur angkutan masal urban and suburban, ogé JR antar kota ka Kofu jeung Matsumoto di Jalur Utama Chūō, Narita Express tujuan Narita Airport, sarta babarengan jeung Tobu Railway tujuan Nikkō jeung Kinugawa Onsen. Bagéan JR ieu ngalayanan ampir 1.5 juta panumpang dina sapoena.

                                     

2.2. Fasilitas stasion Keio

Keiō Line ayana kuloneun Jalur Odakyū, dua lantey handapeun Keiō department store. Kiwari aya 3 peron ti kaler ka kidul. Ampir 720.000 panumpang diangkut dina sapoena, salah sahiji pausahaan kareta swasta lain-JR pangsibukna di Jepang. Jalur komuter sururban nu ngahubungkeun antara Shinjuku ka kota di beulah kulon nyaéta Hachiōji.

                                     

2.3. Fasilitas stasion Toei Subway

Fasilitas dipaké babarengan antara Jalur kareta jero taneuh Toei Shinjuku jeung Jalur Keiō New aya dua peron kulon-wetan, 5 lantey handapeun Jalan Kōshū Kaidō beulah kidul-kulon stasion JR. Jalur ieu diurus ku Keio Electric Railway tapi misah ti peron utama Keiō. Leuwih ka kidul tur leuwih jero aya dua peron kaler ka kidul Jalur kareta jerok taneuh.

                                     

2.4. Fasilitas stasion Tokyo Metro

Tokyo Metro aya dua peron jero taneuh Marunouchi Line manjang kulon-wetan kalereun fasilitas JR jeung Odakyu, dihandapeun langsung mall jero taneuh Metro Promenade.

                                     

2.5. Fasilitas stasion Fasilitas komersial

Loba department stores jeung shopping malls diwangun langsung dina jero stasion. Ieu kaasup

  • Lumine Est - luhureun panto kaluar beulah wetan JR
  • Keio Mall - mall jero taneuh beulah kidul-kulon Jalur Keiō
  • Odakyu department store - luhureun Jalur Odakyu
  • LUMINE 1 shopping mall - luhureun Jalur Keiō
  • Odakyu Mylord - luhureun tungtung kidul Jalur Odakyu
  • Keio Department store - luhureun Jalur Keiō
  • Odakyu Ace - mall jero taneuh handapeun terminal beus di panto kaluar beulah kulon.
  • LUMINE 2 shopping mall - luhureun JR beulah kidul jeung panto kaluar Lumine

Salain ti di luhur, Metro Promenade, mall jero taneuh dipibanda ku Tokyo Metro, dilegaan ka beulah wetan ti stasion Jalan Shinjuku-dori, sakabéh jalan kaluar Stasion Shinjuku-sanchōme nu lobana 60 di sapanjang jalan ieu. Metro Promenade ngahubungkeun Shinjuku Subnade, mall jero taneuh séjénna, nu nujul ka Seibu Railway di Stasion Seibu-Shinjuku.

Stasion Shinjuku dihubungkeun ku jalan meuntas keur nu leumpang di jero taneuh jeung pusat balanja ka:

  • Seibu Shinjuku Station Seibu Shinjuku Line
  • Shinjuku-sanchōme Station Jalur Tokyo Metro Marunouchi jeung Jalur Toei Shinjuku
  • Shinjuku-nishiguchi Station Jalur Toei Ōedo
  • Nishi-Shinjuku Station Jalur Tokyo Metro Marunouchi
  • Tochōmae Station Jalur Toei Ōedo


                                     

2.6. Fasilitas stasion Terminal Beus

Aya terminal beus di panto kaluar beulah kulon nu ngalayanan boh lokal jeung beus jarak jauh, sarta terminal Beus JR Highway di panto kaluar anyar beulah kidul.

                                     

3. Lobana jumlah panumpang dina sapoe

Rata-rata jumlah panumpang nu ngaliwatan Stasion Shinjuku nyaéta 3.315.631, jumlah panumpang panglobana di dunya. Tabel di handap jumlah panumpang nu asup jeung kaluar unggal operator. Sanajan kitu, panumpang nu pindah jalur antar operator diitung dua kali.

                                     

4. Sajarah

Stasion Shinjuku dibuka dina taun 1885 keur tempat eureun Jalur Japan Railways Akabane-Shinagawa kiwari bagéan ti Jalur Yamanote. Shinjuku masih mangrupa komunitas leutik mangsa harita jeung stasion teu sarame kiwari. Dibuka Jalur Chūō 1889, Jalur Keiō 1915 jeung Jalur Odakyū 1923 nyababkeun naekna karaméan di stasion. Kareta jero taneuh mimiti dibuka dina taun 1959.

Dina bulan Agustus 1967, kareta barang nu ngangkut jet fuel keur pangkalan Amérika di Tachikawa kaluar ti rel tur nyababkeun kahuruan di trek Chūō Rapid.

Stasion jadi tempat demontrasi mahasiswa dina 1968 jeung 1969, sanggeus perang di Jepang.

Ti heula direncanakeun sababaraha tempat dina sajarah ngahubungkeun Shinjuku kana jaringan Shinkansen. Asalna, ieu stasion bakal dijadikeun tempat inditna jalur Jōetsu Shinkansen tujuan Niigata. Rencana ieu dirobah, tapi tempatna geus disiapkeun keur peron Shinkansen. Kahareup, Chūō Shinkansen bakal nyadiakeun layanan kareta super gancang ka Shinjuku.

Dina tanggal 5 Mei 1995, Aum Shinrikyo doomsday cult ngagunakeun zat kimia ku cara nyimpen gas sianida di WC di jero taneuh, sanggeus ampir sabultan serangan gas di kareta jero taneuh Tokyo nu nyababkeun 12 urang maot jeung rebuan cidra. Waktu harita serangan ieu bisa dieureunkeun ku cara nyemprotkeun gas keur mareuman kahuruan.



                                     

5. Tumbu kaluar

  • Basa Jepang map of Tokyo Metro Shinjuku Station
  • Basa Jepang map of Odakyu Shinjuku Station
  • Basa Jepang map of Keio Line Shinjuku Station
  • Basa Inggris JR map of Shinjuku Station
  • Basa Jepang map of Keio New Line Shinjuku Station
  • Basa Jepang map of Toei Subway Shinjuku Station

35°41′25″N 139°42′02″E

                                     
  • layanan éksprés terbatas nu dioperasikeun ku JR East, antara Stasion Shinjuku jeung Stasion Matsumoto liwat Jalur Utama Chūō jeung Jalur Shinonoi. Ieu layanan
  • séjénna ngeunaan Stasion Tokyo Japanese Wikipedia article of Tokyo Station, dibuka tanggal 19 Pébruari 2007. Tokyo sanggeus Shinjuku Ikebukuro, Ōsaka - Umeda
  • JR éast Kareta ieu antara Shinjuku Station di Tokyo jeung Kōfu Station di Kōfu, Yamanashi liwat Jalur Utama Chūō. Shinjuku - Kōfu Sababaraha kareta antara
  • Rutena siga lingkaran, ngahubungkeun stasion utama di Tokyo sarta pusat urban kaasup wewengkon Yūrakuchō, Shibuya, Shinjuku jeung Ikebukuro nu sakabéhna pakait
  • 739099 E 35.628157 139.739099 Stasion Shinagawa 品川駅, shinagawa - eki? nyaéta stasion utama di kiduleun Stasion Tokyo jeung sisimpangan utama kareta
  • stasion kareta di Jepang Tokyo, Jepang Akihabara Station Ikebukuro Station Shibuya Station Stasion Shinagawa Stasion Shinjuku Stasion Tokyo Stasion Ueno
  • bagéan séjén, maké 11 - gerbong jeung 4 gerbong sacara bébas. Kareta Shōnan - Shinjuku Line maké Jalur Yokosuka antara Nishi - Ōi jeung Zushi. Ohayō Liner jeung
  • Runtuyan stasion kareta di Jepang
  • Tōhoku Main Line Kanda - Yoyogi: 8.3 km Yoyogi - Shinjuku 0.7 km alongside Yamanote Line Shinjuku - Shiojiri: 211.8 km Jalur Wetan Cabang Tatsuno Okaya
  • Sacara resmi jalur ieu mimiti ti Stasion Tokyo di Chiyoda, Tokyo, tapi lolobana kareta jarak jauh mimitina ti Stasion Ueno di Taitō, Tokyo, sarta ngalitawatan

Users also searched:

...