Back

ⓘ Nozomi (Shinkansen)




Nozomi (Shinkansen)
                                     

ⓘ Nozomi (Shinkansen)

Nozomi nyaéta kareta panggancangna di jalur Tōkaidō/Sanyō Shinkansen. Manjang antara Shin-Kobe jeung Hakata, Nozomi ngagunakeun seri 500 nu kacepatanna ampir 300 km/jam. Waktu antara Tokyo jeung Osaka, nu jauhna kilometer, ngan 2.5 jam maké Nozomi.

300 Series Shinkansen, 500 Series Shinkansen, 700 Series Shinkansen, jeung N700 Series Shinkansen kiwari dipaké keur layanan Nozomi. Panganyarna, N700, geus dipaké layanan Nozomi ti tanggal 1 Juli 2007, opat pp dina sapoe. Proyek ieu bakal ngaganti sakabéh layanan Nozomi upamana Tokyo-Hakata ku maké kareta N700 dina taun 2009, jeung sakabéh jadwal tetep layanan Nozomi bakal maké kareta N700 dina taun 2011.

Kareta ieu eureun leuwih saeutik tinimbang kareta Hikari. Dina Tōkaidō Shinkansen, Nozomi eureun di Stasion Tokyo, Stasion Nagoya, Kyoto Station, jeung Shin-Ōsaka Station. Di jalur Sanyō, sakabéh kareta Nozomi eureun di Shin-Kobe Station, Okayama Station, Hiroshima Station, Kokura Station, jeung Hakata Station. Aya ogé kareta Nozomi nu eureun di sababaraha stasion tambahan. Nozomi ngan ngalayanan JR teu kaasup kana Japan Rail Pass.

Kecap nozomi dina Basa Jepang hartina "harepan" atawa "wish". Kecap ieu dipilih saprak leuwih gancang ti layanan samemehna nyaéta Hikari, "cahaya, sinar", jeung Kodama, "sora".

Nozomi mimit dipaké dina tanggal 14 Maret 1992.

Kareta tambahan nu beda pola eureun mangsa liburan atawa rame teu kaasup dina tabel ieu. Stasion shinkansen sejen nu teu dilayanan ku Nozomi teu kaasup dina tabel.

Konci ■ Stasion terminal ● kabéh kareta eureun ▲ Sababaraha kareta eureun nomer kareta dina tanda kurung - - Kareta teu eureun/Taya layanan di dieu

                                     
  • panggancangna nepi ka panglaunna, nyaéta Nozomi Hikari, jeung Kodama. Lolobana diterusken ka Sanyō Shinkansen pangjauhna nepi ka Hakata Station Fukuoka

Users also searched:

...