Back

ⓘ Walungan




Walungan
                                     

ⓘ Walungan

Walungan atawa Wahangan, Bangawan, Susukan nyaéta hiji jalan cai alami anu ngalirkeun cai ngaliwatan lanskap ti tempat nu luhur ka nu leuwih handap. Walungan téh bagian ti daur cai, nu asalna tina cihujan, aliran cai dina taneuh, cinyusu, atawa tina glétser.

                                     

1. Bacaan salajengna

  • Jeffrey W. Jacobs "Rivers, Major World". Water Encyclopaedia.
  • Luna B. Leopold 1994. A View of the River. Harvard University Press. ISBN. - a non-technical primer on the geomorphology and hydraulics of water
  • Beyond the Bridges Life on American Rivers told by Riverlorian, Jerry Hay. for more information
                                     
  • Walungan Cilutung nyaéta hiji walungan nu panjangna 416.20 m, nu ayana di Désa Cikidang, Kecamatan Bantarujeg, Majaléngka, Jawa Barat. Walungan Cilutung
  • Walungan Amazon basa Spanyol: Río Amazonas, basa Portugis: Rio Amazonas nyaéta walungan di Amerika Kidul nu paling panjang kadua di dunia. Panjang walungan
  • Walungan Han nyaéta walungan di Koréa Kidul nu mangrupa muhara pinanggihna dua walungan walungan Namhan Walungan Han Kidul nu asalna ti Gunung Daédeok
  • Walungan Cimandiri nyaeta salah sahiji walungan anu aya di Sukabumi Ieu walungan ngabogaan ciri has lamun ditingali tina jenis caina. Walungan Cimandiri
  • Walungan Cibuni nyaéta walungan nu ngaliwatan kabupatén Cianjur anu ngamuhara ka Samudra Hindia. Lega DAS Daérah Aliran Sungai - na 279, 4 km² téh mangrupa
  • Cimanuk nyaéta hiji walungan gedé anu huluna aya di suku gunung Papandayan Kabupatén Garut ngocor ka beulah wétan atawa kuloneun Indramayu susukan Cimanuk
  • Walungan Citanduy nyaéta hiji walungan anu aya di pulo Jawa, Indonésia. Pas dék ka muhara, ieu walungan jadi wates antara Propinsi Jawa Kulon jeung Propinsi
  • Walungan Ciujung nyaéta salah sahiji walungan anu aya di Provinsi Banten, tepatna di Kampung Muara Ciujung Kota Rangkasbitung Kacamatan lebak. Walungan
  • Walungan Citumang nyaeta salah sahiji tempat wisata nu aya di Kampung Bojong, Kecamatan Parigi, Kabupaten Pangandaran. Ieu tujuan wisata deukeut ka kawasan

Users also searched:

...
...
...