Back

ⓘ Pakarang




Pakarang
                                     

ⓘ Pakarang

Pakarang nyaéta alat nu bisa dipaké nalika bitotama pikeun nelasan atawa numpurkeun, atawa ngancurkeun. Pakarang bisa dipaké pikeun nyerang musuh atawa méla diri tina ancaman. Pakarang mimiti dipaké ku manusa minangka alat pikeun moro.

Sacara métafor, naon baé nu dipaké najan sacara psikologis bisa disebut pakarang, ti péso nepi ka rudal balistik antarbuana intercontinental ballistic missile, ICBM.

Pikeun béréndélan nu lengkep ngeunaan pakarang, tempo téhnologi jeung parabot militér.

                                     

1. Sajarah

Tapak manusa ti jaman pangawalna nepi ka kaadaban kiwari, kamekaran manusa téh salawasna dibarengan ku pakarang. Kamekaran pakarang sarua gancangna jeung kamekaran téhnologi. Dina mangsa kuna, pakarang téh mangrupa ciri kakuatan manusa, utamana mah sabab awak manusa teu boga pakarang alami samodél sihung. Pakarang ieu ngamungkinkeun nu nyepengna leuwih bahya batan manusa nu teu nyepeng pakarang.

                                     

2. Pakarang dumasar mangsa

  • Téhnologi militér Perang Dunya II
  • Téhnologi militér ahir abad ka-20
  • Sagala jaman
  • Téhnologi militér perang Napoléon
  • Téhnologi militér Perang Dunya I
  • Panengah
  • Pakarang modérn
  • Kuna
                                     
  • Réaksi nuklir Daya nuklir Pembangkit listrik tanaga nuklir Réaktor nuklir Pakarang nuklir Limbah radioaktif Dina sosiologi, kulawarga inti Basa Inggris:
  • Kunti. Sawatara sumber nyebutkeun yén manéhna ngabogaan kepinter dina maké pakarang tumbak. Ngaran Yudistira dina basa Sansakerta diejah Yudhisthira, anu hartina
  • diancurkeun. 1997 Konvénsi Pakarang Kimia 1993 mimiti lumaku, ngalarang produksi, paneundeunan sarta panggunaan pakarang - pakarang kimia pikeun nu narékenna
  • Pedang nyaéta sajnis pakarang seukeut tur panjang. Pedang bisa mibanda dua sisi seukeut atawa ngan hiji. Pedang biasana dijieun tina logam teuas saperti
  • Kripi, tuluy dibéré atikan. Alatan kamahéran Krépa dina élmu ngagunakeun pakarang tungtungna manéhna diangkat jadi pajabat di Astinapura sarta dibéré kapercayaan
  • bagian puhuna ngajendol siga beuteung bucitreuk, tapi aya ogé anu mangrupa pakarang pusaka kawas kujang, boga tilu mata. kujang keris Hazeu, G. A. J. Iets
  • Gobang bisa nujul ka sawatara hal: Gobang: pakarang sanijis bedog Gobang: ngaran désa di Kacamatan Rumpin, Kabupatén Bogor Gobang: pecahan duit 2, 5 sén
  • Traktat Zona Bébas Pakarang Nuklir Afrika nu ngalega ka sadaya wewengkon cai téritorial nagara Afrika atawa Traktat Palarangan Pakarang Nuklir di Amérika
  • ogé mangrupa pakarang Geus kakoncara suku Madura di mana arit disebut ogé celurit nu mangrupa pakarang anu jadi andelanna ieu pakarang anu mangrupa arit
  • tangtu. Ilaharna bitotama téh dibarengan ku konflik kalawan dilengkepan pakarang boh antar nagara boh antar masarakat. Cicirénna ku agrési nu ékstrim
  • jeung pakarang kampak, tumbak jeung pedang salah sahiji pakarang andelanna. Pedang - pedang nu haradé, engkéna baris diwariskeun ka turunanna. Pakarang - pakarang
Sumpit
                                               

Sumpit

Sumpit nujul kana sawatara hal di handap: Sumpit pakarang: pakarang nu ngabelesatkeun pélor nu kawas jarum. Sumpit parabot: alat paranti dahar nu asalna ti Asia Wétan.

Users also searched:

...
...
...