Back

ⓘ Kota utama




Kota utama
                                     

ⓘ Kota utama

Kota utama nyaéta kelas kota Jepang dijieun ku klausul kahiji Artikel 252, Bagian 22 di antara Undang-undang Otonomi Lokal Jepang. Kota utama dibéré fungsi tugas ku pamaréntah préféktur, tapi teu saloba Designated Cities. Keur jadi kota utama, hiji kota ku mibanda kaayaan saperti di handap:

  • Legana wewengkon 100 km².
  • Populasi antara 300.000 nepi ka 500.000.

Usulan sangkan jadi kota ieu perlu disatujuan ku dewan perwakila kota jeung préféktur.

                                     

1. Runtuyan kota utama

Dina taun 2006, 37 kota geus dipilih salaku kota utama:

1 April, 1996

1 April, 1997

1 April, 1998

1 April, 1999

1 April, 2000

1 April, 2001

  • Yokosuka, Kanagawa

1 April, 2002

1 April, 2003

1 April, 2005

  • Toyama, Toyama
  • Higashiōsaka, Osaka

1 Oktober, 2005

1 Oktober, 2006

  • Aomori, Aomori
                                     

2. Kota utama samemehna

  • Shizuoka, Shizuoka Designated on 1 April 1996, redesignated as a core city after the former cities of Shimizu and Shizuoka merged to form the new city of Shizuoka on 1 April 2003, achieved the status of designated city in 2005.
  • Hamamatsu, Shizuoka Both designated on 1 April 1996, achieved the status of designated city in 2007.
  • Sakai, Osaka Designated on 1 April 1996, achieved the status of designated city in 2006.
  • Niigata, Niigata
                                     

3. Calon kota utama

Di handap ieu, kota-kota nu bakal jadi kota utama.

1 April 2008

  • Morioka, Iwate
  • Kurume, Fukuoka
  • Nishinomiya, Hyōgo
  • Kashiwa, Chiba

After April 2008

  • Yokkaichi, Mie

During April 2009

  • Otsu, Shiga
  • Maebashi, Gunma

Within 2009

  • Amagasaki, Hyōgo

During 2011

  • Takasaki, Gunma
                                     

4. Awaiting designation

The following cities have populations gréater than 300.000 but have not yet been nominated. Cities planning to apply for core city status are not shown. ※Special Cities

                                     
  • Jalur Utama Tōhoku 東北本線, Tōhoku - honsen? nyaéta jalur kareta sapanjang 631.3 - kilometre dioperasikeun ku East Japan Railway Company, sanajan aya saeutik
  • SMKS Teladan Utama nyaéta Sakola Menengah Kajuruan Swasta anu aya di Kota Jakarta Selatan. Alamat lengkepna di Jl. Raya Srengseng Sawah No. 74, Kalurahan Désa
  • ibu kota diéjah ogé ibukota nyaéta kota utama di hiji nagara atawa daérah, sanajan kota ieu tacan tangtu mangrupa kota panggedéna ogé. Di kota ieu ilaharna
  • SMKS Citra Utama nyaéta Sakola Menengah Kajuruan Swasta anu aya di Kota Jakarta Barat. Alamat lengkepna di Jl. Lingkungan III Rt 006 03, Kalurahan Désa
  • sahiji préféktur nu aya di Wewengkon Kinki di Honshū, pulo utama Jepang. Ibukotana nyaéta Kota Osaka. Préféktur Osaka mangrupa pusat wewengkon Osaka - Kobe - Kyoto
  • Kota JAKK Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮏᮊ ᮒ ᮊ ᮒ nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu A anu perenahna di Kalurahan Pinangsia, kawasan Kota Tua
  • SMKS Budi Mulia Utama nyaéta Sakola Menengah Kajuruan Swasta anu aya di Kota Jakarta Timur. Alamat lengkepna di Jl. Rawa Jaya No.35, Kalurahan Désa Pondok
  • Silet nyaéta hiji kota utama di wewengkon kalér - wétan Bangladés. Sylhet mangrupa kota utama di Divisi Sylhet. Sylhet dibéré status kota métropolitan dina
  • Kota New York New York City atawa NYC biasa disebut New York hungkul, nyaéta kota nu boga pangeusi panglobana di Amérika Sarikat. Boga pangeusi nu dikira - kira
  • Jalur Utama Chūō 中央本線, Chūō - honsen? ilahar disebut Jalur Chūō, nyaéta salah sahiji jalur JR di Jepang. Jalur ieu antara Tokyo jeung Nagoya, sanajan
  • Stasion ieu diwangun saluhureun jalan, sabab Jalur Utama Tōkaidō aya di luhur nu ngaliwatan Kota Gifu. Dina tengah - tengah 2006, stasion dioméan tur nambahan

Users also searched:

...