Back

ⓘ Élmuwan




                                               

Plato

Plato nyaéta saurang inohong mashur dina widang filosof, pamikirannana jadi cikal bakal tina kahirupan élmu filsafat di nagara-nagara beulah ti kulon kitu ogé kana filsafat dina ageman Islam. Ngaran Plato nu kasohor téh aslina Aristokles, nu pihartieuna jalma nu kapilih. Ari nelah na Plato ku lantaran inyana mibanda punduk nu bidang atawa rubak. Plato téh jago gulat pilih tanding, ku kituna mibanda pangawakan simbar dada.

                                               

Pythagoras

Pythagoras nyaéta surang filsuf sarta matematikus Yunani, filsafat sarta pamikiranna méré pangaruh gedé kana pamikiran Plato sarta Aristoteles. Pythagoras gumelar di pulo Samos, kolotna Mnesarchus tukang dagang nu asalna ti daérah Tyre. Pythagoras ngayakeun lalampahan ka Mesir, nu maksudna pikeun nyuprih elmu ti imam-imam di Mesir. ku lantaran kapinteran Pythagoras imam-imam di Mesir ngarasa teu sanggup narima Pythagoras jadi muridna, panungtunganna Pythagoras ditarima jadi murid ku imam ti Thebe. Salila lalampahanna Pythagoras kungsi nempo kajaiban dunya buhun kuna, salah sahijina kuil He ...

                                     

ⓘ Élmuwan

  • keuna balukar Krisis Finansial Asia 1997. 1777 Hans Christian Orsted, élmuwan Dénmark td. 1851 1851 Doc Holliday, dokter gigi jeung tukang judi Amérika
  • dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 109 poé deui. 1845 Élmuwan Inggris, Michael Faraday nimu Épék Faraday pangaruh ladang magnétik
  • Zachary Taylor, présiden AS ka - 12 l. 1784 1856 Amedeo Avogadro, élmuwan Italia l. 1776 1932 King Camp Gillette, pangusaha Amérika l. 1855
  • asalna Sirte, sarta teu lila tuluy dipaténi. 1632 Christopher Wren, Élmuwan Inggris td. 1723 1964 Kamala Harris, pulitisi AS 1971 - Snoop Dogg
  • Mary Shelley, pangarang Inggris td. 1851 1871 Ernest Rutherford, élmuwan Selandia Anyar td. 1937 1930 Warren Buffett, usahawan Amérika 1954
  • SM Augustus, kaésar Romawi munggaran l. 63 SM 1662 Blaise Pascal, élmuwan tur pilosop Perancis l. 1623 1822 Jean Baptiste Joseph Delambre, matématikawan
  • Pakistan kapilih jadi Présidén Pakistan ngagantikeun Pervez Musharraf. 1766 - Élmuwan kimia, fisika jeung météreologi Inggris, John Dalton, Eaglesfield, Inggris
  • tukang ngawih Inggris 1976 Werner Heisenberg, élmuwan Jérman l. 1901 1976 George Whipple, élmuwan Amérika l. 1878 1922 - Yamagata Aritomo, Perdana
Daniel Rutherford
                                               

Daniel Rutherford

Daniel Rutherford mangrupa saurang kimiawan Skotlandia, dokter jeung ahli botani anu babar dina 3 November 1749 jeung maot dina tanggal 15 Desember 1819. Rutherford kasohor salaku élmuwan nu manggihan gas nitrogén jeung maksimum jeung minimum térmométer.

Users also searched:

...
...
...