Back

ⓘ Bélgia




Bélgia
                                     

ⓘ Bélgia

Karajaan Bélgia nyaéta hiji nagara di Eropa kulon kaler nu diwawatesanan ku Walanda, Jerman, Luksemburg, jeung Perancis, kalayan gurat basisir nu pondok di Laut Kalér. Belgia mangrupa salah sahiji nagara nu ngadegkeun Uni Eropa sarta jadi tempat kantor puseurna, di sagedéngeun jadi kantor puseur organisasi internasional gedé lianna, kaasup NATO. Belgia legana 30.528 kilometer pasagi sarta populasina kurang leuwih 10.5 yuta.

Straddling the cultural boundary between Germanic and Latin Europe, Belgiums two largest regions are Dutch-spéaking Flanders in the north, with 58% of the population, and the French-spéaking southern region of Wallonia, inhabited by 32%. The Brussels-Capital Region is an officially bilingual enclave within the Flemish and néar the Walloon Region, and has 10% of the population. A small German-speaking Community exists in éastern Wallonia. Belgiums linguistic diversity and related political and cultural conflicts are reflected in the political history and a complex system of government.

The name Belgium is derived from Gallia Belgica, a Roman province in the northernmost part of Gaul that was inhabited by the Belgae, a mix of Celtic and Germanic péoples. Historically, Belgium, the Netherlands and Luxembourg were known as the Low Countries, which used to cover a somewhat larger aréa than the current Benelux group of states. From the end of the Middle Ages until the seventeenth century, it was a prosperous centre of commerce and culture. From the sixteenth century until the Belgian revolution in 1830, many battles between Européan powers were fought in the aréa of Belgium, causing it to be dubbed "the battlefield of Europe" and "the cockpit of Europe" – a reputation strengthened by both World Wars. Upon its independence, Belgium éagerly participated in the Industrial Revolution, generating wéalth and also a demand for raw materials; the latter was a factor during the era of its African colonies.

                                     
  • Inggris dina Perang Falkland. 1985 - Pajangjian Schengen ditandatangan ku Bélgia Perancis, Luksemburg, Walanda, jeung Jérman Kulon pikeun mupus pangawasan
  • di buana Éropa. Albania Andorra Arménia1 Austria Azerbaijan2 Bélarus Bélgia Bosnia jeung Hérzégovina Britania Raya Inggris Citakan: Country data Northern
  • ampir kabéh tentara Mesr. 1831 - Léopold I dilantik minangka raja munggaran Bélgia 1861 - Patempuran Kahiji Bull Run Patempuran Kahiji Manassas patempuran
  • Amérika 1977 Kanye West, rapper Amérika 1983 Kim Clijsters, pamaén ténes Bélgia 632 Nabi Muhammad, nabi nu pamungkas b. 570 571 Poé Tumor Otak Dunia
  • nunggang kapal Santa Maria dibaturan ku dua kapal deui. 1914 Jérman nyerang Bélgia tur nyatakeun perang ka Perancis, ngamimitian Perang Dunia I. 1949 - Perang
  • pikeun mantuan nangtayungan Koréa Selatan 1960 - Kongo - Kinshasa merdéka ti Bélgia 1977 - Pakta Patahanan Asia Tenggara SEATO dibubarkeun. 1982 Amandemén
  • Südtirol Tyrol Kidul di Itali, Opole Voivodship di Polandia, Canton Wétan di Bélgia sawaréh Rumania, Alsace jeung sawaréh wewengkon Lorraine di Prancis. Ogé
  • munggaran insulin pikeun nambaan diabetes. 1923 Pasukan Perancis jeung Bélgia ngadiukan Distrik Ruhr pikeun maksa Jérman mayar ganti rugi balas Perang
  • kulon Éropa. Walanda diwawatesan ku Laut Kalér di beulah kulon kalérna, Bélgia di beulah kidul, sarta Jérman di beulah wétanna. Wates nu kiwari aya ngadeg
  • Bruxelles, 14 Oktober 1801 Ghent, 15 Séptémber 1883 nyaéta saurang fisikawan Bélgia Anjeunna nyaéta jalma munggaran anu ngadémonstrasikeun ilusi gambar gerak
  • ngaréngsékeun Perang Dunia I. 1929 Komik Tintin munggaran medal dina hiji majalah Bélgia di Perancis. 1946 Majelis Umum PBB nu munggaran di buka di London. Lima
  • diadegkeun di Jérman. 1940 Perang Dunia II: Bélgia nyerah ka Nazi Jérman, mungkas Patempuran Bélgia 1940 Perang Dunia II: Pasukan Norwégia, Perancis

Users also searched:

...
...
...