Back

ⓘ Taratas biografi




                                               

Aang Kunaéfi Kartawiria

Aang Kunaéfi Kartawiria lengkepna nyaéta saurang inohong Jawa Barat anu saurang Gubernur Jawa Barat, période taun 1975-1985. Dimimitian tina militer salaku Komandan Kodim Kota Cirebon tuluy ngaronjat jadi Panglima Kodam VI Siliwangi. Dina taun 1955, anjeunna ngalungguhan jabatan Komandan Seskoad. Mangsa ngalungguhan jabatan Gubernur, anjeunna jadi salah saurang pangjejer dina ngadegna rumah sakit Al-Islam di Bandung perenahna di Jalan Soekarno-Hatta dina kaping 1 Agustus 1990. Hal ieu henteu leupas tina pangrojong Hj. Hadijah Salim, Hj. Roqayah, Hj Saribanon sarta Réktor Universitas Islam ...

                                               

Abah Andadinata

Abah Andadinata nyaéta salah sahiji inohong nu miboga kalungguhan penting dina kamekaran silat. Lahir di désa Rancabayawak Majalaya dina taun 1893. Mindeng lalampahan ka unggal tempat di sakuliah Jawa Barat utamana mah di daérah Parahiangan. Miboga élmu hikmah ti para ulama, utamana mah mama ajéngan Syéh Haji Abdul Kahpi ti daérah Pataruman Tarogong Garut. Élmu hikmah nu dipibogana nyaéta élmu Haqmaliyah. Élmu penca silat nu munggaran dikawasa ku Abah Anandita nyaéta silat jurus peksi muih minangka titinggal ti kulawargana. Nepi ka kiwari ieu jurus masih dipaké ku anggota Gerak Badan Penca ...

                                               

Abdullah Totong Mahmud

Masagus Abdullah Mahmud atanapi leuwih katelah kalawan A.T. Mahmud nyaéta hiji panyieun lagu asal Palembang, Sumatera Selatan, Indonésia. Anjeunna katelah dina masarakat kalwan lagu barudak jieunanna.

                                               

Abu Sufyan

Shakhr bin Harb mangrupikeun salah sahiji pamimpin utama Quraisy di Mekah anu kuat ngabantosan Muhammad, tapi engké nangkeup sareng agama Islam. Turunan Abu Sufyan teras ngadegkeun dinasti Umayyah anu maréntah dunya Islam antara 661-750.

                                               

Abubakar Jayadiningrat

Aboebakar Djayadiningrat mangrupa juru basa dina kantor Konsultan Walanda nu aya di Jeddah dina taun 1884 nepi ka 1912. Saatos pénsiun dina juru basa, anjeuna diangkat janten Wakil Konsul Walanda nu aya di Mekah. Anjeuna mangrupa salah sahiji putra Radén Adipati Aria Natadiningrat anu pernah ngajabat jadi Bupati Pandéglang. Dua pun lanceukna, nyaéta Radén Adipati Sutadiningrat sareng Radén Bagus Jayawinata, pernah ngajabat janten Bupati Sérang. Radén Bagus Jayawinata mangrupa ayah dari Radén Adipati Aria Ahmad Jayadiningrat, Prof. Dr. Huséin Jayadiningrat, sarta Radén Hasan Jayadiningrat.

                                               

Abéng Sunarya

Abéng Sunarya bin Jauhari, dikenal ogé Abah Sunarya mangrupa dalang wayang golék Purwa. Lian janten dalang, anjeuna ogé ngadamel wayang golék. Abéng Sunarya pernah janten anggota pengurus Yayasan Padalangan sareng PEPADI di Kabupatén Bandung. Abéng Sunarya atos akrab dina dunya padalangan ti alit ku sabab pun bapana, Juhari bin Artasim, mangrupa dalang wayang golék. Abéng Sunarya mula-mula diajaran ku bapana nepi ka taun 1938. Saatos bapana tilar dunya, Abéng Sunarya mimiti diajar padalangan ka dalang Atmaja Cilebar. Dina taun 1940, Abéng Sunarya angkat ka Tegalega janten diajaran ku dalan ...

                                     

ⓘ Taratas biografi

  • suku Quraisy anu terkenal di Mekkah. Ibnu Abbas ogé boga dulur nu ngaranna Fadl bin Abbas. biography on the MSA West Compendium of Muslim Texts Biografi
  • Bohemian Rhapsody nyaéta pilem biografi 2018 ngeunaan band batu Inggris, Queen. Pilem ieu nyarios ngeunaan kahirupan panyanyi Freddie Mercury, anu nyababkeun
  • ogé nyieun komunnitas Mario Teguh Super Club MTSC Mario lahir di Makassar, 5 Maret 1956 id Biografi Mario Teguh diaksés tanggal 16 Nopember 2011
  • drama bersejarah HBO, Roma. Anjeunna ogé maénkeun Paul Prenter dina pilem biografi Bohemian Rhapsody taun 2018. Allen Leech on Instagram Instagram. 2018 - 02 - 14
  • dianggap barang. Kutha Ratna, Nyoman 2018 Ensiklopedia 2000 Istilah, Biografi Karya metode dan Teori Sastra. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437
  • geus maén dina opat welas film, salah sahijina film The Social Network. Biografi Diakses tanggal 13 November 2011 Karir Diakses tanggal 13 November 2011
  • di Nuenen, Belanda anu ayeuna ieu lukisan disimpen di Van Gogh muséum di Amsterdam. Pemakan Kentang Malam berbintang Poto Dr. Gachet Sumber 1 Biografi
  • relatif bersih tina KKn. Anjeuna ogé jalma anu legowo, teu ambisius, narima saayana. id Biografi diakses 15 Juli 2015 id Biografi diakses 15 Juli 2015
                                               

Abah Anom (Suryalaya)

Abah Anom, Kiai Kahot, Pamingpin Pasantrén Suryalaya di Tasik. Taun 1950, nalika yuswa anjeunna 35 taun anjeunna mingpin pasantrén Suryalaya.

Abdul Rahman Saléh
                                               

Abdul Rahman Saléh

Prof. dr. Abdulrahman Saleh, Sp.F atanapi sering dikenal ku gelarna Karbol nyaeta salah sahiji Pahlawan Nasional Indonésia, sosok ti Radio Republik Indonesia sareng bapak fisiologi ubar Indonésia.

Achmad Djajadiningrat
                                               

Achmad Djajadiningrat

Pangéran Aria Adipati Achmad Djajadiningrat, Bupati Batawi, anggota volksraad jeung anggota Raad van Indie.

Achmad Lamo
                                               

Achmad Lamo

Let. Kol. Inf. H. Achmad Lamo nyaeta Gubernur Sulawesi Kidul pariode 1966-1978. Salaku tambahan anjeunna ogé janten Wakil Kursi tina Majelis Permusyawaratan Rakyat waktos 1977-1982 bareng Mashuri, Isnaeni, Radén Kartidjo sareng Majskur sareng Pupuhu MPR dina waktos éta. Adam Malik. Achmad Lamo mimiti karir militerna di Sakola Kapolisian di Sukabumi. Pangalaman dina nalika perang kamerdekaan di sababaraha tempat di Jawa jeung Makassar.

Adamas Belva Syah Devara
                                               

Adamas Belva Syah Devara

Adamas Belva Syah Devara, M.P.A., M.B.A. nyaéta pangusaha Indonésia sareng aktivis sosial. Anjeunna katelah Pangadeg sareng Diréktur Ngatur Ruangguru. Taun 2017, anjeunna kapilih janten salah sahiji 30 pangusaha muda anu berpengaruh di Asia ku Forbes Magazine. Belva mangrupikeun alumni Universitas Harvard sareng Universitas Stanford.

Adele
                                               

Adele

Adele Laurie Blue Adkins MBE mangrupikeun penyanyi sareng panulis lagu asal Inggris kabaratan. Lulusan ti Sekolah BRIT di taun 2006, Adele mimiti ngagaduhan kontrak rekaman ku XL Recordings nalika babaturan parantos unggah lagu demo dina MySpace taun anu sami.

Adrianne Palicki
                                               

Adrianne Palicki

Adrianne Palicki nyaéta saurang aktris asal Amérika Sarikat. Palicki dipikawanoh pisanna sanggeus merankeun Tyra Collette dina sérial tipi Friday Night Lights. Palicki ngajalanan mangsa rumajana di Ohio. Palicki kacatet minangka lulusan Whitmer Hight School di Tolédo taun 2011. Palicki mangrupa anak ti papasangan Nancy jeung Jeffrey Palicki. Palicki boga lanceuk ngaranna Eric, saurang panulis buku komik.

Ahmad Amiruddin
                                               

Ahmad Amiruddin

Pikeun pamaen bal, tempo Ahmad Amirudin. Prof. Dr. Ahmad Amiruddin mangrupikeun ahli ngeunaan kimia nuklir di Indonésia anu ogé tilas Rektor Universitas Hasanuddin ka-6 ti 1973 ka 1982, Gubernur Sulawesi Kidul dina dua periode 1983-88 sareng 1988-1993. sareng Wakil Ketua MPR-RI ti 1992 ka 1997.

Aja Volkman
                                               

Aja Volkman

Aja Volkman ; gumelar 4 Maret 1980; umur 41 taun) mangrupa penyanyi Amérika, panulis lagu, sareng musisi, anu langkung dikenal salaku pandiri band Indie Rock Nico Vega.

                                               

Alexandra Grant

Alexandra Annette Grant mangrupa seniman visual Amérika anu nguji basa sareng teks tinulis ngaliwatan lukisan, gambar, patung, pidéo, sareng média sanés. Anjeunna nganggo basa sareng séntral sareng panulis salaku sumber pikeun seueur karya éta. Grant nguji prosés nulis sareng ideu dumasar kana téori linguistik sabab ngahubungkeun kana seni sareng nyiptakeun gambar visual anu diideuan ku téks sareng pamasangan kelompok kolaborasi dumasar kana prosés éta.

Users also searched:

...
...
...