Back

ⓘ Téhnologi televisi




                                               

Programme Delivery Control

Programme Delivery Control nyaéta hiji standar keur ngadalikeun video recorder maké kode nu nyumput dina layanan teletext. Data PDC nepi ka rekorder nalika pidangan atawa program mulai. PDC mindeng dipaké bareng jeung StarText, nu ku jalan ieu nu maké bisa milih hiji program pikeun direkam maké daptar program teletext nu dikodéan husus. Kombinasi fitur ieu mindeng disebut PDC/StarText. Di Jerman jeung sababaraha nagara Eropa lianna, standard heubeul Vidéo Programming System VPS dipaké kénéh. Sacra efektif, dua sistim ieu ngalakukeun pagawéan nu sarua tur VCR pangmoderenna jeung DVD recorde ...

                                               

Set-top box

Istilah set-top box nerangkeun hiji parangkat nu ngahubung kana televisi jeung sababaraha sumber sinyal luar, tur ngarobah sinyal éta jadi content nu saterusna ditembongkeun dina layar. Sumber sinyalna bisa tina kabel ethernet, satellite dish, kabel koaksial, jalur telepon, Broadband over Power Line, atawa anténa VHF jeung UHF biasa. Content, dina kontéks ieu, bisa ngandung harti sababaraha atawa sakabéhna mangrupa video, audio, Internet kaca loka, gameinteraktif, atawa kamungkinan-kamungkinan lianna. Set-top box teu perlu mibanda tuner sorangan. A box connected to a television or VCR sets ...

                                               

Standar ATSC

Standar ATSC ngadokumentasi hiji format televisi digital nu bakal ngaganti sistim televisi NTSC analog ti mimiti 17 Pebruari, 2009. Standar ieu dijieun ku Advanced Television Systems Committee. Standar televisi definisi luhur nu ditetepkeun ku ATSC ngahasilkeun gambar layar lega 16:9 tepi ka ukuran 1920×1080 piksel - leuwih ti genep kalieun resolusi pidangan standar saméméhna. Ukuran gambar lianna ogé dirojong, antukna panglobana genep standard-definition "virtual channel" bisa disiarkeun dina hiji saluran TV tunggal 6 MHz. ATSC ogé ngarojong audio "kualitas theater" sabab maké format AC-3 ...

                                               

Vertical blanking interval

Vertical blanking interval, katelah ogé vertical interval atawa VBLANK, nyaéta béda wanci antara baris pangpandeurina tina hiji frame atawa field hiji raster display, tur mangrupa awal tina frame satuluyna. VBI ayana dina televisi analog, VGA, DVI jeung sinyal lianna. Salila VBI, aliran data nu datang henteu dipidangkeun dina layar. Dina cathode ray tube, beam dikosongkeun keur nyegah pidangan retrace line. VBI asalna mah dibutuhkeun alatan ayana inersia induktif dina gulungan magnétis nu bakal ngadefleksikeun béam elektron sacara vertikal dina CRT; field magnétis, jeung posisi spot dina l ...

                                     

ⓘ Téhnologi televisi

  • netral, saingan di perlombaan olahraga internasional, jeung kompetisi téhnologi seperti Perlombaan Angkasa. AS jeung Uni Soviét ogé saingan dina rupa - rupa
  • panarima AV sarta digital audio jeung atawa monitor vidéo nu cocog, saperti televisi digital DTV HDMI ngarojong vidéo standar, nu diluhuran, atawa definisi
  • Programme Delivery Control PDC nyaéta hiji standar ETS 300 231 keur ngadalikeun video recorder maké kode nu nyumput dina layanan teletext. Data PDC
  • Ieu klasifikasi diringkes dumasar Klasifikasi Desimal Dewey. Upama perlu, mangga diédit deui. Mangga tambahkeun ngaran Anjeun dina salah sahiji widang
                                               

Advanced Television Systems Committee

Advanced Television Systems Committee nyaéta hiji grup, nu ngadeg taun 1982, pancenna ngamekarkeun Standar ATSC keur televisi digital di Amerika Sarikat, nu dipaké ogé ku Kanada, Meksiko, Korea Kidul, jeung cikénéh Honduras sarta geus dipikirkeun pikeun dipaké ku nagara-nagara séjénna.

Users also searched:

...
...
...