Back

ⓘ Telekomunikasi




                                               

Télékomunikasi

Telekomunikasi nyaéta pangiriman sinyal dina sahiji jarak pikeun tujuan komunikasi. Dina jaman baheula, telekomunikasi bisa ngalibetkeun digunakeunnana sinyal haseup, kendang, semafor atawa héliograf. Dina jaman modéren, prosés ieu ngalibatkeun pangiriman gelombang éléktromagnétik ku cara ngaliwatan pamancar éléktronik. Kiwari, telekomunikasi sumebar sarta alat-alat anu ngabantuna, saperti televisi, radio siaran jeung telepon, geus mangrupa hal anu lumrah di sakuliah dunya. Aya ogé jaringan anu ngahubungkeun alat-alat ieu, kaasup jaringan komputer, jaringan telepon umum, jaringan radio jeu ...

                                               

1G

1G nyaéta singketan tina kecap-kecap basa Inggris "1st Generation wireless telephone technology" nu hartina téknologi telepon tanpa kabel generasi kahiji. 1G mangrupa standar telepon sélulér analog anu diwanohkeun dina taun 1980s sarta lumangsung nepi ka diganti ku telepon sélulér digital 2G. salah sahiji standar anu kaasup 1G nyaéta Nordic Mobile Telephone NMT, nu digunakeun di nagara-nagara Éropah bagian kalér, Swis, Walanda, Éropah Wétan sarta Rusia. Standar-standar lianna di antarana Advanced Mobile Phone System AMPS nu digunakeun di Amérika Sarikat, Total Access Communications System ...

                                               

2G

2G nyaéta téknologi telepon nirkabel generasi kadua. Hal utama anu ngabédakeun 2G tina sistem telepon mobil lianna dina mangsa ka tukang, anu dingaranan 1G, nyaéta kanyataan yén sinyal radio anu digunakeun dina jaringan 1G ngagunakeun sinyal analog, sedengkeun jaringan 2G ngagunakeun sinyal digital.

                                               

3G

3G nyaéta standar katut téknologi telepon sélulér generasi-katilu, anu hadir saenggeus lahirna 2G. 3G téh dijieun dumasar kana kulawarga standar anu dikaluarkeun ku International Telecommunication Union hasil tina kagiatan International Mobile Telecommunications programme, "IMT-2000". Téknologi 3G ngamungkinkeun operator jaringan pikeun nawarkeun ka palangganna rupa-rupa layanan anu leuwih canggih bari ngahasilkeun kapasitas jaringan anu leuwih gédé ku cara ningkatkeun éfisiénsi spéktrum frékuénsi. Layanan-layanan ieu di antarana wide-area wireless voice telephony jeung broadband wireless ...

                                               

4G

4G nyaéta istilah ieu umumna dipaké ngarujuk kana téknologi telepon sélulér. 4G dimekarkeun tina téknologi 3G. Ngaran resmi téknologi 4G ieu nurutkeun IEEE Institute of Electrical and Electronics Engineers nyaéta "3G and beyond".

                                               

ADSL

Asymmetric Digital Subscriber Line, nu disingket ADSL, nyaéta salah sahiji wangun Digital Subscriber Line, téknologi komunikasi data anu bisa ngirimkeun data ngaliwatan kabel tambaga dina telepon publik nu leuwih gancang batan modem konvénsional anu aya. Sipat anu ngabédakeun ADSL ti xdsl nyaéta kapasitas aliran data ADSL dina sahiji arah leuwih gedé batan arah nu séjénna atawa disebut ogé asimétris. Para panyadia jasa telekomunikasi biasana masarkeun ADSL pikeun langganan nu nyambung kana Internet pikeun tujuan ngunduh download ti Internet sarta henteu pati merlukeun pikeun ngirim data at ...

                                     

ⓘ Telekomunikasi

  • hiji lembaga anu boga fungsi salaku badan regulator telekomunikasi di Indonésia. Telekomunikasi miboga sipat anu robah teterusan, ampir heneuweuh tungtungna
  • anu jauh. Satelit Telekomunikasi nyaéta satelit jieunan anu dipasang di angkasa kalayan tujuan pikeun ngalangsungkeun telekomunikasi ku cara ngagunakeun
  • sakabéhna 1, 544Mbit pér detik. Sambungan telepon ieu dipiboga ku pausahaan telekomunikasi Unggal kanal bisa dikonfigurasikeun pikeun ngaliwatkeun data atawa
  • loba kapanggih dina widang kontrol otomatik, pamrosésan sinyal, jeung telekomunikasi Contona, médium rambatan pikeun sistem komunikasi nirkabel mindeng
  • pita Basa Inggris: bandwidth Basa Walanda: bandbreedte dina téknologi telekomunikasi nyaéta lega wewengkon frékuénsi tinangtu atawa béda antara frékuénsi
  • batan arah nu séjénna atawa disebut ogé asimétris. Para panyadia jasa telekomunikasi biasana masarkeun ADSL pikeun langganan nu nyambung kana Internet pikeun
  • Satelit Telekomunikasi Pita Lebar Dunia, ASSI Newsletter Number 4, Volume I, April 2000. Kiwari pita frékuénsi Ka diterapkeun pikeun telekomunikasi satelit
  • Dina télékomunikasi, pangiriman Basa Inggris: transmission maksudna nyaéta pangiriman sinyal dina sahiji jarak nu tangtu. Téhnik pangiriman anu aya kiwari
                                               

Flexi

TelkomFlexi nyaéta salah sahiji produk telepon fixed wireless FWA anu dikaluarkeun ku PT Telekomunikasi Indonesia, Tbk. Produk ieu leuwih dipikawanoh minangka "Flexi".

HSDPA
                                               

HSDPA

HSDPA Overview and tutorials HSDPA Fact Sheet and Deployment List HSDPA to Wi-Fi How-to The Yellow Subterfuge HSDPA Blog HSDPA overview HSDPA Agilent Signaling Analyzer for HSDPA

                                               

Konéktor FME

Konéktor FME nyaéta konéktor RF nu dipaké keur aplikasi anténe mobile. Konéktor ieu mangrupa koaksial kopling screw miniatur nu boga impedansi 50Ω. Konékor ieu boga performance listrik nu hadé ti mimiti DC tepi ka 2.0 GHz.

                                               

Protokol Internet

Protokol Internet nyaéta protokol lapisan jaringan atawa protokol lapisan internetwork anu dipaké ku protokol TCP/IP pikeun ngalakonan pengalamatan sarta routing paket data antar host-host dina jaringan komputer nu dumasar kana TCP/IP. Vérsi IP anu réa dipaké nyaéta IP vérsi 4 anu didefinisikeun dina RFC 791 sarta dipublikasikeun dina taun 1981, tapi baris digantikeun ku IP vérsi 6 dina sawatara waktu anu baris datang.

                                               

Teracom

Teracom nyaéta hiji pausahaan jasa siaran terestrial bogana pamaréntah Swedia. Teracom mibanda sakabéh loka antene di Swedia, tur ngadistribusikeun sakabéh acara radio jeung TV terestrial, swasta minangka layanan publik, analog jeung digital. Teracom Components nyaéta cabang nu ngamekarkeun jeung nyieun komponen keur komunikasi terestrial.

                                               

W-CDMA

W-CDMA mangrupa jinis jaringan seluler 3G. W-CDMA mangrupa protokol pangiriman informasi kalayan laju leuwih gancang anu digunakeun dina sistim FOMA Jepang jeung dina sistim UMTS, hiji jaringan GSM generasi katilu anu neruskeun jaringan 2G anu digelar di sakuliah dunya.

Users also searched:

...
...
...