Back

ⓘ Korma




Korma
                                     

ⓘ Korma

Korma nyaéta palem dina genus Phoenix, nu buahna isa didahar. Alatan panjangna sajarah ngokolakeun bungbuahan ieu, distribusi asalna nu pasti henteu kanyahoan, tapi meureun ti hiji wewengkon di oasis gurun diAfrika Kalér, sarta boa-boa ogé di Asia kulon kidul. Tangkal korma sedeng ukurannana, jangkungna 15–25 m, sok ngarungkun kalayan sababaraha tangkal tina sistim akar nunggal, tapi sok tuwuh ogé nyorangan. Daun korma sipatna pinasi, panjangna 3–5 m, kalayan tulang daun dina dahanna nu mibanda 150 daun; daunna panjangna 30 cm sarta lebarna 2 cm.

                                     

1. Tumbu luar

  • en Bungbuahan iklim panas: korma
  • en Produk korma Additional information from the FAO
  • en Korma entri dina Encyclopaedia Iranica
  • en Ngokolakeun korma Food and Agriculture Organization