Back

ⓘ Tanzania




Tanzania
                                     

ⓘ Tanzania

Tanzania IPA, ngaran resmina Uni Républik Tanzania, nyaéta nagara di Afrika Wétan, diwatesan ku Kenya jeung Uganda di kaler, Rwanda, Burundi jeung Républik Démokratik Kongo di kulon, jeung Zambia, Malawi sarta Mozambik di kidul. Di beulah wetan wawatesan jeung Samudra India.

Nagara ieu dingaranan dumasar kana Tanganyika, bagéan taneuh daratannana, sarta kapuloan Zanzibar nu aya di basisir wetan. Tanganyika ngahiji jeung Zanzibar taun 1964, ngawangun Uni Républik Tanganyika jeung Zanzibar, nu satuluyna dina taun éta kénéh robah ngaran jadi Uni Républik Tanzania.

Dina taun 1996, kantor pamaréntahna pindah ti Dar és Salaam ka Dodoma, nu antukna Dodoma jadi ibu kota pulitis Tanzania. Dar és Salaam tetep jadi kota perdagangan penting.

  • Daptar urang Tanzania nu kasohor
  • Daptar pausahaan Tanzania
  • Daptar panulis ti Tanzania
  • Jejer nu patali jeung Tanzania
  • Daptar rumah sakit di Tanzania
                                     

1. Tumbu luar

Pamaréntahan
  • Tanzania without Poverty - A plain language guide to Tanzanias Poverty Reduction Strategy Paper
  • The United Republic of Tanzania official site
MDA
  • Public Service Management
Institusi
  • National Land Use Planning Commission
  • International School of Tanganyika
  • DAWASA
  • Wipahs Humanitarian Services
  • Tanzania Meteorological Agency
  • TRA Tanzania Revenue Authority
  • NBS National Buréau of Statistics Tanzania
  • ICT The National information and Communication Technologies
  • District Health Service and Health Sector Reform Secretariat
  • TIC The Tanzania Investment Centre
  • NHC National Housing Corporation
  • Dar es Salaam Stock Exchange
  • Lake Victoria Environmental Management Project
  • NECTA National Examinations Council of Tanzania
  • EARD-CI Enterprise and Rural Development - Community Initiatives, an Arusha region micro-finance NGO
  • REPOA Reséarch on Poverty Alleviation
  • Economic and Social Research Foundation ESRF
  • AICC Arusha International Conference Centre
  • The East African
  • TANAPA Tanzania National Parks Authority
  • International School Moshi, Kilimanjaro & Arusha
  • NDC
  • HKMU The Hubert Kairuki Memorial University
  • NACP National AIDS Control Programme
  • TFDA Tanzania Food and drugs authority
  • Tanzania Socio-economic Database
  • TIE Tanzania Institute of Education
  • Hakikazi Catalyst Léading Civil Society Organisation
  • TTB Tanzania Tourist Board
Warta
  • AllAfrica.com - Tanzania news héadline links
  • myafricatoday.blogspot.com current news, events and statistics
  • ThisDay
  • East African Business Week business news for Uganda, Kenya, Tanzania, Rwanda and Burundi
  • IPP Media
  • Arusha Times
  • The Express Online weekly newspaper
  • Tanzania News The Top héadlines from the major Tanzanian newspapers
  • Daily News Tanzania Standard
  • President Jakaya Kikwete The Top héadlines from the major Tanzanian
Media
  • Habari Tanzania news in Swahili
  • Tanga Television TATV
  • Channel 10
  • RTD Radio Tanzania Dar es Salaam
  • East Africa Radio
  • TVZ Television Zanzibar
  • myafricatoday.blogspot.com current news, events and statistics
  • TVT Televisheni ya Taifa
  • 5EATV Channel 5
  • Radio One
  • StarTV Star Television
  • ITV Independent Television
Bisnis
  • Confederation of Tanzanian Industries
  • US State Department - Tanzania includes Background Notes, Country Study and major reports
  • myafricatoday.blogspot.com current news, events and statistics
  • Tanzania Links
  • East African Business Week business news for Uganda, Kenya, Tanzania, Rwanda and Burundi
  • Open Directory Project - Tanzania directory category
  • Dar es Salaam Stock Exchange
  • Tanzania Economic Forum
  • CIA World Factbook - Tanzania
  • Detailed map of Tanzania towns, rivers & lakes: map at University of Texas 2003
Sawangan
  • - "Tanzania History"
  • BBC News Country Profile - Tanzania
  • Tanzania.eu
  • Tanzania Links- Tanzania Websites
Wisata
  • Tanzania detailed and up-to-date travel guide
                                     
  • antara Mozambik jeung Madagaskar. Nagara lian nu deukeut Komoro nyaéta Tanzania di kalér - kulon jeung Seychelles di kalér - wétan. Ibu kotana nyaéta Moroni
  • Républik Sarikat Tanganyika jeung Zanzibar ganti ngaran jadi Républik Tanzania 1964 Koléksi permata taya bandinganna di Muséum Sajarah Alam Amérika
  • Rwanda Djibouti Eritrea Ethiopia Kenya Somalia kaasup Somaliland Sudan Tanzania Uganda Afrika Kidul Angola Botswana Lesotho Malawi Mozambik Namibia Swaziland
  • Pilipina Seychéll Sierra Leone Siprus Sudan Kidul Sri Lanka Sudan Suriname Tanzania Uganda Uruguay Uzbékistan Vénézuéla Zambia Sistim parleméntér Sistim semi - présidénsial
  • Vietnam, China Hainan, Yunnan Premna chrysoclada Bojer Gürke - Kenya, Tanzania Guinea - Bissau Premna collinsae Craib - Thailand Premna confinis C.Pei
  • August 2011. Citakan: Sourcetext Independence Day - Tanzania Diakses tanggal 27 June 2015. Tanzania National Profile AME.info.com Yemen Public Holidays
  • kalawan Samudra Hindia ka kidul - wétanna. Nagara ieu tepung wates jeung Tanzania di kidul, Uganda di kulon, Sudan Kidul di kalér - kulon, Étiopia di kalér
  • Saheunteuna 36 jalma palastra nalika wangunan 16 tingkat rugrug di Darussalam, Tanzania 2013 Sapuluh jalma palastra sarta 31 lianna cidera dina hiji beledugan
  • Columbia, Kanada, nelasan 62 jalma di jero kapal. 1961 Tanganyika kiwari Tanzania merdéka ti Inggris. 1968 Douglas Engelbart midangkeun naon anu katelah
  • Malawi Mauritius Mozambik Namibia Rwanda Seychelles Afrika Kidul Swaziland Tanzania Zambia Zimbabwé Sawaréh Républik Démokratik Kongo Gabon Républik Kongo

Users also searched:

...
...
...