Back

ⓘ Élmu sosial




                                               

Ékonomi

Ekonomi nyaéta élmu sosial nu ngulik, ngageroh masalah produksi, distribusi, jeung konsumsi barang jeung jasa, nu didadasaran ayana pipilih atawa tutukeuran di antara alternatip-alternatip nu sipatna kompetitip nu eces dina kuantitas nu kaukur saperti asupan, harga, jeung hasil, kaluaran. Widang ekonomi ngawengku sababaraha téori nu kamungkinan gedé teu bisa diharmoniskeun nu tumali jeung sistem produksi jeung distribusi. Ngan dina aturan umumna mah para ahli ekonomi ngaheuyeuk nalungtik perilaku jalma jeung kamakmuran nu jadi tumali antara alat, sumber ekonomi nu sipatna dibutuhkeun sacar ...

                                     

ⓘ Élmu sosial

  • bisa boga harti surti kana hiji pangaweruh, sarta élmu sosial bisa boga harti nyaho masalah - masalah sosial Fisika Akustik Astrodinamika Astrofisika Astronomi
  • pikeun élmu alam nyéta ulikan ngeunaan aspék fisik dunya nonhuman. Salaku kumpulan, di hiji sisi élmu alam dibédakeun ti téologi jeung élmu sosial di sisi
  • Peternakan Fakultas Élmu Budaya Fakultas Élmu Sosial jeung Élmu Pulitik Fakultas Élmu Komunikasi Fakultas Kadokteran Gigi Fakultas Élmu Kaparawatan Fakultas
  • kanimatan jelema ku rupa rupa akal jelema. Kabéh élmu sosial budaya nalungtik kahirupan manusa. Unggal cabang élmu budaya sosiologi, psikologi, hukum, sastra
  • Sosiologi nyaéta élmu ngeunaan aturan sosial sarta nu pakait jeung prosésna, sarta ngabagi masyarakat lain ngan ukur salaku individu, tapi anggota ti
  • salaku hipernim. Dina biologi wanoh salaku genus jeung spesies, dina élmu sosial salaku kelas jeung subkelas. Contona: hapus format Anjing, ucing, jeung
  • Fakultas Élmu Sosial sarta Élmu Pulitik Oranyeu, pikeun Fakultas Téknik Konéng, pikeun Fakultas Ékonomi Héjo Ngora, pikeun Fakultas Kaguruan sarta Élmu Atikan
  • jeung kualitatif. Sohéh henteuna pangbéda ieu dibahas dina panalungtikan psikologi kualitatif. Métode kuantitatif dipaké dina loba widang élmu sosial
  • jadi Fakultas Keguruan sarta Élmu Atikan FKIP taun1983 dibuka ogé tilu fakultas nyaéta Fakultas Élmu Sosial sarta Élmu Pulitik Fisipol Fakultas Téknik
Indéks Pangwangunan Manusa
                                               

Indéks Pangwangunan Manusa

Indéks Pangwangunan Manusa) nyaéta indéks pikeun ngukur pabanding harepan hirup, melek hurup, atikan, sarta standar hirup pikeun kabéh nagara sakumna dunya. IPM dipaké pikeun misahkeun naha hiji nagara geus jadi nagara maju, nagara ngembang, atawa masih nagara tacan ngembang, sarta ogé pikeun ngukur pangaruh ti kawijakan ékonomi ka kualitas hirup.

Users also searched:

...
...
...