Back

ⓘ Rékayasa




                                               

Géologi rékayasa

Géologi rekayasa nyaéta pamakéan elmu géologi keur nalungtik kajadian géologis sarta solusi téhnis kana bencana geologis sarta masalah géologi séjén nu pakait jeung kahirupan. Géologi rekayasa nalungtik kayaan dina waktu "perencanaan", analisa dampak lingkungan, rékayasa sipil desain, value engineering sarta salila konstruksi boh proyek pamaréntah jeung swasta sarta sanggeus konstruksi sarta fase forensic hiji proyek. Panalungtikan géologi rekayasa biasa dipigawe ku ahli geologi atawa ahli geologi teknik, profesional hasil pelatihan sarta nu boga kamampu dina rekonstruktsi jeung analisis b ...

                                               

Rékayasa

Rékayasa mangrupa aplikasi élmu pikeun nedunan pangabutuh manusa. Ieu kacumponan ku ayana pangaweruh, matematik, jeung pangalaman praktis nu diterapkeun kana rancang barang atawa prosés nu mangpaat. Praktisi rékayasa nu profésional disebut insinyur.

                                               

Simulasi

Simulasi nyaéta tironan tina sababaraha alat atawa tina kaayaan nu sabenerna. Percobaan simulasi dipaké keur ngagambarkeun kaayaan nu penting tina paripolah sistim sacara fisik atawa abstrak ku paripolah sistim séjénna. Simulasi dipaké dina sababaraha hal, kaasup pa-model-an sistim alami, sarta sistim manusa keur mikanyaho leuwih teleb kana sistim operasina; sarta simulasi dina téhnologi sarta rékayasa kaamanan nu mana hasilna bakal dipaké keur nguji hal-hal nu pakait dina kaayaan nu sabenerna. Simulasi, maké hiji simulator atawa percobaan séjénna nu dijieun dina kaayaan fiktif ahirna bisa ...

                                     

ⓘ Rékayasa

  • Software engineering SE nyaéta profession nu mokuskeun kana nyieun sarta ngarawat aplikasi software ngagunakeun computer science, project management
  • Stephenson s book The Diamond Age. Atikan nanotéhnologi Rékayasa molekular Foresight Institute NEMS Rékayasa protéin MEMS Immortality Richard Feynman K. Eric
  • peran penting dina aplikasi - aplikasi dina widang fisika, optik, rékayasa listrik, rékayasa kadali, pamrosésan sinyal. Ngaran transformasi ieu dicokot tina
  • Prosés migrasi alternatif nyaéta définisi nu asalna ti désain IC jeungr rékayasa Prosés migrasi atawa migrasi Layout nyaéta pikeun ngarobah aliran désain
  • nu ditangtukeun. Watesan fungsi reliabiliti ilahar dipaké dina widang rékayasa sabalikna watesan fungsi survivor dipaké leuwih lega, kaasup dina hurip
  • ngabalukarkeun kasakit ka manusa inang tujulna Dina biologi molekulér jeung rékayasa genetik, véktor téh tutumpakan pikeun melakkeun matéri genetik ka jero
  • diajar di Universitas Utrecht taun 1865, manéhna neruskeun ka jurusan rékayasa mekanik di Politéknik Zurich, Swiss, tuluy digawé di Laboraturium Kundt
  • disiplin élmu, loba bédana jeung matematik, programming, rékayasa software, sarta rékayasa komputer, sanajan kadang - kadang ngabingungkeun. Edsger Dijkstra
  • Kiwari, matématika dipaké di rupa - rupa widang sakuliah dunya, élmu alam, rékayasa ubar, sarta élmu sosial contona ékonomi. Matématika terapan dina widang - widang
                                               

Statistika rékayasa

Statistik rékayasa atawa statistika téhnik nyaéta cabang statistika nu ngawengku dua subtopik nu husus rékayasa: Kontrol mutu jeung kontrol prosés ngagunakeun statistik salaku alat pikeun ngokolakeun conformance to specifications of manufacturing processes and their products. Rékayasa waktu jeung métode ngagunakeun statistik pikeun ngulik operasi repetitif dina in manufacturing in order to set standards and find optimum in some sense manufacturing procedures.

Users also searched:

...
...
...