Back

ⓘ Ékologi




                                               

Daur cai

Daur cai nujul kana parobahan wujud antara cair, padet, jeung gas; sarta parobahan nu sinambung cai sajeroeun hidrosfir, antara atmosfir marcapada, lemah, cai lakop, cai taneuh, jeung tutuwuhan. Daurna bisa dibagi kana opat fase utama: évaporasi, présipitasi, infiltrasi, jeung runoff. Runoff nyaéta rupa-rupa cara cai lakop ngumbara nepi ka sagara. Cai ngalir ngaliwatan walungan sarta nyangsang di situ. Teu sakabéh cai nyampurnakeun fase runoff, sabab bisa nguap saméméh nepi ka sagara. Évaporasi sacara umum nyaéta pindahna cai tina awak cai lakop ka atmosfir, kaasup transpirasi tina tutuwuh ...

                                               

Daur nitrogén

Udara ngandung kira 78% nitrogén, antukna mangrupa sumber nitrogén panglobana. Nitrogén penting pisan pikeun rupa-rupa prosés biologis; aya dina sakabéh asam amino, kabeungkeut dina protein, jeung aya dina opat basa nu ngawangun asam nukléat kayaning DNA. Nitrogén di udara perlu diolah heula saméméh bisa dipaké ku mahluk hirup. Sakabéh nitrogén nu diala ku sasatoan bisa disusud nepi ka didaharna tutuwuhan dina sababaraha hambalan rantay dahareun. Tatangkalan ngala nitrogén tina taneuh ku jalan diserep ku akarna tina taneuh dina bentuk boh ion nitrat atawa amonia. Amonia aya dina taneuh tin ...

                                               

Habitat

Habitat mangrupa hiji kawasan nu diwangun tina komponén fisik atawa abiotik nu mangrupa hiji kasatuan nu dipaké minangka tempat hirup sarta ngalikeun mahluk hirup. Habitat atawa bioma mangrupa jenis lingkungan di mana tutuwuhan jeung sasatoan hirup. Habitat ditangtukeun ku jenis tutuwuhan naon nu hirup di dinya, iklim atawa géografina. Leuweung hujan, terumbu karang jeung tundra mangrupa sagala habitat di mana jenis tutuwuhan atawa sato nu tangtu bisa kapanggihan.

                                               

Populasi

Keur ngalarapkeun kecap populasi dina statistik, tempo populasi statistik. Dina basa nu leuwih umum, populasi mangrupa kumpulan "masarakat" - atawa organisme spésiés tinangtu - nu hirup di hiji rohangan géografis. Populasi diulik ku rupa-rupa cara jeung disiplin. Dina dinamika populasi, struktur ukuran, umur, jeung jenis kelamin, mortality, paripolah reproduktif, sarta pertumbuhan hiji populasi diulik. Démografi mangrupa ulikan dinamika populasi manusa. Aspék séjén diulikna dina sosiologi, ékonomi, jeung géografi. Populasi tutuwuhan jeung sasatoan diulikna dina biologi, hususna dina cabang ...

                                               

Tundra

Tundra nyaéta hiji bioma di mana tuwuhna tatangkalan kahambat ku leutikna suhu lingkungan sekitar, ku kituna disebut wewengkon tanpa tangkal. Aya di Bumi beulah kalér jeung puncak gunung nu luhur. Iklim kutub ku usum tirisna nu lila tur poék jeung usum panas nu lila jeung caang teterusan tur miboga curah hujan nu leutik. Dina aréa ieu, lolobana tutuwuhan nu hirup biasana mangrupa lumut atawa tutuwuhan perintis, jukut, tutuwuhan siki sausum, jeung tutuwuhan kai nu pendék. Tuwuhna tutuwuhan di daérah ieu ukur salila sakitar 4 bulan. Wewengkon panyebaran bioma tundra nyaéta kuriling lingkar k ...

                                               

Ékologi

Ékologi mangrupa cabang élmu nu ngulik sebaran jeung ayana mahluk hirup, habitat, jeung interaksi antara maranéhna sarta lingkunganana - nu ngawengku boh unsur-unsur abiotik saperti cuaca jeung géologi, jeung unsur biotik saperti spésiés. Istilah ieu diwanohkeun dina taun 1866 ku biolog Jérman Ernst Haeckel, nyokot tina basa Yunani oikos nu hartina "imah" jeung logos nu hartina "élmu". Ékologi manusa mangrupa disiplin akademik nu patali tapi béda, ngulik kamanusaan, kagiatan spésiésna nu teratur, jeung lingkunganana; raket pisan hubunganana jeung ékologi biologis, sosiologi, ogé disiplin s ...

                                     

ⓘ Ékologi

  • anak séro geus ngamimitian kahirupan anu teuneung. Évolusi dina rupa - rupa ékologi sarta fenotipik ti hiji nini moyang, mangrupa konsép sentral dina biologi
  • ngajalankeun sistem ELF. Geus aya sawatara kaprihatinan ngeunaan akibat ékologi anu dihasilkeun ku pamakéan frékuénsi ELF. Dina taun 1984 saurang hakim
  • titik puncak biodivérsitas sarta mangrupa salah sahiji ti 234 wewengkon ékologi istiméwa sadunya ti analisis WWF antara taun 1995 jeung 1997. Butan dianggep
  • sok dijual ka sakola pikeun bahan prakték dina pangajaran biologi jeung ékologi Endog bueuk kelirna bodas nu bentukna méh buleud, jumlahna tina ukur sababaraha
  • mikroorganisme baktéri anu katelah pengomposan. Istilah ieu loba dihubungkeun jeung ékologi Ngolah runtah, biomédis, jeung lingkungan alam biorémédiasi kiwari umumna
  • tumuwuh di sambarang cuaca anu sarupa. Puseur karageman biologi sarta ékologi kadu nyaéta Pulo Kalimantan Tapi anu jadi éksportir penting kadu nyaéta
  • Anatomi Astrobiologi Biokimia Bioinformatik Botani Biologi sél Ékologi Biologi évolusionér Genetik Genomik Biologi laut Biologi manusa
  • Subwidang genetika Genetika klasik Genetika klinis Genetika ékologi Genetika molekulér Genetika populasi Genetika kuantitatif jejer nu patali:
  • Anatomi Astrobiologi Biokimia Bioinformatik Botani Biologi sél Ékologi Biologi évolusionér Genetik Genomik Biologi laut Biologi manusa
  • sarta jejer. Sosiologi Ékonomi Sosiologi Lingkungan Ngembangkeun Ékonomi Ékologi Asasi Manusa kadangkala kaasup kana sosiologi ditangtoskeun Sosiologi

Users also searched:

...
...
...