Back

ⓘ Muharom




                                     

ⓘ Muharom

Muharram nyaéta bulan munggaran dina pananggalan hijriyah. Muharram asalna tina kecap diharamkan atawa dipantrang, nyaéta dipantrang pikeun perang.

                                     

1. Dalil Bulan Harom

Bulan Muharom salah sahiji ti antara 4 bulan harom, nyaéta Muharom, Rojab, Dzulqodah Hapit jeung Dzulhijjah Rayagung dumasar dawuh Alloh SWT dina Al-Quran surat At-Taubah ayat 36:

Opat bulan diantawisna mangrupa bulan harom, dijéntrékeun dina hadits:

                                     
  • Shofar, Sopar nyaéta bulan kadua dina pananggalan hijriyah sabada bulan Muharom jeung bulan Mulud saterusna. Sopar asalna tina kecap سم ي بذلك لإصفار

Users also searched:

...