Back

ⓘ Arkéologi




                                               

Arkéologi

Arkéologi nyaéta élmu ngeunaan budaya manusa ngaliwatan "penemuan kembali", dokumentasi jeung analisis "material sisa", kaasup arsitéktur, artifak, biofak, sésa-sésa manusa, jeung landscape. Subbab séjén ti antropologi ngalengkepan papanggihan arkéologi, hususna antropologi budaya jeung antropologi fisik. Disiplin séjén ogé ngalengkepan arkéologi, kayaning paléontologi, kaasup paléozoologi jeung paléobotani, géografi, géologi, sajarah, sajarah seni, jeung klasika. Arkéologi mangrupa hiji cara pikeun neuleuman kabudayaan nu geus leungit dina kahirupan sajarah manusa tanpa wates waktu: di In ...

                                               

Artifak

Artifak mangrupa hiji objék jieunan manusa nu boga sababaraha rupa makna budaya. Lamun anjeun manggih hiji vas abad ka-12, mangka éta mangrupa artifak dina mangsa éta. Nurutkeun kamus basa Indonésia, artifak dihartikeun minangka barang-barang saperti alat, perhiasan nu nuduhkeun kamampuh gawé manusa nu kapanggih ngaliwatan panggalian arkéologi.

                                               

Manusa Purba

Manusa Purba nyaéta Manusa anu hirup rébuan taun ka tukang. Sacara umum manusa purba kabagi jadi 3 kelompok nyaéta Manusa Kera, Manusa Purba, jeung Manusa Modern. Manusa Purba anu geus kapanggih Fosilna nyaéta: Sinanthropus Pekinensis Sinanthropus pekinensis nyaéta manusa purba anu Fosilna kapanggih di Guha Naga wewengkon Peking nagara Cina ku Davidson Black sarta Franz Weidenreich. Sinanthropus pekinensis mibanda volume eusi Uteuk kira-kira kurang leuwih 900 nepi ka 1200 cm kubik. Sinanthropus pekinensis dianggap bagian ti jumplukan Pitékantropus alatan mibanda ciri awak atawa awak anu ji ...

                                     

ⓘ Arkéologi

  • henteu jadi dina mangsa dipelak saméméhna atawa loba anu garing Ahli arkéologi geus paheut ngeunaan asal muasal budidaya paré disawah dimimitian di China
  • Walanda pikeun Panalungtikan Arkéologi di Jawa jeung Madura nyaéta cikal bakal ti Dinas Purbakala jeung Pusat Penelitian Arkéologi di Indonesia. Karya - karyana
  • kaasup tulisan atawa rekaman citak, wawancara sajarah oral jeung arkéologi Pamarekan pikeun ngulik sajarah dina unggal jaman bisa béda - béda. Kajadian - kajadian
  • diajéngkeun salaku sarat pikeun meunangkeun gelar Magister dina widang Arkéologi Fakultas Pasca Sarjana Universitas Indonésia. N.J.Krom Inventaris der
  • kidul Asia. Istilah Asia Kulon kadang - kadang dipaké dina tulisan ngeunaan arkéologi jeung prasajarah wewengkon ieu, sarta dina skema bumi subwewengkon nu
  • sajarah. Di Indonésia henteu kapanggih tapak arkéologi tékstil mangsa pra sejarah. Tapi, perca lawon arkéologi anu asalna ti mangsa 200 - 100 SM kapanggih
  • wewengkon sisi Situ Bandung Purba, Guha Pawon, sarta sababaraha situs arkéologi mangrupa kabuyutan pamujaan mégalitik. Di Nusantara Indonésia, bukti arkéologis
  • Tarumanagara nalika dipingpin ku Raja Wisnuwarman. Dalah ceuk saurang ahli arkéologi jeung kasajarahan Sunda buhun mah di Cianjur téh aya hiji situs nu mangrupa

Users also searched:

...
...
...