Back

ⓘ Macan Tamil




Macan Tamil
                                     

ⓘ Macan Tamil

Organisasi Pangbébasan Macan Tamil Eelam, nu leuwih kasohor minangka Macan Tamil diadegkeun taun 1976 kalayan tujuan utama pikeun ngadegkeun nagara Tamil nu merdika jeung berdaulat di wetan kalereun Sri Langka.

Pamingpin organisasi ieu nyaéta Pupuhu Nasionalis Tamil Velupillai Prabakharan nu ditéangan ku Interpol kalayan tuduhan "maehan, kajahatan terorganisasi, jeung terorisme". LTTE ngarekrut sabagian gedé kaderna ti organisasi militan Tamil séjén, nu hayang ngadegkeun nagara merdeka di weta kalereun Sri Langka.

                                     
  • mangrupa urang Tamil Organisasi Pangbébasan Macan Tamil Eelam LTTE - Liberation Tigers of Tamil Eelam usaha pikeun ngadegkeun nagara Tamil Eelam nu merdika
  • separatis anu ngaranna Macan Tamil Tamil Tiger pikeun ngabentuk nagara Tamil anu misah anu ngawengku Propinsi Kalér jeung Wétan. Étnis Tamil Sri Lanka geus
  • nelasan 100 jalma sarta nyideraan leuwih ti 200 lianna. 2009 Dua pasawat Macan Tamil nu dieusi ku bom C4 nu nuju ka markas angkatan udara nasional ditémbak
  • panumpangna. 2007 Serangan ka markas Anuradhapura ku 21 urang tentara Macan Tamil Kabéh panyerang tiwas kajaba saurang. Dalapan kapal Angkatan Udara Sri
  • sabada dua poé dikepung di sajeroeun hiji kompléks. 1987 Kelompok Macan Tamil disalahkeun pikeun hiji bom mobil nu ngajelegur di Kolombo, ibu kota

Users also searched:

...
...
...