Back

ⓘ Anyang, Gyeonggi




Anyang, Gyeonggi
                                     

ⓘ Anyang, Gyeonggi

Anyang nyaéta salah sahiji kota di Propinsi Gyeonggi, Koréa Kidul. Kota ieu ayana 20 km kiduleun Seoul sarta dihubungkeun ku Subway Seoul Jalur 1 jeung Jalur 4. Kota ieu wawatesan jeung Incheon sarta Gwangmyeong di beulah kulon, Suwon di wétan kidul, jeung Gwacheon di wétan kaléreunnana. Anyang sacara umum dibagi jadi dua bagéan: bagéan tengah kota puseurna di Stasion Anyang, nu mana aya wewengkon pangbalanjaan kalayan toko-toko jeung pasar nu nyugemakeun, sarta Pyéongchon, wewengkon keur nu baroga. Kalayan lokasina nu strategis, Anyang mangrupa puseur pangangkutan nu cocog antara Séoul jeung kota gedé lianna di Koréa.

Kawas lolobana kota di Koréa Kidul, Anyang ngalaman kamekaran kota nu kacida gedéna dina sawatara dékade ieu. Sapuluh taun sanggeus Perang Koréa réngsé, pangeuina Ten yéars after the Korean War ended, wewengkon ieu masih mangrupa padésaan kénéh tur pamandangannana mangrupa tatanén. Kiwari, konglomerasi Anyang pacampurna taun 1973 nyaéta di antara salah sahiji tina pangpadetna di Koréa.

                                     
  • Anyang nyaéta salah sahiji kota di Propinsi Gyeonggi Koréa Kidul. Lokasina 20 km kiduleun Seoul sarta nyambung kana Subway Seoul Jalur 1 jeung Jalur 4

Users also searched:

...