Back

ⓘ Kota Pekalongan




Kota Pekalongan
                                     

ⓘ Kota Pekalongan

Keur artikel kabupatén nu ngaranna sarua, tempo Kabupatén Pekalongan

Kota Pekalongan nyaéta salah sahiji kota di Propinsi Jawa Tengah. Kota ieu wawatesan jeung Laut Jawa di béh kaler, Kabupatén Batang di wétan, sarta Kabupatén Pekalongan di béh kidul kuloneunnana. Pekalongan ngawengku 4 kacamatan, nyaéta Pekalongan Barat, Pekalongan Utara, Pekalongan Timur, jeung Pekalongan Selatan.

Kota ini aya dina jalur pantura nu ngahubungkeun Jakarta-Semarang-Surabaya. Pekalongan aya dina 101 km kuloneun Semarang, atawa 384 wétaneun Jakarta. Pekalongan kasohor minangka kota batik, sabab batik Pekalongan boga corak nu has jeung variatif. Kota Pekalongan boga palabuan perikanan panggedéna di Pulo Jawa. Palabuan ieu sering jadi transit jeung aréa palélangan hasil tangkepan laut ti para nelayan ti sababaraha daérah. Lian ti éta, di Kota Pekalongan ogé loba pausahaan pangolahan hasil laut, saperti lauk asin, tarasi, sardén, jeung kurupuk lauk, boh pausahaan nu skalana gedé, atawa industri rumah tangga.

Kadaharan has Pekalongan nyaéta megono, nyaéta siksik nangka nu dicampur jeung bungbu kalapa. Kadaharan ieu ilaharna disuguhkeun nalika panas kénéh tur dicampur jeung peuteuy sarta beuleum lauk minangka menu tambahan.

Kota Pekalongan kasohor ku nuansa relijiusna ku sabab mayoritas pangeusina ngagem ageman Islam. Aya sababaraha adat tradisi di Pekalongan nu henteu kapanggih di wewengkon séjén misalna; sawalan, sidekah bumi, jeung sajabana. Sawalan nyaéta ngaria-ria tujuh poéna sanggeus lebaran, nu kiwari mah direuah-reuah ku pamoongan lopis raksasa nu hasil meupeuskeun rékor MURI ku walikota nu satluyna dibagikeun ka nu daratang.

                                     
  • Kota Semarang nyaéta ibukota Propinsi Jawa Tengah. Koordinat: 6 58 S 110 25 E 6.967 S 110.417 E - 6.967 110.417
  • Républik Indonésia Susilo Bambang Yudhoyono ngaresmikeun jalur ganda Tegal - Pekalongan Pangwagunan jalur ganda dituluykeun di taun 2012 - 2013, kalawan total
  • Stasion Semarang Tawang, Stasion Semarang Poncol, Stasion Tegal, Stasion Pekalongan Stasion Bojonegoro, jeung Stasion Cepu. Sedengkeun stasion kelas manengah
  • Lampung Tengah dibagi jadi 9 Negeri, nyaéta: Negeri Pekalongan pusat pamaréntahan di Pekalongan Negeri Tribawono pusat pamaréntahan di Banar Joyo
  • Stasion Gambir Stasion Jatinegara Stasion Cirebon Stasion Tegal Stasion Pekalongan Stasion Semarang Tawang Stasion Ngrombo Stasion Cepu Stasion Bojonegoro
  • Kabupatén Batang mangrupa salasahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Ibukotana nyaéta Batang. Puseur pamaréntahannana di Kota Batang.
  • 2 anu jadi sepur lempengna. Ti saprak jalur ganda karéta api Tegal ka Pekalongan diresmikeun per 9 Séptémber 2009, jalur 2 éksisting stasion dijadikeun
  • arah Jakarta Kota - Manggarai sarta jalur tunggal arah Cianjur - Padalarang sarta jalur 5 minangka jalur lurus ganda ti arah Manggarai - Jakarta Kota Stasion Bogor
  • Kabupatén Brebes di beulah kuloneunnana. Kabupatén Banyumas ngawengku 27 kacamatan, - désa jeung - kalurahan. Pusat pamaréntahannana di Kota Purwokerto.
  • Propinsi Jawa Tengah. Ibukotana Karanganyar, kurang leuwih 14 km wétaneun Kota Surakarta. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Sragén di beulah kalér
  • Pikeun artikel kota nu ngaranna sarua, tempo Kota Magelang. Kabupatén Magelang nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibu kotana nyaéta
  • kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotan nyaéta Kudus, 51 km wétaneun Kota Semarang. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Pati di beulah wétan, Kabupatén

Users also searched:

...
...
...