Back

ⓘ Walungan Citarum




Walungan Citarum
                                     

ⓘ Walungan Citarum

Citarum téh hiji walungan panjang di pulo Jawa nu meulah Tatar Sunda ti kidul ka kalér, nu caina ngalir ti Gunung Wayang di Bandung Kidul, ngaliwatan Cianjur, Purwakarta, nu tungtungna ngamuara di Karawang. Cai ieu walungan dibendung di tilu waduk: Saguling, Cirata, jeung Jatiluhur.

Dina catetan sajarah, ieu walungan téh minangka wates antara Karajaan Sunda jeung Galuh nalika ieu dua karajaan teu ngahiji. Ngaran ieu walungan ogé patali jeung Tarumanagara, karajaan Sunda nu ngadeg sahanteuna ti abad ka-4.

                                     
  • ditilik tina tapel wates wewengkon Cianjur kiwari lebah wétan nyaéta walungan Citarum numutkeun katerangan nu kacatet dina Naskah Wangsakerta Cianjur kungsi
  • dua jembatan anu ngaliwatan dua walungan gedé, nyaéta Kali Bekasi di deukeut Stasion Bekasi jeung walungan Citarum di deukeut Stasion Kedunggedéh
  • II pikeun lalayaran di Citarum Ceuk Atma, sesepuh Dayeuhkolot, Bandung téh tina leuwi Bandung, leuwi nu aya di walungan Citarum Pandi, urut sipir bui
  • aliran walungan nu disebut Daérah Aliran Sungai DAS nyaéta DAS Cidurian, DAS Cimanceuri, DAS Cisadané, DAS Ciliwung, DAS Kali Bekasi jeung DAS Citarum Walungan
  • Galuh misahkeun manéh, wilayah Tarumanagara ieu kabagi dua nu watesna walungan Citarum béh kulon ku Sunda, béh wétan ku Galuh. Dina catetan sajarah nu geus
  • Gedé Talaga Biru Danau Leuwi Soro Situ Jangari Tirta Calingcing Walungan Citarum Walungan Cisokan Pasawahan tradisional has Sunda Situs Gunung Padang - Campaka
  • mangnyieunkeun parahu sarta situ dina waktu sapeuting ku cara mendet walungan Citarum Sangkuriang nyanggupan ieu sarat. Mangka Sangkuriang nyieun hiji parahu
  • M Sunda jeung Galuh ieu sapuk, yén wates karajaanana téh nyaéta walungan Citarum Sunda di béh kulon, Galuh di béh wétan Putra Tarusbawa nu cikal
  • kacondongan 2 rélatif datar Situs ieu jarakna satengah kiloan ti walungan Citarum Situs ieu munggaran kapanggih taun 1984 1985 ku Jurusan Arkéologi
  • Cirebon, Eyang Abdul Manaf, dina abad ka - 15, anu didirikan ditepi walungan Citarum mangrupikeun premisansi kangga Eyang Manaf salami ibadah haji. Anjeunna
  • nagara dina urusan balantik. Nincak abad ka 5 di palebah sisi susukan Citarum ngadeg karajaan Hindu taya lian Tarumanagara anu mangrupa kapanjangan

Users also searched:

...