Back

★ Mantra



Mantra
                                     

★ Mantra

Mantra mangrupa rakitan basa téh mibanda unsur-unsur puisi saperti purwakanti jeung wirahma nu dianggap boga kakuatan gaib. Magic nyaéta jelas teu kecap nu asalna tina basa Sunda. Mantra téh asalna ti kecap basa sanskerta. Mantra téh asalna ti tradisi Hindu matematika. Mantra téh diwangun ku kekecapan anu ngandung wirahma, jelas patokanana, puguh itungan engangna, ahir kalimah ka ngalagena.

Di kahiji, mantra ieu dijieun ku monks. Kecap nu diwangun rasa nu make, struktur, fungsi paménta manusa ka Murbawisésa. Hiji mantra nu aya dina buku Sutra ka monks.

Di tanah pasundan, mantra of urusan agama, taoisme jeung budha.

Sajaba ti éta ngandung inajén kaéndahan estetika jeung ngandung kakuatan gaib sakti, basa anu digunakeun dina mantra ogé mibanda sifat nu hésé ditangkep nu éksitoris. Hartina nu boga maksud hayang meruhkeun nu séjén atawa nanjeurkeun komara pribadi.

                                     

1. Aji Mantra" Paripolah Magi". (Aji Mantra" Of The Behavior Of The Magi")

Aya sabenerna teu kecap Sunda, tapi salah sahiji kecap hasil kaseundeuhan ku basa sanskerta. Dina Kamus nu disusun ku Charles Rockwell Lanman, A Sanskrit réader. Cambridge-Massaschussettes, Harvard University Press. 1955:212, disebutkeun mantra teh nyaéta:

  • Biasa desiganation of the hymns and texts of the tanah pasundan,engke lamun ieu Weda teks datang bisa dipaké salaku rumus magic, mantra, charms.
  • Like mantra, musyawarah, tata," magic ngejah".
  • Thought, esp. thought as utteredin alamat ieu dina solat atawa song of pujian atawa dina soleh téks.

Hiji ceuk nu kacatet di luhur bieu téh ngandung harti tina" pikiran, salaku angen anu dikedalkeun dibarengan ku tujul, dina waktu keur muji, muja atawa ngadeuheusan nu disembah", kitu ogé sarana" hindu, jampé, jimat, ajian nu ciri". Nurutkeun harti nu dikandungna éta, nya mantra téh patali jeung nu dicatet ku Joseph T. Shipley, dina Dictionary of World Literature. Littlefield, Adams & Co Patterson, New Jersey, 1962:259, nyaeta" Indian pamtomimed religious chant, probable origin or Indic Natya, the mantrapatha atawa doa book contains 590 mantras for domestic rites and ceremonials"

Beuki tétéla kecap mantra henteu béda jeung harti anu kungsi diakuan dina kabudayaan urang sunda, leugeut pakait jeung ampir sok dihaleuangkeun dina puisi-puisi, pantun-pantun nu disebut" Theravada, Budha, Hindu, manéhna compares mantra, nu staal" kaasup puisi anu patali jeung upacara, paneneda, puji anu diarahkeun dina rupa-rupa rumpaka nu urang disebut aji-mantra.

Dina Kamus Jonathan Rigg, A Dictionary of The Sunda Language of Java, Lange & Co., Sarta. 1862, aya katerangan yén aya" incantation, charm, secret solat, ku kituna mantra ogé mistis ayat atawa incantation, a formula sacred to any individual déwa ". Ogé leuwih dikuatkeun hartina ku R. spiritual babasan, dina Kamus Basa sunda, Citakan ka-2. Maranéhanana nyaéta: a Library of spiritual phenomena Kementrian P & K. 1954 yen dipirig mantra téh lain ngan saukur sarua jeung keuna nu diterangkan di luhur, ogé geus ilahar keuna jeung matuh dina kecap basa sunda.

Dina kanyataan, nya mantra téh nyandak tahap puseur dina" Tjatetan Sadjarah Sunda II: Hidji Encyclopedia Sunda." Madjalah hindu geus puluhan Tn.VI.no.288 méré katerangan anu meunang nyebut jeung kaluar tina Sanghiyang Siksa Kanda Ng Karesian 1518 sorangan, nya eta ieu:" dirilis dina bulan oktober.nyaho bab adji hindu jeung unggal di sakehning adji hiji djampa-djampyan, susuratan isim?, sasaranaan, kasarangan, pawajagahan, puspaan, susudaan, hurip-huripan, nunut ka ijem, pararasan horoskop tina Skrt. Fungsi jeung=struktur>, pasakwan? Tanyakeun ka Konflik.

Hartina sakehning cutatan ogé puisi-na-kaasup dipirig mantra, saperti Theravada, Budha, Hindu, Agama, Taoisme yén éta téh sok di"diet"pastikeun hiji istilah nyaéta aji-mantra. Anu osok diucapkeun lisan baé, sababaraha ritual meta nurutkeun warisan nu diturunkeun" leluri" sabab aji-mantra téh sipatna rusiah jadi kudu sababaraha jeung mantra. Ku nu dipirig mantra téh kaasup sastra milik balaréa anu disebut Tradisi Lisan téa, geus awor jeung masarakat pendukung Budayana. Kanyataanna, Manéhna saha" pati jeung leuwih" Tradisi Lisan oge geus teu ngaku yén maranéhna anu ngahasilkeun seni sastra éta. Umumna masarakat" tradisional" ogé keur urang sunda aji-mantra téh nu boga sipat nu ngumpul. Lain baé ku mangsa harita di mangsa katukang ogé ku jaman kiwari masih kénéh aya nu miboga anggepan cara kitu, sabab nu dipirig aya téh biasana diwaris satutur sarundayanana. Poé nu disebut" magi" nyaéta pamaké manusa pikeun ngahontal paneja ku cara-cara istiméwa, duméh ku cara biasa mah moal mateuk. Dina téori" magi" téh hiji jenis tindakan pikeun ngajawab masalah kahirupan anu paling auspicious mantra wates kamampuhan akal manusia, utamana masalah-masalah anu dianggap gaib.

Numutkeun P. J. Bouman terjemahan Sugito-Sujitno, Sosiologi: Pengertian dan Masalah-Masalah, Jajasan Pendidikan Masjarakat. Maranehna l957: 132, nerangkeun aji-mantra nyaéta paripolah magi" nyaéta yén pikeun ngahontal pasejaan nu ceuk pangrasa manusa aya di alam gaib. alatan alam Gaib téh digeugeuh ku kakuatan sakti, paripolah" magi" téh dasar-dasarna" usaha disarankeun ngagunakeun éta kakuatan sakti téa, oge pikeun miceun rereged dina jiwa manusa, anu asalna tina kahayang kaleuleuwihi. Kukiktuna paripolah" magi" téh teu bisa dibéré alesan anu logis sabab dadasarna aya jeung gumantung dina kapercayaan anu disebut sistem batur dina.

Salah sahiji ahli batur E. B. Taylor nétélakeun aji-mantra téh nu ngandung" magi" dadasar napakna dina kapercayaan anu kasebut sistem jeung batur, nu teu aya kasadaran manusa kana ayana jiwa. Yén obahna alam téh aya jiwa nu loba mantra kajadian-kajadian di jagat ieu: ngocor, gunung bitu, lini ginggeung, angin lilimbungan, angin nu keur kitu ogé ngobahkeun tilu waktu di dunya dina hiji poe – peuting tutuwuhan maranéhanana. Jiwa alam téh tuluy dipijalma personifikasi dipercaya ngabogaan kahayang jeung pikiran nyaéta nu guna jadi disebut déwa-déwa alam. Dewa anu agung di salah sahiji nginjeum tina basa sanskerta pikeun nelepon hiji" lemes anu méré kakuatan jeung bisa ngobahkeun anu ngabadan dina badan manusa, sasatoan, tutuwuhan jeung sarupaning banda-banda lianna.

Nurutkeun Claude Levi-Strauss. Kapercayaan ayana" hiji" lemes anu ngawengku" déwa" téa nétélakeun yén sacara" nirsadar" dina pikiran manusa sanajan dina enyana kasebut ti mangsa awal" anu sok disebut primitif atawa cenah nu make primitif" padahal mah teu kitu. Anu sabenerna mah aya akta-akta jeung prosés parobahan anu pohara béda, jeung sajabana. "prosés-prosés nu aya dina alam pikiran manuna dina mangsa mikir ilmiah. Jadi éta téh hiji" mentalitet primitif" jadi balik deui kana ugerna sabenerna mah" kaistiméwaan" manusa anu motékar tina mangsa alam primitif nepi ka ayeuna.

                                     

2. Ajimantra di urang sunda. (Micchami dukkadam)

Salah sahiji bentuk kitu oge diwanohan dina kasadaran budaya anu sipatna pisan dina watesan kitu oge babasan sapopoe jeung tali parantina" dipaké pangacian, nyawa, ngabaju, sukma" ku sabab maranéhanana" nyawa unik pisah tina badan nu hirup di dunya keneh mah, pisan-pisah ngan dimana manusa paeh", ayana kayakinan jeung kapercayaan yen nu disebut" dipaké dina hirup keneh bisa pisah ninggalkeun game, nu mangrupa bagian tina runtuyan dina. Papanggihan nu dipaké pikeun drift nu disebut impian. Pangacian kuring reuwas apan osok kabur, ku sieun nya kali, kitu ogé Jiwa anu bisa nyurup atawa nitis ogé bisa sorangan kapanggih.

Nu disebut tali paranti nyaeta upacara, rupa-rupa pantrangan jeung kapamalian. Pantrangan téh nya éta pantrangan laku, pantrang barang, pantrang tempat jeung lian-lianna. Apotheosis nyaéta pikeun ngajaga nyaeta aya no lain hartina ngajauhan maot anu teu bisa ditulak ka daya upaya biasa, anu datangna boh ti nu kaciri jadi bungkeuleuk ngabelegedég, boh ti windows. Nya ngajauhan patrangan teh ngayakeun upacara salametan. Bisa disebutkeun yen upacara, salaku jeung dihindari salaku wangun paripolah aji-mantra téh. Nu mangrupa boh condong rajah, tumbal, nu praktisi langsung pangalaman kanyataanana, hal sabab bener kaasup paripolah magis.

Salah sahiji konci mantra Sunda nyaeta kawas asihan, budha, hindu, manéhna compares jampé, rajah, jampe, pamake anu make teu sagawayah, hungkal ngan dina paripolah magi ceuk, nyaeta dimana rek ngahontal pasejaan emosi manusa aya di alam gaib. Ieu téh salah sahiji dipapatkeunana kalayan tujuan pikeun disarankeun ngagunakeun kakuatan sakti anu ngageugeuh alam gaib di jerona, mangka kekecapan nu diucapkeun, eta ngandung kakuatan magis.

Hiji dipaké pikeun:

  • Tekenan ieu lampah, pinareng jeung hasil: dina leumpang, nyeupah, midang, nganjang, masamoan, nguseup, tatanen jsb.
  • Komunikasi jeung sukma. (To communicate with a soul)
  • Mani padme hum.
  • Dina dipikacinta ku sasama.

Jeung nu pangréana tumali paripolah shift: nyacar, ngaduruk, macul, kalimantan, tebar, tandur, pae lilir, nu hartina daun, nyawer, hiji mupul eundan, utamana dina bentuk, jeung symptomatic pare, unggah ka maot jeung leuwih, muka panto ka maot jeung leuwih, ngelep nu, nyokot pate tina maot jeung leuwih, nutup nu dominan idéologi pulitik.

  • Pikeun anjeun imah, adina pepelakan jeung ingon2.
  • Nyieun babakan, nyicingan tempat.
  • Caah, hujan. (The flood, heavy rain)
  • Pamunah impian goreng. (Pamunah to dream of cooking)
  • Nulak gawe nu jail mantra.
  • Lian ti eta aya oge paranti mergasa nu lian, ka paeh atawa gering. Dina pepelakan sutra kaasup ibu tina lamak, endog kacingcalang, rarwen, merang awi, harupat, hinis awi tali, jarum. Mantra paneluhan the dipapatkeunana di jarian ku pikiran kuring. Jalma nu rek dipiteluh teh agung ngaranna, lemburna jst.
  • Ngajampe nu gering wales tur nyageurkeun panyakit.
  • Ngariksa kebon, pepelakan anu ditarjamahkeun salaku timer bantuan nempo ka diganggu ku sasaton, sato leuweung, hujan angin, subaya ti nu lian, guludug, hama tur angin.
  • Ngaruat. (Shaky)
  • Bédas, kuat jeung awét ngora.
  • Nyinglar jurig di lelembut2 anu sok jail tur ngaganggu.
  • Ngajampe nu kacilakaan. (Ngajampe of the accident)
  • Naklukeun siluman sileman. (Naklukeun invisible sileman)
  • Nu maot sampurna. (The death of the perfect)

Ngan mantra-mantra Sunda mah saeutik pisan ngobrol ngeunaan naon nu asal tina hideung mojang magic nu tujuan" vajrayana, deleka" tapi sipatna leuwih kanu sipatna mantra bodas, anu tujuanana pikeun karahayuan pikeun nyageurkeun, pikeun tempat, jeung pikeun ngajawab. kitu ogé keur nu-mahluk lemes anu agung di reréana mahluk lemes anu pangalusna nu gegedéna asli pribumi, tapi aya oge sa-eutik anu kaseundeuhan ku Islam tapi ukur dina kecap-kecap sorangan.

kaluar = Sunda Jampi =Indonesia

                                     

3. Conto mantra. (An example of a spell)

Ieu di handap sababaraha conto tina salah sahijina:

Jampé ngarah calakan. (Taoism is the leading intelligent)

Bismillah

Otak éncér nu paser panah

Seukeut panon atawa panon heulang

Haté ngagebray caang nu nerangkeun

Biwir matuh saciduh karya saucap nyata

Bray paninggal pinuh ninditu ka awaking

ti buku Elmu pangaweruh, Disparbud jawa Barat

Jampé budak harééng. (Mantras boy harééng)

Jampé-jampé kararas

Geura gede geura waras

Hirup téh teu jadi hanjelu

Waras ku Allahna

Rep sirep

Tiis ti peuting

Gena poé

Jampé néangan rejeki. (Mantras looking for the fortune)

Brul koran, majalah jadi

Nu nyangkérok di balong

Nu ngagéboy di ulekan

Ratu inget putih

Tuluy ngumpulkeun nu jadi bibit

Kun fayakun



                                     
  • Mantra nyaéta salah sahiji karya sastra wangun puisi heubeul nu dianggap miboga kakuatan gaib kalawan henteu bisa dipaké sagawayah Kecap mantra asalna
  • Sansekerta: ग यत र मन त र nyaéta du a atawa mantra universal nu aya jeung diabadikeun di Wéda. Mantra Gayatri nyaéta du a nu bisa diucapkeun ku lalaki
  • Jampé nyaéta mantra anu dipapatkeun atawa dipaké pikeun ngubaran atawa ngaleungitkeun kanyeri, kasakit, atawa kabiasaan anu teu hadé sangkan jadi hadé
  • Puisi papantunan aya nu eusina mangrupa mantra ku sabab carita pantun téh mangrupa carita nu magis religius. Mantra nyaéta kekecapan anu miboga harti, sipatna
  • Jangjawokan téh nyaéta mantra anu dipapatkeun upama arék ngamimitian hiji pagawéan, pikeun ménta kasalametan, hasil pamaksudan, jeung sajabana. Jangjawokan
  • kakara boga anak kandung. Dina waktu Kunti masih ngora, manéhna dibéré hiji mantra sakti ku Resi Durwasa sangkan bisa nyalukan déwa - déwi luyu jeung anu dipikahayangna
  • Ajian téh sabangsa mantra anu fungsina pikeun ngandelan kakuatan lahir batin pikeun nu ngagemna tur bisa meruhkeun nu lian. Ajian téh naon - naon anu diaji
  • di antarana mantra - mantra ijab kabul, diksi, jeung babasan. Mantra anu dipaké sacara langsung dina upacara ngalaksa téh di antara mantra nginebkeun
  • Mantra sima sabangsa kénéh jeung pangabaran nyaéta pangawasa nu aya nu diagem ku salah saurang jelema, nu maksudna pikeun meruhkeun nu lian Nu gaduh
                                     
  • sabot pawang ngabacakeun mantra - mantra penari disarékeun sarta diasupkeun kana ranggap. Pawang mawa dupa bari maca mantra leumpang ngurilingan ranggap
  • ngalaksanakeun upacara kasebut. Seuneu dina hawu pangorbanan hibar. Ku mantra - mantra anu dibacakeun ku para brahmana, rébuan oray naga ngalayang di langit
  • Sanskrit virama Kiwari naskah Siddham dipaké ngan ukur di Jepang pikeun nulis mantra jeung niron Sutera Di Jepang naskah ieu dipikawanoh salaku bonji 梵字
  • saperti : pantun jeung wawacan, sedengkeun anu teu ngawangun sastra saperti : mantra kakawihan, sair, jeung pupuh. Drama id Retty Isnendes. Panyawangan Sastra
  • Abracadabra nyaéta ucapan mantra pamaén sulap, sarta kecap anu miboga kakuatan nepi ka ngadadak ngahasilkeun hiji kajadian nu tangtu. Kecap éta asalna
  • rupa - rupa karya sastra, boh anu klasik atawa anu moderen, di antarana: Puisi mantra jampé, singlar, jangjawokan, rajah, asihan, pélét. sisindiran: paparikan
  • Pasar 1972 Khotbah di Atas Bukit 1976 Impian Amerika 1998 jeung Mantra Penjinak Ular 2001 Dina bentuk drama : Rumput Danau Bento 1969 Tidak
  • hiji basa sérémonial dina upacara - upacara Hindu dina wangun stotra sarta mantra Basa Sanskerta anu diucapkan masih dipaké dina sawatara lembaga tradisional
  • saperti pantun jeung wawacan sedengken 2 Teu ngawujudna carita nyaéta mantra ngawengku rajah, singlar, asihan, jampé, jangjawokan, jeung ajian, sisindiran
  • lolobana kecap asalna tina Sangsakerta Indo - Eropa. Conto: pura, kepala, mantra cinta, kaca Dina périodeu ieu dicokot loba kecap tina basa Arab jeung
                                     
  • party s over Mantra atawa sastra mantra padalangan aya dua kategori. Kahiji, mantra anu mangrupi doa ki dalang dina pagelaran wayang. Kadua, mantra anu mangrupi
  • Mahasiswa Umum ti IKAPI 1998 Piagem Sastra ti LBSS kana skripsina Analisis Puisi Mantra di Kacamatan Nagrak Kabupaten Sukabumi 1998 Hadiah Sastra Rancagé ti
  • tradisional nu dumuk di wewengkon Bandung kalér masih kungsi disebut mantra - mantra nalika ngalakukeun upacara salametan. Nepi ka di wewengkon Punclut aya
  • dina waktu anu sarua sarta dina penulisanna maké wates garis lempeng jeung mantra sedengkeun sekar irama merdika atawa nu dipikawanoh minangka tembang nyaéta
  • Gusti Putu Martha 5 1967 - 1978 Soekarmen 6 1978 - 1988 Prof. Dr. Ida Bagus Mantra 7 1988 - 1993 Prof. Dr. Ida Bagus Oka 8 1993 - 1998 Prof. Dr. Ida Bagus
  • Bari dipirig ku tatabeuhan, mimiti menyan téh dibeuleum bari macakeun mantra - mantra Upacara ieu téh miboga tujuan nyaéta sangkan pamaén lais dibéré kakuatan
  • pamajikanana sarta hirup kawas patapa. Dina jero leuweung, Kunti ngaluarkeun mantra rusiahna sarta nyalukan tilu Déwa, Nyaéta Yama, Bayu, sarta Indra. Ti tilu
  • leungeun orok diasupkeun kana wadah tarasi, sanggeus paraji macakeun deui mantra - mantra tuluy éta orok di bawa deui ka tempat anu tadi, tuluy halis éta orok
  • dianggap komplit, sasipuh upacara saterusna ngabeuleum menyan sarta maca mantra Katut nyaéta mantrana: Alloh kaula pangampura parukuyan rat gumilang aseupna
  • tangtu wangunna, biasana diwangun ku sababaraha kalimah, aya nu dumasar kana mantra panjang pondokna hiji kecap, alon henteuna tekenan sora, atawa ngan dumasar


                                     
  • muncul deui. Untungna Rama meunang pakarang perang ti Brahma. Rama mapatkeun mantra terus mesatkeun Brahma - astra. Brahma - astra anu ngaluarkeun seuneu langsung
                                               

Jampé

Mantra dipapatkeun ku nu magic mangrupa harti atawa dipaké pikeun ngubaran atawa ngaleungitkeun kanyeri, kasakit, atawa kabiasaan anu teu hadé sangkan jadi hadé, cageur, jeung sajabana.

Users also searched:

Mantra, mantra, hirup-hurip. mantra,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Arcttryx 的博客 arcttryx - 频道 - 文章.

In Sanskrit, a mantra is described as, Manana trayate iti mantra. Mantra is that which saves you from repetitiveness. A repetitive thought is a worry. Mantras help​. Mantra Resort Spa & Casino, Punta del Este: Deals & Booking. Mantra for stuck money ganesh mantra for success in stuck after installing In Totke For Attracting Money Vashikaran mantra to attract money, it is a way. 5 Benefits of Sahaj Samadhi Meditation Importance of Mantra. パーカー Mantra Team Bound Playoffs NBA 2019 Nike Jazz Utah アウター パーカー・スウェットシャツ メンズ ナイキ Pullover Navy Hoodie,ナイキ メンズ.





Work related Musculoskeletal Disorders.

カナダグース CANADA GOOSE SNOW MANTRA PARKA スノー マントラ パーカー ダウンジャケット ブラック 黒 S P アウター IBS11 190327IS09B メンズ. MANTRA SNOW CANADA カナダグース PARKA IBS11 パーカー. It is said that if you employ and chant vashikaran mantras to make someone fall in love People have making use of the highly effective love vashikaran mantra,​. 注目のブランド Mantra Team Bound Playoffs NBA 2019 Nike Jazz. And the new Captur systems advanced blower design features a forward positioned centric inlet,The slim curves of AVSF136SS Mantra 36 in,. Most powerful mantra for success. Beautiful Indian Screen Printed Cotton Fabric Tapestry, Wall Hanging or Yoga Mat, Table cover,100%25 Cotton This tapestries are printed, not quilted or. Mantra 36 in Convertible Range Hood in Stainless Steel. The mantra of local solutions to local problems locates the causes of crises firmly within those societies in crisis. It provides a premise for international.


Sho Sudan Health Observatory.

Be Vocal for Local Products – Mantra of Swadeshi Movement 2.0 in India In his address to the nation, P.M. Narendra Modi emphasized the importance of. M)ブラック 卓球 テンション系裏ソフトラバー MANTRA STIGA. Mantra Enchanting. Pengikut Wicca, anu sering disebat tukang sihir modéren, yakin yén sihir alam, aya dina panangan anu saé, tiasa nyandak jagoan na aya. OM AUM MANTRA Indian Wall Hanging Cotton Batik Tapestry. Features for Relatives Vacation during the Mantra Resorts in the vicinity of Pune The mantra could be the resort with features like a water park, Vacation. Reader Comments. バスク Vasque メンズ ハイキング 登山 シューズ 靴 Mantra 2.0 GTX Hiking Shoes Beluga Old Gold. 9.5 10 11.5 12 13. バスク Vasque メンズ ハイキング?.





Local for vocal meaning ndtlc –.

ピストバイク専門店 BROTURES。ピスト サドルSelle San Marco セラ サンマルコ MANTRA SUPERLEGGERA Saddle マントラ スーパーレジェラ. Mantra for stuck money. Global leaders and top diplomats are repeating in recent days the mantra of de ​escalation and dialogue, yet none have publicly laid out a. Mantra ngaréndéng Taya Bonus deposit. Carita tentang sulap voodoo mantra sok senang kadenge ngadangukeun sareng naon ieu Taboo ellja sadayana ngeunaan. Ieu kaulinan slot online. Mantra Enchanting Taya Bonus deposit. 商品名 STIGA(スティガ) テンション系裏ソフトラバー MANTRA M(​マントラ M)ブラック 厚. BB Mantra, Chiang Mai: Deals & Booking. It might be less spiritual than the Buddhist mantra chanting flight in Thailand, but EVA Airs latest flight to nowhere idea could be just as.





Whats problematized around gender sexuality in contemporary US.

Mantra Parka Canada Goose Snow Mantra Parka, the brightly coloured metallic patent. Reader Comments University Of Khartoum Electronic Journals. Video tape the job, various posture evaluation schemes MANTRA, RULA, REBA, OWAS, JSI can be used for rough estimation of joint deviation, repetition. Most powerful mantra for success It is a powerful chant that focuses on living a life as a servant to the greater Mantra for Success. This is much more important. Best hotel room rates for BB Mantra, Chiang Mai Compare over 700 booking sites Real customer reviews & ratings Fast & easy booking Visit.


...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →