Back

ⓘ Gyeonggi-do




Gyeonggi-do
                                     

ⓘ Gyeonggi-do

Gyéonggi-do nyaéta propinsi pangpadetna di Koréa Kidul. Ibukota propinsina aya di Suwon. Seoul - kota panggedéna di Koréa Kidul tur mangrupa ibukota nasional - aya dina jajantung propinsi tapi sacara administratif misah jadi kota husus satingkat propinsi ti taun 1946.

                                     

1. Babagian administratif

Gyéonggi-do kabagi jadi 28 kota si jeung 3 county gun. Di handap ieu Basa Sunda, hangul jeung hanjana.

County

  • County Gapyeong 가평군, 加平郡
  • County Yangpyeong 양평군, 揚平郡
  • County Yeoncheon 연천군, 漣川郡
                                     
  • mangrupa anak walungan Tancheon, nu ngalir di Suji - gu di kota Yongin, Gyeonggi - do Walungan ieu ngahiji jeung Tancheon ti béh kulon di Jukjéon. Walungan
  • Suwon Suwon - si nyaéta ibukota propinsi tur kota pnggedéna di Gyeonggi - do Koréa Kidul. Suwon ayana kurang leuwih 30 kilométer 20 mil kiduleun Seoul
  • basa Koréa: 청호리 nyaéta hiji ri nu aya di Jinwi - myeon, Pyeongtaék - si, Gyeonggi - do Koréa Kidul. Di sababaraha tempat, pangeusi Chéongho - ri melak paré katut
  • 1989 Fullerton, California, United States since November 1989 Suwon, Gyeonggi - do Korea Kidul since December 2001 Wikisource mibanda média séjénna nu
  • Chungchéongbuk - do 충청북도 忠清北道 Propinsi Chungcheong Kidul Chungchéongnam - do 충청남도 忠清南道 Propinsi Gangwon Gangwon - do 강원도 江原道 Propinsi Gyeonggi Gyéonggi - do 경기도
  • Hanja. 8. Gyeonggi - do 경기도, 京畿道 9. Gangwon - do 강원도, 江原道 10. Gyeongsangbuk - do 경상북도, 慶尙北道 11. Gyeongsangnam - do 경상남도, 慶尙南道 12. Jeollanam - do 전라남도, 全羅南道

Users also searched:

...