Back

ⓘ Pyeongtaék-si




Pyeongtaék-si
                                     

ⓘ Pyeongtaék-si

Pyéongtaék nyaéta salah sahiji kota di Propinsi Gyeonggi, Koréa Kidul. Kota ieu aya di kidul kulon propinsi, mangrupa kota palabuan nu anyar diwangun, diadegkeun taun 1986. Ieu kota mangrupa basis angkatan laut Koréa Kidul sarta tempat ngumpulna tentara Amérika Sarikat. Pamaréntah Koréa ngarencanakeun pikeun ngarobah kota Pyéongtaék jadi puseur ékonomi internasional marengan pindahna United States Forces Korea ka Pyéongtaék.

Pamaréntah Amérika Sarikat Koréa Kidul geus sapuk pikeun ngalegaan Camp Humphreys, instalasi Angkatan Bersenjata AS di deukeuteun Pyéongtaek, sarta mindahkeun mayoritas angkatan nu aya di Seoul jeung Kalér Séoul ka wewengkon Camp Humphreys. Osan Air Base aya di Songtan, distrik di Kota Pyéongtaek.

                                     

1. Babagean wewengkon

Babagian administratif

Pyéongtaék-si kabagi jadi tilu bagéan gede nyaéta:

Beh wetan

  • Paéngseong-eup
  • Weonpyeong-dong
  • Bijeon 2-dong
  • Sinpyeong-dong
  • Tongbok-dong
  • Ségyo-dong-dong
  • Bijeon 1-dong

Beh kidul

  • Cheongbuk-myeon
  • Poseung-eup
  • Anjung-eup
  • Oseong-myeon
  • Hyeondeok-myeon

Beh kidul

  • Hyeondeok-myeon
  • Anjung-eup
  • Cheongbuk-myeon
  • Oseong-myeon
  • Poseung-eup
                                     

1.1. Babagean wewengkon Bagean kaler

Sacara administratif, bagéan kaler ngawengku 10 bagéan 3 myéon, 7 dong

  • Songtan-dong
  • Seojeong-dong
  • Songbuk-dong
  • Jisan-dong
  • Godeok-myeon
  • Jungang-dong
  • Jinsang 1-dong
  • Seotan-myeon
  • Jinsang 2-dong
  • Jinwi-myeon
                                     

1.2. Babagean wewengkon Beh wetan

  • Paéngseong-eup
  • Weonpyeong-dong
  • Bijeon 2-dong
  • Sinpyeong-dong
  • Tongbok-dong
  • Ségyo-dong-dong
  • Bijeon 1-dong
                                     

1.3. Babagean wewengkon Beh kidul

  • Cheongbuk-myeon
  • Poseung-eup
  • Anjung-eup
  • Oseong-myeon
  • Hyeondeok-myeon
                                     

1.4. Babagean wewengkon Bagean kaler

Sacara hukum, bagéan kaler ngawengku 15 bagéan

  • Seotan-myeon
  • Seojeong-dong
  • Ichung-dong
  • Jisan-dong
  • Sinjang-dong
  • Godeok-myeon
  • Jangan-dong
  • Chilweon-dong
  • Dokgok-dong
  • Mogok-dong
  • Jinwi-myeon
  • Chilgwé-dong
  • Gajaé-dong
  • Doil-dong
  • Jangdang-dong
                                     

1.5. Babagean wewengkon Beh wetan

  • Hapjeong-dong
  • Dongsak-dong
  • Bijeon-dong
  • Pyeongtaék-dong
  • Yongi-dong
  • Jukbaék-dong
  • Tongbok-dong
  • Cheongryong-dong
  • Gunmun-dong
  • Yucheon-dong
  • Weolgok-dong
  • Paéngseong-eup
  • Sindaé-dong
  • Jijé-dong
  • Sosa-dong
  • Ségyo-dong
                                     

1.6. Babagean wewengkon Beh kidul

  • Hyeondeok-myeon
  • Anjung-eup
  • Cheongbuk-myeon
  • Oseong-myeon
  • Poseung-eup
                                     

2. Catetan

  • ^ More Violence Looms in Planned Rally at U.S. Base Site
  • ^ Massive Force Mobilized to Evict U.S. Base Protestors Chosun Ilbo article English)
  • ^ U.S. Move Is Spurring Evictions In S. Korea Washington Post article
  • ^ U.S. base expansion in Korea sparks protests Socialism and Liberation article
  • ^ Activists Are Only Using the People of Pyeontaek Chosun Ilbo English Editorial article
                                     

3. Tumbu luar

  • di Open Directory Project
  • USFK Relocation Video
  • Official Osan Airbase Website
  • Amnesty International press release on the eviction of farmers
  • Official Pyeongtaek Website
  • Official Camp Humphreys Area III Webpage
  • Save PT Farmers International Solidarity Coalition
  • Anti-US Bases Coalition in Korea
  • USFK Welcome Video for US Service Members
  • United States Forces Korea USFK
                                     
  • Chéongho - ri basa Koréa: 청호리 nyaéta hiji ri nu aya di Jinwi - myeon, Pyeongtaék - si Gyeonggi - do, Koréa Kidul. Di sababaraha tempat, pangeusi Chéongho - ri
  • Jinwi - myéon nyaéta hiji myeon di Kota Pyeongtaék Propinsi Gyeonggi, Koréa Kidul. Legana 34.1 km². Pangeusina 13, 680 urang Béh kulon : Seotan - myeon Béh
  • kiduleunnana, nyaéta di Songtan baheulana mangrupa kota anu misah ti Pyeongtaék Séjénna: Daptar kota di Koréa Kidul Géograpi Koréa Kidul Website Pamaréntahan

Users also searched:

...