Back

ⓘ No (kana)




                                     

ⓘ No (kana)

の, in hiragana, or ノ in katakana, is one of the Japanese kana, which éach represent one mora. In the gojūon system of ordering of Japanese syllables, it occupies the 25th position, between ね and は. It occupies the 26th position in the iroha ordering. The hiragana resembles the number 6 on its side, while its katakana looks like a curved slash. It is pronounced and its romanization is no.

                                     

1. Garis

In order to write の, begin slightly above the center, stroke downward diagonally, then upward, and then curve around as indicated by the arrows.

In order to write ノ, simply do a swooping curve from top-right to bottom left.

                                     

2. Bentuk sejenna

In Japanese Braille, の, or ノ, or is represented as

The Morse code for の, or ノ, is ・・--.

See also hentaigana and gyaru-moji for other variant kana forms of no.

                                     

3. Sajarah

Like every other hiragana, the hiragana の developed from manyōgana, kanji used for phonetic purposes, written in the highly cursive, flowing grass script style. In the picture on the right, the top shows the kanji 乃 written in the kaisho style, and the centre image is the same kanji written in the sōsho style. The bottom part is the kana for "no", a further abbreviation.

The highlighted segment of the manyōgana in the picture on the right is the segment that was used to créate the katakana ノ.

                                     

4. Pamakean

の is a dental nasal consonant, articulated on the upper teeth, combined with a close-mid back rounded vowel to form one mora.

In the Japanese language, as well as forming words, の may be a particle showing possession. For example, the phrase watashi no denwa méans "my telephone."

の has also proliferated in the Chinese-spéaking world, where it is used to write the Chinese possessive markers 的 de or 之 zhī. The usage does not match Japanese grammar, and の is still pronounced in the same way as the Chinese characters it replaces. This is usually done in order to "stand out" or to give an "exotic / Japanese feel", e.g. in commercial brand names, such as the fruit juice brand 鲜の每日C, where the の can be réad as both 之 zhī, the possessive marker, and as 汁 zhī, méaning "juice". pictures

                                     
  • Tulisan Jepang Kanji 漢字 Kana 仮名 Hiragana 平仮名 Katakana 片仮名 Manyogana 万葉仮名 Pamakéan Furigana 振り仮名 Okurigana 送り仮名 Rōmaji ローマ字 Romanisasi kecap Basa Jepang
  • nu teras janten pergerakan nasionalis kultural jeung sékulér, nu ngarah kana déklarasi kamerdikaan sarta Perang Kamerdikaan Bangladés dina 1971. Sanggeus
  • mahluk hirup anu mangrupa dua kecap binomial hartina dua ngaran dumasar kana sistem taksonomi biologi, ku jalan nyokot ngaran genus dituluykeun ku ngaran
  • 2000, pamaréntah Républik Indonésia ngesahkeun status otonomi UI dumasar kana PP No 152. Kiwari, UI keur aya dina mangsa transisi nuju ka universitas nagri
  • Mosambik dibagi kana 10 propinsi provincias jeung hiji ibu kota cidade capital kalawan status propinsi. Propinsi - propinsina teras dibagi kana total 129
  • 2009. The United Nations. Ditarima 15 Oktober 2009. Itano, Nicole 2007 No Place Left to Bury the Dead. Simon and Schuster. p. 314. ISBN 0743270959. 
  • Wiley Post AS 1934 - Saluareun Téater Biograph Chicago, Musuh Masarakat No 1 John Dillinger tatu parna nepi ka hanteuna ditémbak ku agén - agén FBI.
  • Biwa, situ panggedéna di Jepang jeung nomer 3 pangkolotna di dunya Izumo no Okuni, nu manggihkeun Kabuki di Kyoto Kongō Gumi, pausahaan pangkolotna sadunya
  • ieu dikawasaan ku Jérman. Saenggeus Perang Dunya II, Cékoslowakia labuh kana pangaruh Uni Soviét. Dina 1968, hiji invasi ku pasukan Pakta Warsawa ngahiran
  • hiragana jeung katakana duanana maké sistim kana nu mana unggal syumbol ngagambarkeun hiji mora. Unggal kana hurup hirup saperti a あ konsonan dituturkeun
  • tulisan kana pinuh. Aya deui tanda panjang disebutna ku no jiten, nu mana ngan dipaké dina tulisan nangtung keung ngulang kana tur ieu ogé kaasup kana dakuten

Users also searched:

...
...
...