Back

ⓘ N (kana)




                                     

ⓘ N (kana)

ん, in hiragana, or ン in katakana, is one of the Japanese kana, which éach represent one mora. It is the only kana sound ending with a consonant.

This kana is unique in several aspects; it can never begin a word and is followed by an apostrophe in transliteration whenever it precedes a vowel or a y- kana, so as to prevent confusion with other kana. But like every other kana, it represents an entire mora - and so its pronunciation is, in practice, as close to nn as n. Also, when preceding any kana that begins with an "M," "B," or "P," sound, this kana can become an "M" sound.

                                     
  • dituturkeun ku hurup hirup saperti ka か atawa n ん, nasal sonorant nu gumantung kana konteksna saperti m, n atawa ng dina basa Inggris IPA ŋ atawa saperti
  • sato kabagi kana dalapan spésiés: Kukang Sunda N coucang Kukang Bengali N bengalensis Kukang katé N pygmaeus Kukang Jawa N javanicus
  • kana unbiased éstimator séjén tina populasi varian nu dirumuskeun di luhur, sarta kumaha cara mastikeun varian tina sampel, diitung ku n tinimbang n - 1
  • atawa persentase satuan statistik kana kategori nu ka - i dina urutan kategori n Contona, Unggal titik data pakait kana susunan batuan disusun ku tilu mineral
  • Koordinat: 13 10 N 59 33 W 13.167 N 59.550 W 13.167 - 59.550 Barbados nyaéta hiji nagara pulo di Antillen Leutik. Pulona panjangna 34 kilometres
  • jeung legana 35, 640 km². Baca ogé pedaran Wikikamus ngeunaan kecap Kyūshū Geography of Japan List of regions in Japan Jiuzhou Koordinat: 33 00 N 131 00 E
  • asup kana wewengkon Kacamatan Simeulue Tengah, Kabupatén Simeulue, Daérah Husus Acéh, Indonésia. Koordinat: 2 38 47 N 96 03 05 E 2.64639 N 96.05139 E
  • Libraries GovPubs Kuba di Open Directory Project Koordinat: 22 00 N 79 30 W 22.000 N 79.500 W 22.000 - 79.500 Citakan: Cuba topics Citakan: Caribbean
  • Nations. Diakses tanggal 19 January 2011. Koordinat: 40 40 58 N 46 21 38 E 40.68278 N 46.36056 E 40.68278 46.36056 Citakan: Ganja, Azerbaijan
  • ngandung peta ngeunaan Bahrain. Tingali ogé Bahrain di Wikivoyage Koordinat: 26 01 39 N 50 33 00 E 26.02750 N 50.55000 E 26.02750 50.55000

Users also searched:

...
...
...