Back

ⓘ Bungbu dapur




Bungbu dapur
                                     

ⓘ Bungbu dapur

Bungbu dapur atawa samara atawa sambara nyaéta rupa-rupa bagian tina tutuwuhan atawa hasil olahannana nu dipigunakeun keur méré rasa ngeunah kana kadaharan. Biasana bungbu dibebek, disiksik atawa diréndos terus digalokeun jeung sayur atawa kadaharan naon baé nu rék dijieun.

                                     

1. Daptar bungbu dapur

  • Pedes sahang atawa marica
  • Cengkéh
  • Cabé
  • Laja
  • Séréh
  • Jeruk purut
  • Cikur
  • Kayu manis
  • Daun pandan
  • Katuncar
  • Wijén
  • Daun salam
  • Surawung
  • Daun bawang
  • Konéng
  • Jinten
  • Kunci
  • Jeruk limo
  • Pala
  • Muncang
  • Kapulaga
  • Bawang beureum
  • Bawang bodas
  • Jahé
                                     
  • salam Céngék Cabé héjo Séréh Uyah. Bungbu anu direndos: Bawang bodas Bawang beureum Céngék Cabé héjo Cikur. Goréng bungbu beunang ngaréndos, tambahkeun daun
  • pekak sasiki Uyah saperluna Cai pikeun ngagodong kurang leuwih 2 léter. Bungbu anu diréndos: Bawang bodas 5 sihung Bawang beureum 10 sihung Jahé sabuku
  • ku masarakat Indonesia pikeun rupa - rupa kaperluan, ti mimiti pikeun bungbu dapur bahan ubar, nepi ka kaperluan acara agama. Jenis pandan anu mindeng
  • Pakakas masakan Indonesia Kukuran hartina kUKURAN KALAPA Noor Farish Khoo Eddin, Spirit of Wood, Tuttle Publishing, 13 Des 2013 Kukuran parabot dapur
  • pandan salambar 3 séndok gula bodas 5 lambar daun jeruk 4 séndok uyah. Bungbu anu direndos: Bawang bodas 5 siki Bawang beureum 5 siki Pedes merica saséndok
  • tuluy cicikeun sambel nu geus asak, Urab geus siap pikeun dikonsumsi Tim, Dapur Demedia Lianti Y 2007 Aneka Masakan Sunda. Jakarta: DeMedia. p. 6. ISBN 9789791471015
  • awi baradag nu ditaplokan kicimpring nu keur dipoé. Di unggal imah, aya dapur husus pikeun nyieun kicimpring. Tujuh rawu adonan kicimpring diteundeun
  • nepi ka wungu semu hideung lamun asak. Daun salam dipaké utamana minangka bungbu panyeungit asakan di sajumlah nagara di Asia Tenggara, boh pikeun asakan
  • meunang ngulub, jeung sajabana. Geus ilahar ogé dimangpaatkeun keur wadah bungbu jeung sabangsaning samara. Ayakan remen dipaké keur milihan binih lauk
  • barudak. Jajamu béas cikur ogé pohara populér minangka inuman panyeger. Bumbu dapur id Loka Cakrawala ÉPTÉK en Lesser galangal en Lesser Galangal vi Dia
  • Qanita, Nia 17 Januari 2018 Sehat & Cantik Alami Berkat: Khasiat Bumbu Dapur Qanita. ISBN 9786028579285. Christophe, Wiart January 2006 Medicinal
  • leutik handapeun para seuneu anu sok dipaké tutundaan kabutuh dapur saperti samara atawa bungbu masak. Lanté imah maké palupuh, dijieunna tina bahan awi

Users also searched:

...
...
...