Back

ⓘ Gorontalo




Gorontalo
                                     

ⓘ Gorontalo

Gorontalo nyaéta salah sahiji propinsi di Indonésia. Propinsi Gorontalo aya di pulo Sulawesi beulah kalér. Propinsi ieu ngadeg dumasar Undang-Undang Nomer 38 Taun 2000 tanggal 22 Désémber 2000. Lega wilayah propinsi ieu 12.215 km² sarta pangeusina aya 887.000 jiwa.

                                     

1. Sajarah

Gorontalo saperti daérah lianna di Indonésia kungsi lila dijajah Walanda, tapi geus leuwih tiheula merdéka ti batan Indonésia. Gorontalo merdéka taun 1942 nalika Walanda diganti ku Jepang. Tanggal 23 Januari 1942 Gorontalo merdéka alatan perjoangan rayat babarengan jeung inohong pajoang héroikna nyaéta Nani Wartabone jeung Kusno Danupoyo.

                                     
  • 284 Bengkulu - 1.567.432 Maluku - 1.205.539 Bangka - Belitung - 900.197 Gorontalo - 835.044 Maluku Utara - 785.059 Riau - tidak ada data Kepulauan Riau
  • Manado, Manado Politeknik Negeri Manado, Manado Universitas Negeri Gorontalo Gorontalo Universitas Tadulako, Palu Universitas Hasanuddin, Makassar Politeknik
  • Berau - Bandara Kalimarau Denpasar - Bandara Internasional Ngurah Rai Gorontalo - Bandara Djalaludin Jakarta - Bandara Internasional Soekarno Hatta Jambi
  • artis Koréa Kidul 1986 Nani Wartabone, Pahlawan Nasional Indonésia ti Gorontalo l. 1907 2020 Qasim Soleimani, patinggi militer Iran l. 1957
  • urang Jawa nyebutna adas londa, paampas di Manado, denggu - denggu di Gorontalo adase di Bugis jeung adas di Bali. Adas ngarekahan ku jalan dipelakkeun
  • Wikipédia Nusantara Indonésia  Acéh  Bali  Banjar  Banyumasan  Bugis  Gorontalo Jawa  Madura  Malayu  Minang  Nias  Tetun Proyék Basa Sunda WikiCutatan 
  • Tomohon, Tondano 0432 - tauna 0434 - Kotamobagu 0438 - Bitung 0435 - Gorontalo Limboto 0443 - Marisa 0450 - Parigi 0451 - Palu 0452 - Poso 0453 - Tolitoli
  • Nunak Pulo Roté Tatasinunang Timor Totéolo Halmahéra Lantolo Gorontalo jeung Cena Bugis Buah kendal wangunna baruleud laleutik kalawan gedéna
  • Tilamuta 2 Kabupatén Boné Bolango Suwawa 3 Kabupatén Gorontalo Limboto 4 Kabupatén Gorontalo Kalér Kwandang 5 Kabupatén Pohuwato Marisa 6 Kota Gorontalo
  • Kalimantan Kidul Anjungan Kalimantan Wétan Anjungan Sulawesi Kalér Anjungan Gorontalo Anjungan Sulawesi Tengah Anjungan Sulawesi Kulon Anjungan Sulawesi Kidul
  • Kalimantan Kalér - Tanjung Selor Pulo Sulawesi Sulawesi Kalér - Manado Gorontalo - Gorontalo Sulawesi Tengah - Palu Sulawesi Kulon - Mamuju Sulawesi Kidul

Users also searched:

...
...
...