Back

ⓘ Sulawesi Kidul




Sulawesi Kidul
                                     

ⓘ Sulawesi Kidul

Posisi géografis

  • 116°48 - 122°36 Bujur Wétan
  • 0°12 - 8° Lintang Kidul

Wates wilayah:

  • Kalér: Sulawesi Tengah
  • Wétan: Teluk Boné jeung Sulawesi Tenggara
  • Kulon: Selat Makassar
  • Kidul: Laut Florés

Lega Propinsi Sulawesi Kidul nyaéta 62.482.54 km².

                                     

1. Sosial Kamasarakatan

Basa

Basa nu umum digunakeun nyaéta Makassar, Bugis, Toraja, Mandar jeung Konjo. Conto:

  • Hayang/daék = ero Makassar - eloBugis,
  • jsb.
  • Wani = rewa Makassar - ewa Bugis,
  • Dahar = nganre Makassar - manre Bugis - kumande Toraja,

Ageman

Mayoritas agamana Islam, kajaba di Kabupatén Tana Toraja jeung sabagéan Kabupatén Luwu beulah kalvr nu mayoritas agamana Nasrani.

                                     

2. Pamaréntahan

Kabupatén dan Kota

  • Kabupatén Takalar
  • Kabupatén Jeneponto
  • Kota Palopo
  • Kabupatén Maros
  • Kabupatén Bone
  • Kabupatén Bulukumba
  • Kabupatén Sinjai
  • Kabupatén Barru
  • Kabupatén Luwu Timur
  • Kabupatén Pangkajene Kapuloan
  • Kabupatén Wajo
  • Kabupatén Soppeng
  • Kabupatén Bantaeng
  • Kabupatén Gowa
  • Kabupatén Tana Toraja
  • Kabupatén Luwu
  • Kota Pare-Pare
  • Kabupatén Selayar
  • Kabupatén Enrekang
  • Kota Makassar
  • Kabupatén Pinrang
  • Kabupatén Luwu Utara
  • Kabupatén Sidenreng Rappang

Kabupatén Majene, Mamasa, Mamuju, Mamuju Utara jeung Poléwali Mandar nu tadina mangrupa kabupatén di propinsi Sulawesi Kidul kiwari resmi jadi kabupatén di propinsi Sulawesi Kulon marengan ngadegna propinsi éta dina ping 5 Oktober 2004 dumasar UU Nomer 26 Taun 2004.

                                     

3. Perwakilan di Jakarta

Jl. Yusuf Adiwinata No. 46 Tel. 021 3347761 Fax. 021 3909959

Anggota DPR ti Propinsi Sulawesi Kidul

  • H. M. Malkan Amin.,
  • H. M. Yunus Yosfiah,
  • Drs. H. M. Fachri Andi Leluasa.,
  • Ir. Abdul Hadi Djamal, MM.,
  • Tamsil Linrung,
  • Dr. Hj. Marwah Daud Ibrahim, MA.,
  • Ir. Hj. Andi Yuliani Paris, M.Sc.,
  • Prof. DR. Ryaas Rasyid, MA.,
  • Drs. Jacobus Kamarlo Mayongpadang.,
  • H. Andi M. Ghalib, SH, MH.,
  • Andi Mattalatta, SH., M.Hum.,
  • Rapiuddin Hamarung,
  • Ny. Hj. Nurhayati Yasin Limpo,
  • Dr. Diah Defawati,
  • M. Idrus Marham.,
  • H. M. Seniman Latif, SE.,
  • Hamka Yandhu YR. SE,
  • Ny. Dr. Mariani Akib Baramuli,

Anggota DPD ti Propinsi Sulawesi Kidul

  • Ishak Pamumbu Lambe
  • Benyamin Bura
  • Abdul Aziz Qodar Mudzakar, Ir.,
  • M. Aksa Mahmud, H.,

Citakan:SulSel



                                     
  • kotamadya jeung sakaligus ibu kota Propinsi Sulawesi Kidul Indonésia. Makassar aya di beulah kidul - kulon Pulo Sulawesi di basisireun Selat Makassar. Makassar
  • kota Propinsi Sulawesi Kidul Indonésia Basa Makassar, hiji basa ti rungkun basa Melayu - Polinésia Urang Makassar, hiji grup étnis pituin Pulo Sulawesi
  • Kabupaten Takalar nyaéta Kabupatén di propinsi Sulawesi Kidul Indonesia. Kota ibukota perenahna di Pattallassang. Kab. Takalar diwangun ku salapan kacamatan
  • Jambi, Lampung, DKI Jakarta, Kalimantan Kidul Kalimantan Wétan, Kalimantan Kalér, Sulawesi Tengah, Sulawesi Kidul Nusa Tenggara Kulon, nu sumebar di 33
  • ᨀᨅ ᨄᨈ ᨓᨍ mangrupikeun salah sahiji Daérah Tingkat II di propinsi Sulawesi Kidul Indonesia. Ibukota Kabupatén perenahna di Sengkang. Kabupaten gaduh
  • ᨀᨅ ᨄᨈ ᨄ ᨋ mangrupikeun salah sahiji Daérah Tingkat II di propinsi Sulawesi Kidul Indonesia. Ibukota Kabupatén perenahna di Pinrang. Kabupatén ieu lokasina
  • Kabupaten Tana Toraja nyaéta hiji kabupatén di Propinsi Sulawesi Kidul Indonésia. kalayan bupati namina Ir. Nico Biringkanae. Ibukotana nyaéta Makale
  • dipimpin ku bupati. Kabupaten Mamuju aya di antara Palu Sulawesi Tengah sareng Makassar Sulawesi Kidul Kecamatan ieu mangrupikeun jembatan ékonomi atawa
  • Kabupaten Soppeng mangrupikeun salah sahiji Daérah Tingkat II di propinsi Sulawesi Kidul Indonesia. Ibukota Kabupatén perenahna di Watansoppeng. Kabupaten ieu
  • Makassar: Citakan: Script Lontara nyaéta hiji kabupatén di Propinsi Sulawesi Kidul Indonésia. Ibukotana nyaéta Bantaeng. Sindonews Makassar Sah Ilham
  • tilas Rektor Universitas Hasanuddin ka - 6 ti 1973 ka 1982, Gubernur Sulawesi Kidul dina dua periode 1983 - 88 sareng 1988 - 1993. sareng Wakil Ketua MPR - RI
  • ᨀᨅ ᨄᨈ ᨍ ᨊ ᨄ ᨈ mangrupikeun salah sahiji Daérah Tingkat II di propinsi Sulawesi Kidul Indonesia. Ibu kota kabupaten Jeneponto perenahna di Bontosunggu. Kabupaten

Users also searched:

...
...
...