Back

ⓘ Kapuloan Riau




Kapuloan Riau
                                     

ⓘ Kapuloan Riau

Kapuloan Riau nyaéta hiji propinsi di Indonésia. Propinsi Kapuloan Riau wawatesan jeung Laut Cina Kidul di beulah kalér; Nagara Malaysia jeung Propinsi Kalimantan Kulon di wétan; Propinsi Sumatra Kidul jeung Jambi di beulah kidul; sarta Nagara Singapura, Malaysia, jeung Propinsi Riau di beulah kulon.

Propinsi ieu miboga 4 kabupatén jeung 2 kota. Pulo-pulo pangpentingna dumasar jumlah pangeusi nyaéta Bintan, Batam, jeung Karimun.

Numutkeun Prof.Dr.Rahmad Faisal, kakayaan alami nu aya ri Kabupatén Bintan kacida loba ragemna, saperti bauksit, timah, nikel jsb.

                                     

1. Sosial kamasarakatan

Suku bangsa

Malayu, Bugis, Jawa, Sunda, Arab, Tionghoa, Padang, Batak, Florés, Banjar.

Basa

  • Basa Malayu
  • Basa Indonésia, mangrupakaeun basa resmi di Kapuloan Riau,
                                     

2. Kondisi jeung sumber daya alam

Kondisi alam

Kondisi alam Propinsi Kapuloan Riau loba sumber dayana. Kondisi ieu ditambah deui ku kanyataan yén propinsi ieu miboga sumber daya nu teu dipiboga ku daérah séjén

                                     

3. Seni jeung budaya

Tarian

Zapin, Serampang 12, Serampang Laut, jogéd dankung, mak inang pulau kampai

Seni Téater

Téater Makyong di Bintan, Téater Bangsawan di Daik-Lingga, Téater Mendu di Natuna

                                     
  • Palopo Kota Pare - Pare Kabupatén Bolaang Mongondow Kabupatén Kapuloan Sangihe Kabupatén Kapuloan Talaud Kabupatén Minahasa Kabupatén Minahasa Selatan Kabupatén
  • Darussalam Anjungan Sumatra Kalér Anjungan Sumatra Kulon Anjungan Riau Anjungan Kapuloan Riau Anjungan Jambi Anjungan Bangka Belitung Anjungan Bengkulu Anjungan
  • wakil gubernur Riau tanggal 21 November 2003. Ismeth Abdullah jeung Muhammad Sani dilantik jadi gubernur jeung wakil gubernur Kepulauan Riau tanggal 19 Agustus
  • antara Samudra Pasifik jeung Samudra Hindia. Indonésia mangrupa nagara kapuloan nu panggedéna sadunya, diwangun ku 13.487 pulo, ku kituna disebut ogé Nusantara
  • nyieun karajinan saperti hiasan dékoratif, jeung pakakas ngala laut. Di Riau ieu sato diolah jadi kadaharan has. Diolahna ngan ukur digodogkeun, tuluy
  • mimiti Thailand jeung Semenanjung Malaya di kulon kapuloan Filipina di kalér Sumatra, Mentawai, Riau Natuna, Bornéo, Jawa, Nusa Tenggara, Sulawesi, nepi
  • tapi milih Basa Indonésia anu dumasar ti Basa Malayu anu diomongkeun di Riau Kalawan milih Basa Malayu, para pajoang kamerdikaan ngahiji deui kawas dina
  • Kabupatén Bangka nyaéta salah sahiji kabupatén nu aya di Propinsi Kapuloan Bangka Belitung, Indonésia. Pernahna Kabupatén Bangka téh aya di Pulo Bangka
  • Minangkabau. Wewengkon ageman kabudayaanna ngawengku Sumatera Barat, sabeulah ti Riau bagéan kalér Bengkulu, bagéan kulon Jambi, bagéan kidul Sumatera Utara
  • éta. Turunanana ngadegkeun Kasultanan Lingga di kapuloan Riau pulo Lingga, nu wilayahna nyéta Riau Indonésia Temasek Singapura jeunh saeutik ti
  • Lampung 33.307 21. Maluku Kalér 31.652 22. Sulawesi Tenggara 27.686 23. Kapuloan Riau 21.992 24. Bengkulu 21.168 25. Nusa Tenggara Kulon 20.177 26. Sulawesi
  • yén puseur karajaan Sriwijaya aya di kawasan Candi Muara Takus provinsi Riau kiwari kalawan asumsi nunjuk ka lalampahan dina catetan I Tsing, sarta

Users also searched:

...
...
...