Back

ⓘ Sumatra Kulon




Sumatra Kulon
                                     

ⓘ Sumatra Kulon

Sumatra Kulon atawa Sumatra Barat nyaéta hiji propinsi nu aya di pulo Sumatra, Indonésia. Propinsi ieu mangupa propinsi panglegana ka-11 di Indonésia.

Pangangguran, budak jeung rumaja pegat sakola, budak jalanan.

                                     

1. Pamaréntahan

Daérah Tingkat II

  • Kabupatén Limapuluh Koto
  • Kota Payakumbuh
  • Kabupatén Solok
  • Kota Sawahlunto
  • Kota Bukittinggi
  • Kota Padang
  • Kabupatén Agam
  • Kota Padangpanjang
  • Kabupatén Pasaman Barat
  • Kabupatén Pesisir Selatan
  • Kabupatén Kapuloan Mentawai
  • Kabupatén Dharmasraya
  • Kabupatén Padang Pariaman
  • Kabupatén Solok Selatan
  • Kota Pariaman
  • Kota Solok
  • Kabupatén Tanah Datar
  • Kabupatén Sawahlunto Sijunjung
  • Kabupatén Pasaman
                                     

2. Daptar pustaka sajarah Minangkabau

  • id Buku Alam Takambang jadi Guru, AA.Navis, 1984
  • id Historiografi Minangkabau
  • id Pelaminan Minang Portal Sejarah, Adat, Tokoh, Resep Minangkabau
                                     

3. Pérs jeung média

  • Bukittinggi Televisi BiTV
  • Harian Umum Haluan
  • Padang TV Jawa Pos Grup
  • Harian Umum Indenpenden Singgalang
  • Harian Pagi Padang Ekspres Jawa Pos Grup
  • TVRI Sumatra Barat
  • Minang TV
  • Favorit Televisi Favotit TV
  • Harian Pagi Posmetro Padang Jawa Pos Grup
                                     

4. Tempo ogé

  • Daptar inohong Sumatra Barat
  • Basa Minang
  • Kadaharan tradisional Sumatra Barat
  • Réstoran Padang
  • Masakan Padang
  • Minangkabau
  • Uda Uni Sumbar
  • Fénoména Padangisasi
  • Daptar propinsi di Indonésia
  • Imah Gadang
  • Suku Minang
                                     

5. Tumbu luar

  • id Situs Cimbuak.com Portal Komunitas Minang
  • id Minangnet.com Portal Komunitas Minang
  • id Situs Harian Padang Ekspres Koran nasional terbitan Sumatra Barat.
  • id Situs West-Sumatra.com Portal Parawisata Independen Komunitas Minang bertajuk fotografi
  • id Situs resmi Pemerintah Daerah Sumatra Barat
  • id MySumBar Global Forum of Sumatera Barat
                                     
  • nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Nias Kulon Propinsi Sumatra Kalér Indonésia. Citakan: Kabupatén Nias Kulon Citakan: Mandrehe Barat, Nias Kulon
  • nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Nias Kulon Propinsi Sumatra Kalér Indonésia. Citakan: Kabupatén Nias Kulon Citakan: Mandrehe Utara, Nias Kulon
  • nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Nias Kulon Propinsi Sumatra Kalér Indonésia. Citakan: Kabupatén Nias Kulon Citakan: Lolofitu Moi, Nias Kulon
  • nyaéta hiji propinsi pangkidulna di Pulo Sumatra Di beulah kaléreunnana wawatesan jeung Bengkulu sarta Sumatra Kidul. Daptar propinsi di Indonésia Marga
  • nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Nias Kulon Propinsi Sumatra Kalér Indonésia. Citakan: Kabupatén Nias Kulon Citakan: Ulu Moro o, Nias Kulon
  • Propinsi Kapuloan Riau sarta béh kulonna wawatesan jeung Propinsi Sumatra Kulon sarta Propinsi Sumatera Kalér. Basa nasional Indonésia, basa Indonésia
  • administratif di Sumatra Kulon Keur rupa aksara tempo Aksara Déwanagari Nagari, nyaéta babagian wilayah administratif di Propinsi Sumatra Kulon Indonésia
  • basisir wétan Sumatra di Indonésia, sarta geus dikukukeun minangka basa asli pikeun wewengkon basisir kulon Sarawak jeung Kalimantan Kulon di Kalimantan
  • Kulon basa Indonésia: Jawa Barat disingget jadi Jabar aksara Sunda: ᮏᮝ ᮊ ᮜ ᮔ nyaéta salah sahiji propinsi di Indonésia. Ayana di beulah kulon
  • Kalimantan Kulon di wétan Propinsi Sumatra Kidul jeung Jambi di beulah kidul sarta Nagara Singapura, Malaysia, jeung Propinsi Riau di beulah kulon Propinsi
  • Sisobandrao nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Sirombu, Kabupatén Nias Kulon Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan: Sirombu, Nias Kulon
  • Onolimbu nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Lahomi, Kabupatén Nias Kulon Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan: Lahomi, Nias Kulon
  • Orahili nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Sirombu, Kabupatén Nias Kulon Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan: Sirombu, Nias Kulon

Users also searched:

...
...
...