Back

ⓘ Acéh




                                               

Keude Aron, Syamtalira Aron, Aceh Utara

Keude Aron nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Syamtalira Aron, Kabupatén Aceh Utara, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan:Syamtalira Aron, Aceh Utara

                                               

Suak Awe, Pante Ceureumen, Aceh Barat

Suak Awe nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Pante Ceureumen, Kabupatén Aceh Barat, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan:Pante Ceureumen, Aceh Barat

Acéh
                                     

ⓘ Acéh

Acéh pindah ka kaca ieu. Keur kagunaan séjénna, tempo Acéh.

Nanggröé Acéh Darussalam nyaéta hiji Daérah Istiméwa satingkat propinsi nu aya di Pulo Sumatra sarta magrupakeun propinsi pangkulonna di Indonésia. Daérah ieu wawatesan jeung Teluk Benggala di beulah kalér, Samudra Hindia di beulah kulon, Selat Malaka di beulah wétan, sarta Sumatra Utara di beulah kidul jeung wétan-kidul.

                                     

1. Babagian Administratif

  • Kabupatén Bénér Mériah
  • Kabupatén Acéh Besar
  • Kota Langsa
  • Kota Banda Aceh
  • Kabupatén Acéh Tengah
  • Kabupatén Pidié
  • Kabupatén Simeulué
  • Kota Lhokseumawe
  • Kabupatén Acéh Jaya
  • Kabupatén Acéh Singkil
  • Kabupatén Nagan Raya
  • Kabupatén Acéh Kaler
  • Kabupatén Acéh Kulon
  • Kabupatén Acéh Tenggara
  • Kabupatén Acéh Tamiang
  • Kota Sabang
  • Kabupatén Pidié Jaya
  • Kabupatén Acéh Wétan
  • Kota Subulussalam
  • Kabupatén Bireuén
  • Kabupatén Gayo Lués
  • Kabupatén Acéh Kidul Kulon
  • Kabupatén Acéh Kidul

Industri

Acéh mibanda sajumlah industri gedé di antarana:

  • PT Arun
  • CALTEX
  • PT PIM
  • PT AAF
  • ExxonMobil
  • Lafarge Semen Andalas

Pertambangan

  • Batubara di Kaway XI, di Semayan di Aceh Barat.
  • Pisang Mas di Beutong, Payakolak, Takéngon Kabupatén Acéh Tengah.
  • Emas di Woyla, Seunagan;
  • Batugamping di Tanah Greuteu, Acéh Besar; di Tapaktuan

Pariwisata

  • Danau Aneuk Laot
  • Taman Putroe Phang
  • Masjid Raya Baiturrahman
  • Danau Laut Tawar
  • Bénténg Indrapatra
  • Kuburan Kerkhoff Peucut
  • Pinto Khop
  • Iboih
                                     

2. Tumbu luar

  • id Blog Pusat Informasi Dan Berita Acheh
  • id en Pusat Informasi Dan Inovasi
  • id en |No Situs Aceh Flyktning Foreningen Norway- masyarakat pengungsi Aceh di Norwegia
  • id Harian Serambi Indonesia - Suratkabar Aceh
  • id Aceh Institute/ Lembaga Kajian Independen Aceh
  • id Situs resmi Pemerintah Provinsi
  • id Situs resmi Sentral Informasi Referendum Acheh SIRA
  • ms en Situs resmi Gerakan Aceh Merdeka
  • en ms The Preparatory Committee of the Free Acheh Democratic
  • id Situs Berita Terkini AcehKita
  • en The Conflict, The People, economics and Politics
  • id en AcehKids.org/ Program Taman Bacaan Anak dan Komunitas di Aceh
  • id Pusat Informasi dan Inspirasi Rakyat Aceh PIIRA aCehpO
  • id Media Center Aceh - Aliansi Jurnalis Independen Panduan dan Pusat Informasi bagi Jurnalis Peliput Aceh
  • id UURI No.18 Tahun 2001 Tentang Otonomi Khusus Bagi Provinsi Daerah Istimewah Aceh Sebagai Provinsi Nanggroe Aceh Darussalam
                                     
  • Blang Pidie nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Acéh Kidul Kulon, Propinsi Acéh Indonésia. Citakan: Blang Pidie, Acéh Kidul Kulon
  • Setia Bhakti nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Acéh Jaya, Propinsi Acéh Indonésia. Citakan: Setia Bhakti, Acéh Jaya
  • Pulo Aceh nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Acéh Besar, Propinsi Acéh Indonésia. Citakan: Pulo Aceh, Acéh Besar
  • Lhoksukon nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Acéh Kalér, Propinsi Acéh Indonésia. Citakan: Lhoksukon, Acéh Kalér
  • Kota Kualasimpang nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Acéh Tamiang, Propinsi Acéh Indonésia. Citakan: Kota Kualasimpang, Acéh Tamiang
  • Baktiya nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Acéh Kalér, Propinsi Acéh Indonésia. Citakan: Baktiya, Acéh Kalér
  • Indrapuri nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Acéh Besar, Propinsi Acéh Indonésia. Citakan: Indrapuri, Acéh Besar
  • Matangkuli nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Acéh Kalér, Propinsi Acéh Indonésia. Citakan: Matangkuli, Acéh Kalér
  • Seulimeum nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Acéh Besar, Propinsi Acéh Indonésia. Citakan: Seulimeum, Acéh Besar
                                               

Rayeuk Glang Glong, Matangkuli, Aceh Utara

Rayeuk Glang Glong nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Matangkuli, Kabupatén Aceh Utara, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan:Matangkuli, Aceh Utara

                                               

Jeumpa Geulumpang VII, Matangkuli, Aceh Utara

Jeumpa Geulumpang VII nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Matangkuli, Kabupatén Aceh Utara, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan:Matangkuli, Aceh Utara

                                               

Geulumpang Sulu Timu, Dewantara, Aceh Utara

Geulumpang Sulu Timu nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Dewantara, Kabupatén Aceh Utara, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan:Dewantara, Aceh Utara

                                               

Lawe Beringin Horas, Semadam, Aceh Tenggara

Lawe Beringin Horas nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Semadam, Kabupatén Aceh Tenggara, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan:Semadam, Aceh Tenggara

                                               

Ngkeran Alur Buluh, Semadam, Aceh Tenggara

Ngkeran Alur Buluh nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Semadam, Kabupatén Aceh Tenggara, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan:Semadam, Aceh Tenggara

                                               

Pekhapat Titi Panjang, Babussalam, Aceh Tenggara

Pekhapat Titi Panjang nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Babussalam, Kabupatén Aceh Tenggara, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan:Babussalam, Aceh Tenggara

                                               

Mbarung Datuk Saudane, Babussalam, Aceh Tenggara

Mbarung Datuk Saudane nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Babussalam, Kabupatén Aceh Tenggara, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan:Babussalam, Aceh Tenggara

                                               

Paya Meugenderang, Woyla Timur, Aceh Barat

Paya Meugenderang nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Woyla Timur, Kabupatén Aceh Barat, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan:Woyla Timur, Aceh Barat

                                               

Meunasah Baroh, Simpang Kramat, Aceh Utara

Meunasah Baroh nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Simpang Kramat, Kabupatén Aceh Utara, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan:Simpang Kramat, Aceh Utara

                                               

Suka Damai, Geuredong Pase, Aceh Utara

Suka Damai nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Geuredong Pase, Kabupatén Aceh Utara, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan:Geuredong Pase, Aceh Utara

Users also searched:

...
...
...