Back

ⓘ Kota Magelang




Kota Magelang
                                     

ⓘ Kota Magelang

Pikeun artikel kabupatén nu ngaranna sarua, tempo Kabupatén Magelang.

Kota Magelang nyaéta salasahiji kota di Propinsi Jawa Tengah. Kota ieu aya di tengah-tengah Kabupatén Magelang. Kota Magelang miboga posisi nu stratégis, sabab aya di jalur utama Semarang-Yogyakarta. Magelang aya di 75 km kiduleun Semarang, atawa 43 km kaléreun Yogyakarta.

Kota Magelang ngawengku 2 kacamatan, nyaéta Magelang Utara jeung Magelang Selatan, sarta kabagi deui kana sajumlah kalurahan.

                                     

1. Atikan

Kota Magelang mangrupa daérah nu pangatikannana cukup maju di Karesidenan Kedu, malahan di Jawa Tengah ogé masih bisa éksis. Di Kota Magelang aya sajumlahing institusi di widang atikan nu kasohor, di antarana, SMU Negeri 1 Magelang, SMP Negeri 1 Magelang nu geus nerapkeun téhnologi CCTV di unggal kelasna jeung SMK Negeri 1 Magelang nu jadi puseur WAN Wireless Area Network di kota ieu. Aya ogé sakola keur calon perwira TNI Angkatan Darat nyaéta Akademi Angkatan Darat/Akademi Militér baheula AKABRI; Présidén Susilo Bambang Yudhoyono mangrupa alumni sakola ieu.

Paguron luhur swasta lianna nyaéta: Universitas Muhammadiyah Magelang, Universitas Tidar Magelang, STMIK Bina Patria sarta Akademi Tirta Indonesia.

                                     

2.1. Tempat pitajieun Taman Kyai Langgeng

Taman Kyai Langgeng aya di Kota Magelang, Jawa Tengah, persisna di Jalan Cempaka. Taman ieu mangrupa hiji-hijina taman di Kota Magelang nu pangseringna didatangan, lain ukur ku urang Magelangna, tapi ogé geus sohor minangka salasahiji taman nu éndah di Indonésia. Pikeun ngadatangannana henteu susah sabab loba angkot nu siap nganteur nepi ka hareupeun taman, nyaéta jalur 1 ti kaler, jalur 5 ti kidul jeung lamun ti arah Terminal Tidar, bisa naek mikrobeus jurusan Magelang - Wonosobo.

                                     

2.2. Tempat pitajieun Pecinan atawa Jl. Pemuda

Jalan Pemuda atawa nu leuwih kasohor minangka Pecinan sering disebut Malioboro-na Magelang. Pecinan mangrupa puseur pangbalanjaan sakaligus bisnis nu ada di Kota Magelang. Di kenca katuhueun jalan sapanjang 1.5 kilométer ieu ngadeg loba pisan toko-toko jeung minimarket sarta réstoran.

Pecinan terdiri atas 2 ruas jalan. Ruas pertama adalah ruas jalan untuk kendaraan bermotor yang merupakan ruas jalan satu arah. Sedangkan satunya lagi merupakan jalan yang khusus diperuntukkan bagi becak. Ruas jalan ini dulunya dilalui kereta api yang kini sudah tidak ada lagi di Magelang.

Pecinan mangrupa benchmark Magelang disagigireun tempat lianna. Nau jelas di sisi jalan ieu hiji dua rohangan koosong ku sabab kabéh geus kaareusian ku patokoan kota.

                                     

2.3. Tempat pitajieun Pasir Tidar

Mangrupa Pasir anu nganjrek di bagéan Magelang Kidul jeung nyangkarung dijero kompléks Akademi Militér. Pasir Tidar émang teu pati luhur, tapi ti dinya bisa manggihan panémbongan Kota Magelang. Pasir Tidar ayana di Kalurahan Magersari, Kacamatan Magelang Kidul. Pikeung nyorangna mah bisa naék angkot jalur 8 ti arah Terminal Soekarno Hatta sarta turun di Shopping.

                                     

2.4. Tempat pitajieun Taman Badaan

Mangrupa salasahiji taman anu aya di Jl. Pahlawan lian Kyai Langgeng anu aya di Kota ieu. Taman Badaan leuwih museur kana rékréasi barudak, hal ieu kaciri tina lobana patung gajah, jarapah jeung séjénna anu dipikaresep ku barudak.

                                     

2.5. Tempat pitajieun Alun-alun Kota Magelang

Alun-alun Kota dijadikeun minangka puseur ti Kota Magelang ku sabab nganjrekna kacida stratégis pisan aya di tengah kota, sangkan pikeun nyorangna gé teu matak hésé. Jeung ti alun-alun ieu Pecinan atawa Jl. Pemuda bisa dipanggihan.

Di sabudeureunna nanjeur puseur pangbalanjaan anu pohara lobana sarta tempat umum lianna. Di belah wétanna aya Matahari jeung Gardena swalayan sarta Magelang Théatre anu mangrupa hiji-hijina bioskop anu aya. Di belah kalérna nanjeun Trio Plaza jeung Bank BCA. Sedengkeun di belah kidul aya Kantor Polrésta Magelang, Bank BPD jeung klénténg Magelang. Di belah kulon atawa nu sok disebut alun-alun kulon aya hiji masigit anu jadi masjid pangbadagna di Magelang, tempat ieu sok disebut Kauman.

Di juru belah kulon wétan aya manara cai anu mangrupa titinggal Walanda. Manara cai ieu nanjeur saluhur leuwih kurang 15 métér. Kiwari manara ieu dipaké ku PDAM Kota Magelang minangka tempat panampungan cai anu sanggup minuhan kabutuhan cai pikeun warga Kota Magelang.

Alun-alun ieu ayeuna mah dibuka pikeun umum sakumna warga Magelang. Biasana mah dipaké pikeun réfréshing dina wanci pasosoré, tempat diayakeunna konsér band atawa pikeun upacara poé gedé kanagaraan. Tapi alun-alun ini saméméhna mah teu dibuka pikeun umum jeung ngan ukur dipaké pikeun upacara-upacara tinangtu gumantung kumaha wali kotana.



                                     

3. Rupa-rupa

  • Magelang miboga slogan minangka Kota HARAPAN
  • New Armada mangrupa industri karoseri mobil panggedéna di Asia Tenggara.
  • Kadaharan has Magelang nyaéta gegetuk. Rupa-rupa gegetuk bisa dipaggihan boh di pasar-pasar tradisional atawa di toko-toko gedé.
                                     
  • Pikeun artikel kota nu ngaranna sarua, tempo Kota Magelang Kabupatén Magelang nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibu kotana nyaéta
  • Magelang bisa ngarujuk kana: Kabupatén Magelang Kota Magelang
  • Kota Surakarta nyaéta salah sahiji kota di Propinsi Jawa Tengah.
  • Kabupatén Toba Samosir Kota Binjai Kota Médan Kota Padang Sidempuan Kota Pematangsiantar Kota Sibolga Kota Tanjung Balai Kota Tebing Tinggi Kabupatén
  • Kota Salatiga nyaéta salah sahiji kota di Propinsi Jawa Tengah. Cin Mleng. Drumblèk. Tari Jurit Ampil Kridha Warastra. Tayuban Desa Tegalrejo. Kundori
  • Kota Semarang nyaéta ibukota Propinsi Jawa Tengah. Koordinat: 6 58 S 110 25 E 6.967 S 110.417 E - 6.967 110.417
  • ngaranna sarua, tempo Kabupatén Pekalongan Kota Pekalongan nyaéta salah sahiji kota di Propinsi Jawa Tengah. Kota ieu wawatesan jeung Laut Jawa di béh kaler
  • kabupatén nu ngarana sarua, tempo Kabupatén Tegal Kota Tegal nyaéta salah sahiji kota di Propinsi Jawa Tengah. Kota ieu wawatesan jeung Kabupatén Brebes di béh
  • Purworejo. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Wonosobo sarta Kabupatén Magelang di beulah kalér, Propinsi Daérah Istiméwa Yogyakarta di beulah wétan, Sagara
  • Kabupatén Batang mangrupa salasahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Ibukotana nyaéta Batang. Puseur pamaréntahannana di Kota Batang.

Users also searched:

...
...
...