Back

ⓘ SPSS




                                     

ⓘ SPSS

Program komputer SPSS munggaran vérsi kahiji diwanohkeun dina taun 1960-an sarta ngarupakeun program ku loba dipaké pikeun analisis statistik dina élmu sosial; ogé dipaké ku panalungtik pasar, panalungtik kaséhatan, pamaréntah, guu jeung nu séjénna.

Program SPSS dijual ku maskapé nu disebut ogé SPSS. Ieu rada ngabingungkeun, saprak parusahaan SPSS ngajual software keur analisis statistik - kaasup, teu sakadar ngan, program SPSS. Ngaran maskapéna singkatan tina S tatistical P roduct and S ervice S olutions. Sanajan kitu, hurup nu dipaké dina perangkat lunak ayeuna teu mibanda harti, saprak ngaluarkeun SPSS-x dina awal taun 1980-an.

SPSS Data Editor dipaké keur méré gambaran ngeunaan uji statistik, saperti tés keur korelasi, multicolinear, sarta hipotesa; ieu bisa digawekeun ku panalungtik ku cara ngitung frékuénsi, nyorir data, nyusun data sarta maké data-asupan salaku alatm nu mibandan ngaran keur singgetan asupan.

SPSS Data Editor mibanda dua "panémbong" utama, Data View tempat data asupan sarta Variable View, tempat keur milih ngaran, tipe, maksimum hurup per sél "width", jumlah titik désimal, ngaran, kandel sél "column", rataan dina sél "align", sarta aya atawa henteuna variabel nu mangrupa nominal, ordinal, atawa skala "measure". Dina Variable View, bisa ogé ngararangkay asupan kana ngaran ieu dipaké keur pasangan hurup tina kecap nu gedé, dina kolom "Values" sarta nandaan asupan nu salah dina kolom "Missing".

                                     

1. Tumbu kaluar

  • Raynald Levesques SPSS Tools - support material for SPSS users
  • SPSS Inc Homepage
  • GNU PSPP - a free software program that uses the SPSS language.
  • SPSS Forum - A forum for SPSS users since June 2007
  • SPSS User Group Homepage
  • SPSS Log - An answer for all your SPSS questions