Back

ⓘ Probabilitas kasalahan



                                     

ⓘ Probabilitas kasalahan

Dina tes hipotesis dina statistik, dibedakan dua tipe eror.

  • Tipe I eror nu nolak null hipotesa lamun éta hipotesa bener; ieu ngagambarkuen hasil positip salah.
  • Tipe II eror nu gagal keur nolak null hipotesa nu salah; ieu ngagambarkeun hasil negatip salah.

Eror probabiliti dibedakeun ampir sarua.

  • Keur Tipe I eror, dilambangkeun ku α alpha sarta dipikanyaho minangka ukuran tina tes sarta 1 minus mangrupa husus tina tes.
  • Keur Tipe II eror, dilambangkeun ku β beta sarta 1 minus mangrupa power atawa 1 minus tina sensitip tina tes.
                                     

1. Eror probabiliti dina model statistik jeung ekonometrik

Loba model dina statistik sarta ekonometrik bakal ilahar dipaké keur ngurangan beda antara nilai panalungtikan jeung nilai prediksi atawa nilai téori. Beda ieu dipikanyaho minangka eror, waktu panalungtikan bakal leuwih hadé dijelaskeun minangka sesa.

Eror bakal jadi variabel random sarta mibanda distribusi probabiliti.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →