Back

ⓘ Téori




                                               

Évolusi

Dina widang élmu hayat, évolusi hartina parobahan pasipatan organisme dina sababaraha turunan, kaasup lahirna spésiés anyar. Ku majuna genetika modérn taun 1940-an, évolusi diwatesan leuwih husus salaku parobahan frékuénsi alél dina hiji populasi ti hiji generasi ka generasi salajengna. Dina widang séjén, évolusi dipaké leuwih umum pikeun nujul prosés parobahan naon waé sapanjang waktu. Salah sahiji téori kohérén nu munggaran dina évolusi biologi diajukeun abad ka-19 ku Jean-Baptiste Lamarck. Ku medalna makalah babarengan antara Charles Darwin jeung Alfred Russel Wallace taun 1858, nu ditu ...

                                               

Quark

Quark k), sakumaha dijelaskeun dina modél baku dina fisika partikel, babarengan jeung lepton dipercaya mangrupa partikel éleménter anu ngawangun kabéh materi. Gabungan sababaraha quark ngabentuk jinis-jinis partikel séjén, contona partikel jinis meson anu diwangun ku dua siki quark, partikel jinis baryon anu diwangun ku tilu jinis quark sarta anyar-anyar ieu kapanggih nyaéta pentaquark anu diwangun ku lima siki quark. Partikel-partikel kawas proton jeung neutron kaasup kana jinis baryon, sedengkeun éléktron lain kasusun ku quark tapi geus mangrupa hiji partikel éleménter anu kaasup kana ji ...

                                     

ⓘ Téori

  • fisika partikel, sarta fisika nuklir. Mékanika kuantum nyaéta bagian tina téori médan kuantum jeung fisika kuantum ilaharna, anu, babarengan jeung rélativitas
  • primér tambahan, komplemén magenta. Loba ogé seniman nu tetep ngagunakeun téori warna tradisional nu nganggap yén komplemén héjo mah beureum. Jalma nu lolong
  • kajadian anu ngawangun hiji guha, aya sababaraha téori anu nyebutkeun guha dibedakeun kana tilu rupa : Téori Vadose hiji guha ngawujud ku alatan ayana cai
  • jeung atawa di tes. Pangwangunan téori modél liniér nuturkeun sarta ngaleuwihan kasus nu ditalungktik saméméhna. Kiwari, uraian téori nu leuwih jéntré dina aljabar
  • astronomi. Téori pabéntangan dina awal taun 1600 - an aya dina kaayaan anu teu tangtu. Aya rupa - rupa sawangan anu paguntreng antara nu milu kana téori Copernicus
  • redirected Téori sistem LTI
  • bahan anu maké salah sahiji campuran kimia Substance theory, salah sahiji téori kamandang anu netelakeun tiap substansi Zat mibanda sipat sewang - sewangan

Users also searched:

...
...
...