Back

ⓘ Biotéhnologi




                                               

DNA

Asam déoksiribonukléat mangrupa asam nukléat nu mawa paréntah genetik pikeun pertumbuhan biologis sadaya bentuk kahirupan jeung rupa-rupa virus. DNA kadang disebut salaku molekul warisan sabab diwariskeun sarta digunakeun pikeun ngabaranahkeun sifat. Nalika réproduksi, DNA disalin sarta diteruskeun ka turunan. Dina baktéri jeung organisme sél basajan séjénna, DNA nyebar kurang leuwih ampir di sapanjang jero sél. Na sél kompléks nu nyusun tatangkalan, sato, sarta organisme multisél séjén, lolobana DNA kapanggih na kromosom nu aya na inti sél. Organél nu ngahasilkeun énergi nu katelah salaku ...

                                               

Férméntasi

Férméntasi asalna tina basa Latén "Fervere" nu hartina ngulub. Harti kecap tina basa Latin éta bisa dipatalikeun jeung kondisi cairan nu aya budahan atawa ngagolak. Férméntasi mangrupa métoda nu geus dipikanyaho jeung dipaké ti jaman baheula. Férméntasi mangrupa hiji cara pikeun ngarobah substrat jadi produk husus nu dipikahayang kalayan bantuan mikroba. Biotéknologi anu basisna tina férméntasi lolobana mangrupa prosés produksi barang jeung jasa ku cara nerapkeun téknologi férméntasi atawa anu maké mikroorganismeu pikeun ngahasilkeun kadaharan jeung inuman saperti: yogurt, alkohol, cuka, s ...

                                               

Rékayasa génétik

Rékayasa génétik jeung modifikasi génétik mangrupa istilah pikeun prosés manipulasi/ngarobah gén, nu ilaharna béda ti prosés réproduksi organisme anu galib. Rékayasa génétik ngawengku isolasi, manipulasi, jeung réintroduksi ngasupkeun DNA kana sél atawa organisme modél, nu biasana pikeun ngéksprésikeun hiji protéin. Anu dituju taya lian pikeun nyiptakeun ciri anyar, boh dina bentuk fisik atawa fisiologis. Contona nyaéta nyiptakeun pepelakan nu tahan hérbisida atawa nu ngahasilkeun protéin/énzim séjén, ngahasilkeun insulin manusa tina baktéri robahan, éritropoietin dina sél endog hamster Ci ...

                                               

Sél punca

Sél punca atawa Sél sirung hartina sél mimiti nu ilaharna aya di sakabéh organisme multisél nu mibanda kamampuh nganyarkeun manéh ku cara meulah diri sarta bisa dididefensiasi jadi rupa-rupa tipe sél. Panalungtikan dina widang sél sirung manusa dimimitian ku papanggihan élmuwan Kanada, Ernest A. McCulloch jeung James E. Till taun 1960-an. Sél sirung mamalia sacara umum dibagi kana dua kategori: sél sirung émbrionik diturunkeun tina blastosis jeung sél sirung sawawa tina jaringan mamalia sawawa. Dina émbrio nu keur mekar, sél sirung bisa ngalaman diferensiasi jadi sagala rupa jaringan émbri ...

                                     

ⓘ Biotéhnologi

  • Biotéhnologi nyaéta téhnologi nu dumasar kana biologi, utamana nalika dilarapkeun dina agrikultur, élmu pangan, jeung tatamba. Ti antara dadaran nu béda - béda
  • dina orde 10 14 mol L. Watek ieu mindeng dipaké dina rupa - rupa larapan biotéhnologi Biotin, Wikipédia édisi basa Inggris 23 Méi 2006 The biotin - streptavidin
  • organisme robahan genetik genetically modified organism, GMO Biorobot Biotéhnologi Bio - pirasi Kloning Terapi gén Dahareun robahan genetik Organisme robahan
  • Kathmandu, Nepal. 16 widang gawé bareng nyaéta tatanén jeung padésaan, biotéhnologi budaya, énergi, lingkungan, ékonomi jeung padagangan, kauangan, mékanisme
  • Asam déoksiribonukléat deoxyribonucleic acid, DNA mangrupa asam nukléat nu mawa paréntah genetik pikeun pertumbuhan biologis sadaya bentuk kahirupan
  • Lapang utama téhnologi Edit Biotéhnologi Téhnologi komputer Rékayasa listrik Éléktro Mikrotéhnologi Nanotéhnologi Rékayasa biomédis Energy

Users also searched:

...
...
...