Back

ⓘ Komputer




                                               

Hardisk

Hardisk nyaéta hiji pakakas kasar nu fungsina minangka média penyimpenan dina komputer. Lamun ditilik tina ngaranna Hard hartina kasar sarta disk hartina cakram, ieu hardisk diwangun ku cakram teuas nu ngaranna platter anu sénsitip pisan. Ku kituna, diska kasar sok ditangtayungan ku lempeng wadahna nu kandel sangkan teu henteu kakontaminasi ku kekebul atawa partikel lianna. Minangka média panyimpenan Diska kasar mibanda résiko anu fatal pisan tinimbang komponén komputer lianna.

                                               

Jumper

Jumper dina hiji komputer sabenerna nyaéta konéktor sirkuit éléktrik anu digunakeun kanggo nyambungkeun atawa misahkeun hubungan dina salah sahiji sirkuit. Jumper ogé digunakeun kanggo migawe setting atawa parobahan dina papan éléktrik saperti motherboard komputer. Waktos dina ayeuna migawe panyettingan ku jumper atos mimiti ngurangan anu ngagunakeunna. Sabab, sadaya fungsi setting waktos ayeuna atos ngagunaken auto setting, sahingga ngababarikeun pamaké atawa parakit komputer kanggo henteu seueur ngagunakeun jumper. Jumper dina komputer biasana digunakeun dina motherboard, harddisk sareng ...

                                               

Léptop

Léptop dipikawanoh ogé kalayan istilah notebook nyaéta komputer pribadi anu ukurana rada leutik, anu bisa dibabawa jeung bisa ditendeun dina lahunan. Diwangun ku hiji perangkat anu ngawengku tombol, layar tampilan, mikroprosésor, biasanan dilengkepan ku batré anu bisa diisi ulang. Batré atawa adaptor mangrupa asal listrik tina léptop, urang henteu kudu nyambungkeun léptop kana arus listrik kawas komputer. Batré laptop umumna bisa tahan kira-kira sajam nepi ka genep jam, gumantung pamakéan, spésifikasi, sarta ukuran batré. Minangka komputer pribadi, Léptop mibanda fungsi anu sarua jeung Kom ...

                                               

Modem

Modem singgetan tina Modulator Demodulator. Modulator nyaéta bagian anu ngarobah sinyal informasi ka sinyal nu mawa Carrier sarta bisa dikirimkeun, sedengkeun Demodulator nyaéta bagian anu misahkeun sinyal informasi ti sinyal nu mawa carrier anu ditarima, ku kituna informasi éta bisa ditarima kalayan alus. Modém mangrupa penggabungan duanana, hartina modém nyaéta pakakas komunikasi dua arah. Saban pakakas komunikasi jarak dua-arah umumna maké bagian anu disebut modem, kawas VSAT, Microwave Radio,jeung sajabana, tapi umumna istilah modem leuwih dipikawanoh minangka alat nu dipaké pikeun kom ...

                                               

Papan indung

Papan indung nyaéta salah sahiji komponén inti tina komputer anu nu fungsina minangka cukang transmisi data antara prosésor jeung pakakas atawa komponén lianna. Dina papan indung nu alus, biasana dipaké pikeun komputer sérver biasana nyadiakeun sokét prosésor leuwih ti hiji. Aya dua sikina prosésor sérver bisa digawé kalawan prosés ganda, ku kituna digawé sérver lewih gancang batan nu lianna. Papan indung mimiti dijieun dina warsih 1977,ku Apple pikeun pakakas Apple II-na. Béda teu cara kiwari, baheula mah komponén-komponén komputer kayaning CPU jeung mémori ditempatkeun di hiji kartu nu m ...

                                               

RAM

RAM nyaéta singgetan ti Random Access Memory. Nyaéta memori manager anu tanggel walon luhur memori utami. Memori manajer mariksa validitas saban pemintaan ngeunaan rohang memori. Lamun kahoyong éta ditarima, manajer memori badé ngaalokasikeun sapalih ti memori anu digunakeun. Dina lingkungan seueur pamaké, manajer memori badé midamel tabél ngeunaan saha anu ngagunakeun memori sarta haturan manten ti memori anu dipakena. Sabot anjog waktuna kanggo neda balik rohang memori, manajer memori badé ngaleupaskeun atawa ngadéalokasikeun memori. RAM nyaéta hiji tipe panyimpanan komputer anu di eusin ...

                                               

ROM

ROM nyaéta mémori anu ngan tiasa dibaca, henteu tiasa dihapus atanapi dirobah ku pamakéna, sabab program éta geus dieusian ku pabrik anu ngadamelna, ROM ayana panceg tina BIOS anu panceg dina motherboard anu ngagaduhan fungsi keur ngatur peripheral. ROM béda jeung RAM, upami ROM mah ngan bisa dibaca hungkul alias henteu bisa dirobah, édit jeung sajabana, upami RAM mah salian tiasa diédit jeung dirobah, tiasa ogé dibaca. Data dina ROM diselapkeun langsung ngaliwatan mask wanoh ti assembly chip. Hal ieu ngajadikeun éta pisan ekonomis, utamana lamun urang ngahasilkeun dina jumlah badag. Tapi ...

                                               

Titik aksés tanpakabel

Titik aksés tanpakabel nyaéta komponén anu fungsina pikeun ngirim data atawa narima data nu asalna tina adapter tanpakabel. Titik aksés tanpakabel tina raramat wewengkon lokal tanpakabel anu fungsina kawas Hub/Switch, tapi heunteu ngagunakeun titik aksés. Pakakas tanpakabel ngan bisa ngagunakeun raramat kalawan peer to peer. Jinis titik modél kieu téh sarua jeung raramat kabel anu teu maké hub, sok disebut ogé crosslink. Titik aksés ngaluarkeun sinyal SSID anu mangrupa ngaran sinyal radio anu disumebarkeunna tina jaringan anu teu maké kabel téa.

                                               

UART

UART atawa Universal Asynchronous Receiver-Transmitter nyaéta bagéan hardware komputer nu narjamahkeun antara bit-bit paralel data jeung bit-bit serial. UART biasana mangrupa IC nu digunakeun keur komunikasi sérial dina komputer atawa port sérial parangkat périperal. UART kiwari diasupkeun kana sababaraha mikrokontroler.

                                               

Ubuntu

Ubuntu nyaéta sistem operasi lengkap dumasar kana Linux, disayagakeun kalawan bébas jeung meunang pangrojong boh nuasalna ti komunitas boh ti tanaga ahli professional. Ubuntu sorangan dimekarkeun ku komunitas sukarélawan Ubuntu. Ubuntu ngasupkeun sakumna aplikasi standar pikeun desktop ti mimiti paholah kecap, aplikasi lambar sumebar spréadsheet nepika aplikasi pikeun ngaksés internet, pakakas lemes pikeun server wéb, pakakas pikeun basa pamrograman jeung ogé kaulinan.

                                     

ⓘ Komputer

  • Windows 7 nyaéta sistem operasi komputer anu dikaluarkeun ku Microsoft dina taun 2010. Windows 7 ngagantikeun Windows Vista. en Engineering Windows 7
  • Server nyaéta sistem komputer nu nyadiakeun layanan dina jero jaringan komputer Server dirojong ku prosesor nu sipatna scalable jeung RAM nu gedé, tur
  • Jam analog, jam nu nunjukkeun waktu ku posisi beungeut arloji Komputer analog, komputer nu ngagunakeun fénoménaéléktrik atawa mékanik Televisi analog
  • USS Enterprise CV - 6 1941 Insinyur Jérman Konrad Zuse midangkeun Z3, komputer otomatis munggaran nu bisa diprogram, di Bérlin. 1942 Perang Dunia II:
  • jaringan Internét atawa VoIP. Loba komputer ngagunakeun program aksés serial pikeun ngalakukeun komunikasi jeung komputer liana ngaliwatan saluran telepon
  • nyaéta hiji pakakas kasar nu fungsina minangka média penyimpenan dina komputer Lamun ditilik tina ngaranna Hard hartina kasar sarta disk hartina cakram
  • nu bisa dipaké dina komputer jeung dunya téknologi informasi. Lian ti nulis karya sastra Sunda, Dadan ogé nulis buku - buku komputer Nu geus medal di antarana
Amiga
                                               

Amiga

Amiga nyaéta komputer pribadi nu dimekarkeun ku Amiga Corporation. Amiga dimekarkeun munggaran taun 1982 ku Jay Miner minangka salah saurang tukang rancang pakakas kasar. Commodore International meuli Amiga Corporation tur ngawanohkeun komputer ieu ka umum taun 1985. Ngaran Amiga dipilih ku pamekar ti basa Spanyol jeung bahasa Portugis nu hartina "batur wanoja", pamekar ngebrehkeun yén komputer ieu sosobatan jeung nu make.

                                               

POST

POST Power On Self Test nyaéta sauntuyan prosés tés anu dipigaé ku PC dina waktos booting kanggo terang kaayaan komponén hardware bobotoh PC. POST dipigawé waktos dina booting, matak bisa pamaké mikawanoh, ngomékeun, mendak kalepatan sareng ngaposisikeun lokasi kalepatan. Sahingga tiasa nangtukeun lengkah pangsaéna.

Users also searched:

...
...
...