Back

ⓘ Éléktronika




                                               

Arus listrik bulak-balik

Listrik Arus bulak-balik nyaéta arus listrik di mana gedéna arus jeung arahna robah-robah bulak-balik. Béda jeung listrik arus saarah di mana arah arus anu ngocor henteu robah-robah nurutkeun waktu. Bentuk gelombang listrik arus bulak-balik biasana ngawangun gelombang sinusoida, ku cara ieu bisa ngalurkeun énergi paling éfisién. Tapi dina panerapan-panerapan husus anu séjén, wangun gelombang séjén ogé bisa dipaké, contona bentuk gelombang segi tilu atawa wangun gelombang pasagi. Sacara umum, listrik bulak-balik hartina pangaluran listrik ti sumber asalna contona PLN ka kantor-kantor atawa ...

                                               

Arus listrik saarah

Listrik arus saarah nyaéta kocoran arus listrik anu tetep ti poténsial luhur ka poténsial handap. Ilaharna ngocorna listrik ieu lumangsung dina hiji konduktor kawas kabel, tapi bisa ogé lumangsung dina semikonduktor, isolator, atawa ogé rohang hapa kawas pancaran éléktron atawa pancaran ion. Dina listrik arus saarah, muatan listrik ngocor ka hiji arah, béda jeung listrik arus bulak-balik). Istilah lawas anu dipaké saméméh listrik arus saarah nyaéta arus galvanis. Aluran tanaga listrik komérsil munggaran anu dijieun ku Thomas Edison dina tungtung abad ka 19 ngagunakeun listrik arus saarah. ...

                                               

Réaktansi

Artikel ieu ngeunaan éléktronika. Keur artikel nu patali jeung "réaktif" atawa "réaktansi" dina widang kimia, tempo réaktivitas. Keur sawala ngeunaan konsép psikologi réaktansi, tempo réaktansi psikologi. Dina analisis rangkéyan atawa sirkuit listrik arus bulak-balik contona sirkuit séri RLC, réaktansi mangrupa bagian imajinér tina impedansi, sarta disababkeun ku ayana induktor atawa kapasitor dina sirkuit. Réaktansi jeung résistansi hambatan perlukeun pikeun nangtukeun impedansi sirkuit, sanajan dina sababaraha hal réaktansi bisa waé leuwih dominan. Réaktansi dilambangkeun X sarta diukur ...

                                               

Trafo

Trafo nyaéta hiji alat listrik nu kagunaannana pikeun mindahkeun énérgi listrik ti hiji sirkuit ka sirkuit séjénna ngaliwatan gulungan-gulungan kawat anu babarengan diinduksi ku hiji médan magnét. Hiji trafo diwangun ku hiji inti biasana tina beusi silikon sarta dua gulungan tambaga atawa leuwih nu dibeulitkeun kana inti. Arus bulak-balik dina salah sahiji gulungan ngabangkitkeun;ngawangun médan magnét nu robah-robah dina jero intina, nu mana ahirna ngainduksi ngarangsang ngabangkitkeun tegangan dina gulungan liana. Trafo dipaké keur naékkeun atawa nurunkeun tegangan atawa arus listrik, ke ...

                                               

Transistor

Transistor nyaéta parangkat sémikonduktor nu miboga tilu terminal, bisa digunakeun keur nguatkeun, nyaklar, nytabilkeun voltase, modulasi sinyal, sarta loba deui kagunaan séjénna. Transistor mangrupa blok wangunan dasar tina integrated circuit analog atawa digital -- sirkuit nu dipaké ngoperasikeun komputer, telepon sélulér, jeung éléktronika modéren séjénna.

                                               

Térmistor

Térmistor nyaéta pakakas atawa komponén atawa sénsor éléktronika anu dipaké pikeun ngukur suhu. Cara gawé termistor nyaéta robahan harga résistansi lamun suhu atawa temperatur anu ngeunaan térmistor ieu robah. KEcap térmistor ieu mangrupa gabungan antara kecap termo sarta résistor. Térmistor kapanggih ku Samuel Ruben dina taun 1930, sarta meunang hak patén di Amérika Sarikat kalayan nomer patén #2.021.491. Aya dua macem térmistor sacara umum: Posistor atawa PTC Positive Temperature Coefficient, sarta NTC Negative Temperature Coefficien. Harga rūsistansi dina PTC baris naék lamun suhuna naé ...

                                     

ⓘ Éléktronika

  • nu saméméhna kawas DVI tumbu ganda. Nu ngadegkeun HDMI kasup pabrik éléktronika konsumén Hitachi, Matsushita Electric Industrial Panasonic National Quasar
  • Dot - com jasa web Amazon.com  AOL  eBay  Google  Microsoft  Yahoo Pabrik éléktronika Celestica  Elcoteq  Flextronics  Foxconn  Jabil  Kimball  Plexus 
  • Matriks asosiatif Fuzzy Fuzzy Control Language Sistem kontrol Fuzzy Éléktronika Fuzzy Set Fuzzy Machine learning Mikawanoh pola Rough set kode Turbo
  • pangajian karya - karya rujukan leksikografik jeung ogé kaasup pangajian éléktronika jeung kamus nu dumasar - Internét. Linguistika nyaéta pangajian ngeunaan
  • Listrik Arus bulak - balik Basa Indonésia: arus bolak - balik Basa Walanda: wisselstroom Basa Inggris: alternating current sarta disingket AC nyaéta arus
  • Istilah set - top box STB nerangkeun hiji parangkat nu ngahubung kana televisi jeung sababaraha sumber sinyal luar, tur ngarobah sinyal éta jadi content
  • Cakram Blu - ray basa Inggris: Blu - ray Disc nyaéta hiji format cakram optik nu kacida padetna pikeun nyimpen informasi digital, kaasup video definisi luhur
  • Rancangan sirkuit Kalistrikan Kapasitor éléktrolit Éléktromagnétisme Éléktronika Leyden jar Stiffening capacitor Superkapasitor Electric displacement

Users also searched:

...
...
...