Back

★ Tatakrama basa Sunda



                                     

★ Tatakrama basa Sunda

Tatakrama basa sunda nyaéta basa sunda anu dipaké atawa dipilihna dumasar kana kaayaan anu nyarita, anu diajak nyarita, jeung anu dicaritakeunana.

Istilah tatakrama basa sunda numutkeun hasil Kongrés Basa sunda taun 1988 di Cipayung Ieu dipaké pikeun ngaganti istilah undak-usuk basa Sunda. Alesanana nyaéta lantaran undak-usuk basa awalna dimaksudkeun salaku panta-panta basa pikeun alternatif pikeun kaayaan sosial anu sarua. Sedengkeun tatakrama basa sunda dimaksudkeun pikeun silihormat jeung silihajénan.

                                     

1. Basa hormat jeung basa unggal. (The language of respect and the language of each of the)

Sahenteuna dua dina tatakrama basa sunda, nyaéta basa hormat jeung basa tina unggal. Basa hormat umumna dipaké dina suasana resmi, nyarita jeung nu dipihormat, ogé nyarita jeung nu can wanoh. Salaku lamun unggal umumna dipaké dina loma atawa jeung batur nyarita nu unggal.

                                     

2. Basa kasar

Sabenerna aya hiji deui ragam basa sunda, nyaéta basa kasar atawa garihal. Basa ieu sok dipakéna sawaktu keur ngambék, nyarékan, paséa, ngécé, atawa ka sato. Tangtuna lantaran kasar, basa ieu teu kaasup kana tatakrama.

                                     
  • sawatara nonoman Sunda kiwari nganggap yén diajar tatakrama basa Sunda téh hésé, tatakrama tetep diajarkeun di sakola - sakola lantaran ku tatakrama ieu diharepkeun
  • Kecap serat dina Basa Sunda kaasup kana tatakrama Basa Sunda jeung bisa nuduhkeun sababaraha harti: Surat kecap barang Tulis kecap péta
  • Tatakrama pamingpin Sunda nyaéta tatakrama atawa étika anu kudu dipiboga ku para pamingpin Sunda Tatakrama pamingpin Sunda ieu geus disebutkeun dina
  • Ngaos dina Tatakrama Basa Sunda nyaéta lemesna tina kecap ngaji anu hartina maca kalawan dilenyepan harti jeung jero - jerona. Dina tradisi Sunda harti ngaji
  • Palawangan dina basa Sunda sacara umum nujul ka liang - liang pamiceunan dina awak jelema, di antarana : Kérod salawé dipaké dina tatakrama Basa Sunda pikeun nuduhkeun
  • Maséhi, basa Sunda téh mangrupa basa nagara di karajaan Salakanagara, Galuh, Kawali, Sunda jeung Pajajaran Dina ieu mangsa, basa Sunda kaasupan ku basa Sansakerta
  • Éjahan basa Sunda robah ti mangsa ka mangsa. Nepi ka kiwari aya sababaraha éjahan anu kungsi dipaké dina basa Sunda Upama disusun tur dipedar sacara kronologis
  • Lembaga Basa jeung Sastra Sunda LBSS Kiwari, KBS geus diayakeun 10 kali, di antarana: Kongrés Basa Sunda I Kongrés Basa Sunda II Kongrés Basa Sunda III
  • Aksara Sunda ᮃᮊ ᮞᮛ ᮞ ᮔ ᮓ nujul ka hiji sistim ortografi hasil karya masarakat Sunda nu ngawengku aksara jeung sistim kaaksaraan pikeun nuliskeun basa Sunda
  • basa Abah Surya nulis buku bahan ajaran pikeun Sekolah Menengah Pertama SMP Aya ogé bukuna anu eusina bahan ajaran saperti Étika sarta Tatakrama 1994
  • nyarita dina basa Sunda kaitung loba. Dilarapkeunana diluyukeun jeung kaayaan, anu raket patalina jeung tatakrama basa undak usuk basa Sunda Aya kecap


                                     
  • tanggal disungsi 4 Maret 2021. Daeng Kanduruan Ardiwinata 2014 Tatakrama oerang Soenda, Volume 1. A.C. Nix: Daeng Kanduruan pp. 17 28. Diakses
  • Pakeman basa: Paribasa Babasan Uga Cacandran Caturangga Rakitan lantip Gaya basa Tatakrama Aksara Sunda Kongrés Kotak ieu: tempo sawala édit
  • antarna karangan Proza en Poezie Tatakrama oerang Soenda, 1910. Baruang ka nu ngarora, 1966. Tata bahasa Sunda Dongeng - dongeng Soenda, 1910. Tri wangsa
  • Pakeman basa: Paribasa Babasan Uga Cacandran Caturangga Rakitan lantip Gaya basa Tatakrama Aksara Sunda Kongrés Kotak ieu: tempo sawala édit
  • ᮘᮞ ᮞ ᮔ ᮓ Basa Sunda ᮑᮆᮒ ᮘᮞ ᮔ ᮓ ᮕᮊ ᮊ ᮊ ᮛ ᮜ ᮝ ᮏ ᮒ ᮏᮜ ᮙ ᮓ ᮝ ᮝ ᮊ ᮔ ᮊ ᮜ ᮔ ᮕ ᮜ ᮏᮝ ᮃᮒᮝ ᮕ ᮞ ᮔ ᮒ ᮕ ᮕ ᮜᮞ ᮄᮔ ᮓ ᮔ ᮞ ᮃ. ᮘᮞ ᮞ ᮔ ᮓ ᮊᮃᮞ ᮕ
  • jawaban anu samar ogé. Pikeun ngungkulan ieu acara, dibutuhkeun ahli basa jeung tatakrama nu kawilang hadé, boh ti pihak nu masrahkeun atawa nu narima calon
  • Onyet Oyag Game tatakrama basa Sunda Ngalagena Game aksara Sunda Waditra Game tangganada waditra Sunda Facebook Sunda Aplikasi basa Sunda pikeun Facebook
  • ngala lauk Tatakrama undak - usuk basa Sunda Adang S. Pustaka Adhigama, 1992, kaca 63 Jonathan, Rigg 1862 A Dictionary of the Sunda Language of
  • ku kituna, jelema kudu nyabak daging ku leungeunna. Saprak abad ka - 17, tatakrama di méja makan mekar di kabéh lingkungan modérn. Garpu pérak mimiti muncul
  • atawa lianna, Kudu pinter ngareka basa anu orisinil, surti kana kahayang pamiarsa, kudu miboga sikep anu hadé tatakrama paroman gerik - gerik lianna Mibanda

Users also searched:

basa, Sunda, Tatakrama, Tatakrama basa Sunda, tatakrama basa sunda,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Paige Galimore Taya Bonus deposit.

Gaduh fun, maranéhanana maén dina kasino ieu Tatakrama bank. Témbongkeun paguneman. Paige Galimore posted a new kode bonus 2 years ago. 30X Play. Kaulinan Online Gratis Maénkeun kaulinan gratis online kalebet. Nalika Orok Hazel ageung, waktos na kanggo anjeunna diajar hiji deui pelajaran anu langkung penting, Tata krama. Dahar 0 undian, rata: 0.00 kaluar tina 5.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →