Back

ⓘ Kecap (basa Sunda)



                                     

ⓘ Kecap (basa Sunda)

Kecap nyaéta wangun katatabasaan pangleutikna. Kecap mangrupa bagian kalimah anu dicirian ku ayana randegan, ogé mibanda harti. Ku kituna, kecap téh bagian kalimah anu bisa mandeg mandiri sarta ngandung harti anu tangtu.

                                     

1. Kecap sulur

Kecap sulur aya sababaraha rupa nu dijéntrékeun kieu.

  • kecap panuduh
  • kecap gaganti milik
  • kecap gaganti jalma

Kecap gaganti milik

Kecap gaganti milik disusun ku cara ngantétkeun kecap gaganti pikeun jalma di luhur ditukangeun kecap barang. Contona: buku abdi, buku manéh, buku hidep saréréa.

Kecap panuduh

Kecap panuduh wacana Kecap panuduh wacana éta jeung ieu mah diteundeunna saméméh kecap anu dijéntrékeunana.

Kecap panuduh luareun wacana

                                     

2. Kecap pagawéan

Ciri-ciri kecap pagawéan.

  • teu bisa ditempatkeun satukangeun kecap pangantét
  • bisa dipiheulaan ku kecap panambah aspék jeung modalitas
  • umumna mangrupa caritaan dina kalimah, lain jejer
  • teu bisa dipiheulaan ku kecap paling atawa dirarangkénan anu ngandung harti paling.
                                     

3. Kecap sipat

Ciri-ciri kecap sipat.

  • bisa dituturkeun ku kecap kacida, pisan, jeung naker
  • bisa dipiheulaan ku kecap leuwih jeung mani
  • bisa dirarangkénan ku pang- na
  • bisa ngawangun frasa pohara na atawa kacida na
                                               

Tuna (disambiguasi)

Tuna téh lauk laut palagik kaasup kana bangsa Thunnini, ngawengku sawara spésiés anu kaasupfamilia skombride. Boh dina basa Sunda, boh dina basa Indonésia istilah tuna ogé miboga harti "tanpa" atawa "teu mibanda", siga dina sawtara kecap di handap: Tunagrahita Tunaaksara Tunakarya Tunanétra Tunasusila Tunawisma Tunarungu Tunadaksa

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →